}
Αρχική / Events στη Φιλαηδόνα / Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Συναυλία σήμερα 5/7 – αφιέρωμα στον Οδ. Ελύτη από τους ΕΜΕΛΛΟΝ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Συναυλία σήμερα 5/7 – αφιέρωμα στον Οδ. Ελύτη από τους ΕΜΕΛΛΟΝ

Την Δευτέρα 05 Ιουλίου  «Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη» –  μουσική παράσταση/συναυλία από το συγκρότημα ΕΜΜΕΛΟΝ!

  • Υπαίθριο θεατράκι Π.Π.Ι.Ε.Δ (Λ. Δεκελείας 152 & Ατταλείας)
  • Ώρα έναρξης: 21.00

Συνδιοργάνωση με το Π.Π.Ι.Ε.Δ

Με αφορμή την συμπλήρωση των 25 χρόνων από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διοργανώνει μια εκδήλωση – αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα Νομπελίστα ποιητή. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση του ελληνικού συγκροτήματος ΕΜΜΕΛΟΝ με αντιπροσωπευτικά του μελοποιημένα ποιήματα, από τους σημαντικότερους συνθέτες της ελληνικής μουσικής ιστορίας.
Η παρουσία του ποιητή ήταν ήδη βαρυσήμαντη από τη δεκαετία του ’60 με τις μνημειώδεις μελοποιήσεις του Μίκη Θεοδωράκη το 1964 (“Το Άξιον Εστί”, “Μικρές Κυκλάδες”), μετά τη βράβευσή του ακολούθησε μια τεράστια ανθοφορία υπέροχων μελοποιήσεων από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες όπως Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο κ.α.
Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού. Το συγκρότημα έχει πλούσια δράση από το 2004 έως σήμερα αφού έχει δώσει περισσότερες από 70 παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό .

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις των Αντιδημάρχων Κουτσάκη και Κοσκολέτου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.