}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εκπαιδευτική κοινότητα απαίτησε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των μαθητών  στη διάρκεια της διδασκαλίας. Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ξεκίνησαν εκ νέου τα μαθήματα  χωρίς να έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο πέρα από τα self-tests!  Στην ουσία πρόκειται απλώς για μία μετάθεση ευθυνών! Δύο  μέρες μετά το άνοιγμα και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ορατά.  Μαθητές σε τμήμα της Β΄ Λυκείου στο 2ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού,  βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού δύο τμήματα έκλεισαν και δεν υπάρχει ούτε τηλεκπαίδευση, δεδομένου πως οι  καθηγητές βρίσκονται στο σχολείο για δια ζώσης μαθήματα.  Και αν επρόκειτο για μαθητές  της Γ’ Λυκείου, που σε περίπου 2 μήνες δίνουν τη μάχη τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το πρόβλημα θα ήταν ακόμη πιο έντονο και πιο οδυνηρό.  Κανένας από τους αρμόδιους δεν αναρωτιέται, πώς θα αναπληρώσουν τα μαθήματα τις 15 ημέρες που θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, επηρεάζοντας άμεσα με αυτόν τον τρόπο το μέλλον τους. Και προφανώς όμως θα υπάρχουν πολλά ανάλογα τμήματα Γ΄ Λυκείου ανά την Ελλάδα και οι μαθητές  θα στερηθούν τη διδασκαλία, χωρίς να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.

Ελπίζουμε πως η παρωδία του νέου ανοίγματος  των Λυκείων χωρίς να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και πολλές χαμένες ώρες διδασκαλίας  δεν θα εξελιχθεί σε ακόμα μία τραγωδία με θύματα τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αφού οι έννοιες πρόβλεψη και πρόληψη απουσιάζουν  από το λεξιλόγιο του Υπουργείου Παιδείας κα της Κυβέρνησης. Τους καλούμε έστω και τώρα να προχωρήσουν στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και στην απαλλαγή των μαθητών για εφέτος από τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Τέλος να μην στερήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης μέσω του νέου συστήματος εισαγωγής.

ΥΓ. Κρούσματα κορονοϊού εμφανίστηκαν στη συνέχεια και στα 3ο  ΓΕΛ και 2ο  ΕΠΑΛ της Νέας Φιλαδέλφειας και  οδήγησαν όπως ήταν φυσικό σε κλείσιμο τμημάτων. Πρόκειται μάλιστα για τμήματα της Γ΄ Λυκείου…

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γ. Γραμματέας

 

Αλέξανδρος Γούλας                                                                                Νίκος Τσορβάς

 

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.