}
Αρχική / Slider / Για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στέκονται δίπλα σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας και τις παροτρύνουν να επικοινωνήσουν άμεσα µε τη γραμμή SOS 15900.

Επίσης εκτός από τη γραμμή sos, μπορούμε όλοι μας να γνωστοποιήσουμε στις γυναίκες και τα κορίτσια που υφίστανται βία και δεν μπορούν να το εκφράσουν λεκτικά, το σήμα για βοήθεια!

Μια χειρονομία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο για να ειδοποιήσει τους άλλους όταν αισθάνεται ότι απειλείται.

Η χειρονομία είναι απλή: η παλάμη σηκωμένη, ανοικτά ενωμένα δάκτυλα / φέρνουμε τον αντίχειρα εμπρός / κλείνουμε τα δάκτυλα πάνω στον αντίχειρα.

Η βία κατά του γυναικείου φύλου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι ένα σημάδι ντροπής για όλες τις κοινωνίες, είναι μια ηθική προσβολή και ένα σημαντικό εμπόδιο για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ζωής μας.  

Είναι μια βαθιά έλλειψη σεβασμού, μιας αποτυχίας των ανδρών να αναγνωρίσουν την εγγενή ισότητα και αξιοπρέπεια των γυναικών. Πρόκειται για ένα ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για την Επιτροπή:

Η Πρόεδρος Παπακώστα Ανθή και τα Μέλη: Εμμανουήλ Δανάη, Κιρμιτζόγλου Χρύσα, Δαρσακλή Χαρά, Πατίλη Ρούλα, Βουϊδάσκη Χρύσα, Ζαχαριουδάκης Μιχάλης, Παπάζογλου Άγγελος

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.