}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Παπαλουκά και Γούλας ζητούν να συζητηθεί στο ΔΣ το θέμα των σχολείων

Παπαλουκά και Γούλας ζητούν να συζητηθεί στο ΔΣ το θέμα των σχολείων

Εισαγωγή θέματος προ ημερησίας διατάξεως στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου με θέμα:  Τα πλημμυρισμένα σχολεία και το μονίμως  υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου.

 

Ο καταστροφικός σεισμός τον  Μάρτιο του 2021 στη Λάρισα προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές.  Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου   κρίθηκε μάλιστα ακατάλληλο να στεγάσει τους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς του, γεγονός που προκάλεσε την κατεδάφιση του, ώστε να χτιστεί ξανά από την αρχή.  Πέντε μήνες  μετά, ως δια μαγείας, το σχολείο ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές και δασκάλους.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια  οι εργασίες ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας συνεχίζονται εδώ και χρόνια και τελειωμό δεν έχουν, καθώς το έργο που είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Αττικής, υλοποιούν οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ) δεν ολοκληρώθηκε ακόμη και πληροφορίες λένε πως δεν θα είναι έτοιμο ούτε την επόμενη σχολική χρονιά.

Θυμίζουμε πως οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν αρχές του 2018 και με άγνωστο ακόμη ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου. Γνωρίζουμε βέβαια όλοι μας τα τεράστια κτιριακά προβλήματα του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος , προβλήματα που κάνουν τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου ανυπόφορη.

Μήπως όμως ανυπόφορη δεν είναι και η κατάσταση στο συγκρότημα που στεγάζονται το 1ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας;

Οι εικόνες των πλημμυρισμένων σχολείων και των  κοντέινερ στο μέσο της αυλής μόνο οργή και θλίψη προκαλούν. Όσο για την για τη νέα πτέρυγα του σχολείου, που ενώ όλοι οι αρμόδιοι είναι σύμφωνοι πως πρέπει να γίνει, στην ουσία βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση, άλλωστε «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού κοντέινερ»!

Ως εκ τούτου ρωτάμε τον κύριο Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους,

  1. Αν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες γενικότερα και ειδικότερα πριν από μία μεγάλη νεροποντή που όλοι γνωρίζαμε πως θα έρθει
  2. Πως σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει μελλοντικά ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα
  3. Αν υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τη νέα πτέρυγα του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της Νέας Φιλαδέλφειας
  4. Αν γνωρίζουν τους λόγους της υπερβολικής καθυστέρησης στην παράδοση του 3ου  Γυμνασίου και 3ουΛυκείου και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την αποφυγή αυτής.

Παρακαλούμε να εισαχθεί το θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, προκειμένου να δοθούν από την Δημοτική Αρχή οι απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.