}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Συνάντηση γονέων με Αντιδημάρχους

Συνάντηση γονέων με Αντιδημάρχους

Ανακοίνωση – ενημέρωση

Την Παρασκευή 1/10/21 αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας συναντήθηκε με την δημοτική αρχή του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας μετά από αίτημά μας προκειμένου να εκθέσουμε τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας καθώς και τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικό και εξοπλισμό.

Στη συνάντηση, από την δημοτική αρχή ήταν οι εξής: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και ο Πρόεδρος της Α Σχολικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ΔΣ τονίστηκε ότι το σχολείο είναι ουσιαστικά εγκατελλειμένο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου (άβαφτο 3 χρόνια, υγρασίες στους τοίχους) ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών (πόρτες που μαγκώνουν, έλλειψη αντιολισθητικών μεμβράνων στις σκάλες, σοβαρή δυσοσμία στις τουαλέτες, έλλειψη αλεξικέραυνου κτλ), οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί τουλάχιστον από το 2017 όπου το σχολείο (Διεύθυνση, Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων) καταθέτει αυτά τα αιτήματα κάθε χρόνο. Παράλληλα καταθέσαμε και τις σοβαρές ελλέιψεις σε υλικό και εξοπλισμό (12 από τις 13 αίθουσες δεν έχουν κουρτίνες, δεν υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός – οθόνες,προτζέκτρορες-  σε 10 αίθουσες, στήριξη τμήματος ένταξης, αντικατάσταση υλικού που φθείρεραι κτλ). Όλα τα παραπάνω κατατέθηκαν και γραπτά με δύο αναλυτικά υπομνήματα. Επίσης παρουσιάσαμε και φωτογραφίες των εικόνων εγατάλειψης του σχολείου μας.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής πήραμε την βεβαίωση ότι μέσα στο μήνα θα μπει εργολάβος στο σχολείο και μέχρι τέλη Νοέμβρη θα αποπερατωθούν οι εξής εργασίες:

αντικατάσταση προβληματικών κουφωμάτων, αλλαγή στα καζανάκια, αλλαγή σε νιπτήρες, βρύσες, λεκάνες και πλακάκια, όπου χρειάζονται αντικατάσταση, αντιολησθητικές μεμβράνες στις σκάλες, αντικατάσταση υδροροής, επισκευή μπασκέτων, συντήρηση καγκελόπορτας. Δεν θα τοποθετηθεί αλεξικέραυνος και δεν θα κατασκευαστεί σκέπαστρο στην σκάλα (για το 2ο είναι εργασίες που απαιτεί οικοδομική άδεια).

Από την πλευρά της σχολικής επιτροπής τέθηκε το ζήτημα να κατατεθεί από το σχολείο γραπτή αίτηση με το κόστος των απαιτούμενων υλικών και στην συνέχεια να ζητήσουμε έκτακτη επιχορήγηση από την οικονομική επιτροπή.

Για τον αντισεισμικό έλεγχο δεν πήραμε καμία δέσμευση. Η απάντηση ήταν ότι είναι μεγάλο κόστος για να πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία και μας παρέπεψαν σε ένα πρόγραμμα (Αντώνης Τρίτσης), το οποίο προβλέπει αντισεισμικό έλεγχο για τα σχολικά συγκροτήματα που ανήκουν στο δήμο (και το δικό μας). Αυτό, αν εγκριθεί, αφορά την επόμενη σχολική χρονιά.

Από την πλευρά του ΔΣ έχουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

  1. Η κινητικότητα που έχει δείξει το σχολείο, οι συνεχείς παρεμβάσεις στα ζητήματα των κτιριακών συνέβαλε να υπάρξει μια καταρχήν ανταπόκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Χρειάζεται να το παρακολουθούμε.
  2. Επιμένουμε στο αίτημά μας για αλεξικεύραυνο, αντισεισμικό έλεγχο, σκέπαστρου στη σκάλα. Είναι θέμα ασφάλειας για τα παιδιά.
  3. Για τα ζητήματα του εξοπλισμού θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση στη σχολική επιτροπή σε συννενόηση με την Δεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων.

Το ΔΣ

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.