}
Αρχική / Slider / Ξεκινούν σήμερα 1/11 διαλέξεις φιλοσοφίας στον Δήμο ΝΦ-ΝΧ

Ξεκινούν σήμερα 1/11 διαλέξεις φιλοσοφίας στον Δήμο ΝΦ-ΝΧ

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και η Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου συνεχίζουν με επιτυχία για τέταρτο χρόνο νέο κύκλο διαλέξεων (που αναβλήθηκε λόγω covid 19) με κύρια θεματική: «Φιλοσοφία και καθημερινός βίος».
Στη σημερινή εποχή λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης, καταφαίνεται η αναγκαιότητα μιας ουσιαστικά φιλοσοφικής προσέγγισης της καθημερινότητας. Γιατί η φιλοσοφία αποκαλύπτει τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο και τον κόσμο και οδηγεί κάθε δημιουργική δραστηριότητα στην πολιτισμική πρόοδο με αξιολογικό κριτήριο πάντα τον ίδιο τον άνθρωπο.
Σε καιρούς πολιτικής κρίσης και έκπτωσης των κοινωνικών αξιών, επιβάλλεται η αρωγή της φιλοσοφίας, αναζητώντας απαντήσεις, ιχνηλατώντας οδούς εξόδου από τον εκμαυλισμό του βίου μας. Η κριτική φιλοσοφική σκέψη συμβάλλει στην απόκτηση ηθικής συνείδησης, εμπνέει πίστη σε οικουμενικές αξίες, καταφάσκει στην ελευθερία και την αλήθεια. Μέσα δε από τον κοινωνικό της ρόλο μπορεί να αντισταθεί στην κοινωνική ανισότητα και αδικία, διότι η φιλοσοφία, που περιορίζεται στην ερμηνεία του κόσμου και μόνο, δεν προωθεί την αλλαγή του κόσμου. Δικαιολογεί και συντηρεί την υπάρχουσα κατάσταση.
Συμμετέχoυν το εργαστήριο ερευνών πάνω στο φαντασιακό (ΑΠΘ)
και η ερευνητική ομάδα φιλοσοφίας(ΕΚΠΑ)
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά, παρακαλώ να μας ενημερώσουν στο bmarko@dimosfx.gr.
Επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν τη διάλεξη από το κανάλι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο youtube στο παρακάτω link:
Με την εγγραφή σας στο κανάλι του Δήμου θα ενημερώνεστε για όλα τα δρώμενα του Δήμου μας.

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.