}
Αρχική / Slider / Για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σε μία συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανταρέλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Τάσος Κωνσταντινίδης, βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021 στο συγκρότημα του 2ου Νηπιαγωγείου – 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας (π. κάτεργα ΕΑΤ – ΕΣΑ), όπου και κατέθεσαν στεφάνι, τιμώντας με αυτόν τον λιτό αλλά και συμβολικό τρόπο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Γ. Βούρος, Δ. Κανταρέλης, Τ. Κωνσταντινίδης

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος δήλωσε σχετικά: “17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2021. 48 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα της μαζικής, ηρωικής εξέγερσης των νέων της πατρίδας μας, των φοιτητών και των σπουδαστών εκείνων που δεν συμβιβάστηκαν αλλά αντιστάθηκαν στο δικτατορικό καθεστώς δίνοντας τον δικό τους αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια και δημοκρατία. Τους νέους και τις νέες που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που δεν υποτάχθηκαν στο μαύρο της χούντας και της τυραννίας. 

 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας ενέπνευσε και μας εμπνέει, υπενθυμίζοντάς μας πως οφείλουμε να αποκρούουμε με κάθε τρόπο τις ακραίες φωνές, τους διαχωρισμούς, τα διχαστικά διλήμματα, μηνύματα και συνθήματα, υπενθυμίζοντάς μας  ότι η υπεράσπιση της ισονομίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς και η θωράκιση της δημοκρατίας και των θεσμών της αποτελεί διαχρονικό χρέος όλων μας”.

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.