}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Με καρδιά χιλίων λεόντων η ΦΕΑ

Με καρδιά χιλίων λεόντων η ΦΕΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ (84-71)

Ψυχάρες… Απλά, αυτό!!! Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος”, η ΦΕΑ είχε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής.

Στην δική τους πρεμιέρα, οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά επικράτησαν με σκορ 84-71 του Εθνικού και μπήκαν με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις τους στην τρίτη τη τάξη εθνική κατηγορία μπάσκετ, όπως και πέρυσι. Παρότι από την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Γιάννης Ζήρος και Βασίλης Αφαλίδης, οι “κυανέρυθροι” ήταν εκεί όταν έπρεπε και με καρδιά χιλίων λεόντων πήραν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ τρεις φορές (54-56, 59-61 και 62-63) κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με μπροστάρηδες τους “μαέστρους”, τους Αλέξανδρο Στεργιάκη (22π.), Λευτέρη Καραλευθέρη (25π.), Βασίλη Καραχάλιο (14π.) και Θανάση Κοντό (13π.) η ΦΕΑ πήρε την πολύτιμη νίκη στη ΦΕΑ, ενώ ο “γιατρός”, ο Νίκος Γεωργκοπαπαδάκος (7π.) με δύο τρίποντα “μαχαιριά” έβαλε κι εκείνος το δικό του λιθαράκι για να έρθει αυτή η τεράστια νίκη.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (7-7). Στη συνέχεια, πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Καραλευθέρη, ένα τρίποντο του Στεργιάκη, ένα όμορφο λέι απ του Κοντού από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και μία εύστοχη βολή του Γεωργοπαπαδάκου έφεραν τη ΦΕΑ μπροστά με +9 (18-9). Δύο παιδαριώδη λάθη, από ένα των Δημήτρη Καραμίντζου και Γιάννου Γιαννόπουλου στην επαναφορά έφεραν την ομάδα του Γιάννη Καράμπελα να μειώσει στους -5 (18-13) για να λήξει η πρώτη περίοδος με σκορ 20-13.

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Εθνικός. Το τρίποντο του Στεργιάκη στο 8:30 έκανε το σκορ 23-17, αλλά το σωματείο του Πειραιά με ένα σερί 0-9 πήρε “κεφάλι” στο σκορ (23-26) με τον Αλέξη Καρατζά να καλεί τάιμ άουτ και να ζητάει προς τους παίκτες του να ηρεμήσουν. Με νέο τρίποντο του Στεργιάκη, η ΦΕΑ ισοφάρισε 30-30 3:44 πριν το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο έληξε με σκορ 34-37 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Χωρίς …φρένα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο η ΦΕΑ. Με γρήγορο ρυθμό αρχικά πήρε το προβάδισμα με +3 (40-37) με καλάθι του Καραχάλιου, ο οποίος παρότι αγωνίστηκε με γάζες στο πρόσωπο λόγω ενός σκισίματος στο πηγούνι δεν φάνηκε να τον ενοχλούν ιδιαίτερα. Ο Χάρης Λίτσος με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +6 (51-45), αλλά ο Εθνικός με νέο σερί 0-9 πέρασε μπροστά (51-54). Η περίοδος έληξε 54-54 με τρίποντο από τη γωνία του Καραχάλιου σε νεκρό χρόνο.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν η τελευταία περίοδος με τις καρδιές όσων βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδελφείας να κοντεύουν να …σπάσουν. Από τη μία ο  Εθνικός με αιχμή του δόρατος τον Ανδρέα Κασιούμη που έπαιρνε τη μπάλα κάτω από καλάθι και την έβαζε με σχετική ευκολία στο πλεκτό κι από την άλλη ο Στεργιάκης με τον Καραλευθέρη να αποδεικνύουν γιατί είναι οι στυλοβάτες της ΦΕΑ τα πέντε τελευταία χρόνια. Ο Εθνικός προηγήθηκε τελευταία φορά με τον 23χρονο σέντερ του 62-63 κι έκτοτε ανέλαβε δράση η “φονική τριπλέτα” Στεργιάκη-Καραλευθέρη-Γεωργοπαπαδάκου. Τρίποντο του Γεωργοπαπαδάκου δίνει προβάδισμα στη ΦΕΑ (65-63), νέο τρίποντου του “Λέφο” αυξάνει τη διαφορά στο +5 (70-65) πέντε λεπτά πριν το τέλος, για να έρθει ο ίδιος στο 3:52 να κάνει το σκορ 73-67. Ο Κοντός έγραψε το 75-67 και οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας άλλη επιλογή γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη. Παρόλα αυτά ο Καραλευθέρης με νέο τρίποντο στα 58’’ έκανε το 78-68, ο Στεργιάκης το 80-68, εντυπωσιακό κόψιμο του Καραχάλιου σε αντίπαλό του στην άμυνα της ΦΕΑ για να έρθει το τελικό 84-71 με συνεχόμενους πόντους του Στεργιάκη μέσα σε αποθέωση από τους παίκτες του Αλέξη Καρατζά κι από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους “κυανέρυθρους” συνεχίζονται την προσεχή Τετάρτη 27 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Έσπερο Καλλιθέας εκτός έδρας (8:30 μ.μ.), για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ουσταμπασίδης, Χρηστίδης Π., Λεβεντάκος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-13, 34-37 (ημίχρονο), 54-54, 84-71.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ. Καρατζάς, Ανδ. Καρακατσάνης): Καραμίντζος, Γεωργοπαπαδάκος 7 (2), Γιαννόπουλος, Στεργιάκης 22 (4), Παπαδόπουλος, Λίτσος 3 (1), Μπίγγος, Καραχάλιος 14 (2), Καραλευθέρης 25 (3), Κοντός 13.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Γ. Καράμπελας): Βαϊδάκης 8, Γεωργιάδης 3 (1), Μπασδέκης 8, Λιβανός 5, Καραφάντης 3 (1), Κατσαμπάσης, Βασιλακάκης 8, Καρυστινός 6, Καραδημητρίου, Παπουτσής 12 (1), Ραπτόπουλος, Βακόνδιος, Κασιούμης 18.

 

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.