}
Αρχική / Slider / Βρέθηκε λύση για την φιλοξενία των ζώων. Συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Φιλοζωικός

Βρέθηκε λύση για την φιλοξενία των ζώων. Συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Φιλοζωικός

Μια ευχάριστη είδηση προέκυψε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρος Γεωργαμλής έφερε προς συζήτηση (προ ημερήσιας διάταξης), το θέμα του φιλοζωικού και της μεατακίνησης των ζώων που φιλοξενούνται στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά πρέπει να μετακινηθούν, λόγω της υποχρέωσης να κατεδαφιστούν όλα τα παράνομα κτίσματα.

Βρέθηκε όπως φαίνεται, με τη σύμφωνη γνώμη και του Φιλοζωικού Συλλόγου, ο χώρος που θα τα φιλοξενήσει και χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τον Φιλοζωικό Σύλλογο για να καλυφθεί το ετήσιο μίσθωμα του χώρου, να φροντίσει ώστε να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές και να υποστηρίξει νομικά τον Σύλλογο. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύθηκε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ρυθμιστεί νομοθετικά, το συντομότερο δυνατόν, η επιστροφή των ζώων στο Άλσος. Για το τελευταίο μάλιστα, μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Βούρου, αποφασίστηκε να αποσταλεί κοινή επιστολή όλων των παρατάξεων (που συμφωνούν) προς τον Υπουργό, ώστε να καταδειχθεί η ομοθυμία όλης της πόλης. Ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Η κ. Καραθανάση, εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που συντελείται,  ευχήθηκε σύντομα να μπορέσει να ξαναδημιουργηθεί το «καταφύγιο» εντός του Άλσους και ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ευαισθησία του.

Το έργο που γίνεται στον χώρο φιλοξενίας των ζώων δεν περιορίζεται μόνο στην φροντίδα των αδέσποτων. Αφορά και την περίθαλψη άλλων ζώων που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά καθώς και την κοινωνική προσφορά που αποτυπώνεται με επισκέψεις μαθητών και συλλόγων, την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλα.

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.