}
Αρχική / Slider / Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Κάθε Δημοτικό σχολείο «υιοθετεί» το δικό του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Κάθε Δημοτικό σχολείο «υιοθετεί» το δικό του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την κα Ισμήνη Σακελαροπούλου, θεατρολόγο-Σκηνοθέτη, διοργανώνει μια πρωτότυπη δράση στην οποία οι μαθητές των τάξεων Γ’ έως ΣΤ’ όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν δημιουργικά την προσφορά των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, μέσω της δραματοποίησης και της κινηματογράφησης.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δημοτικό σχολείο της πόλης «υιοθετεί» το δικό του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης για τον οποίο, αφού μελετήσει προσεκτικά, καλείται να δημιουργήσει μια καλλιτεχνική δράση, συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με τη θεατρική πρακτική.

Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους συνδυάζοντας διάφορα είδη τέχνης όπως για παράδειγμα στιχογραφία, μουσική, κατασκευές, ζωγραφική, κινηματογραφικά projects, δραματοποίηση κλπ., με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από κάθε σχολείο η οποία θα προβληθεί κατά τη λήξη της σχολικής χρονιάς σε ανοιχτό θέατρο, με παράλληλη δραματοποίηση επί σκηνής από τα παιδιά που συμμετείχαν.

Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο που ανήκουν, προσκομίζοντας εγγράφως τη σύμφωνη συγκατάθεση των γονέων τους.

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας και σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου.

 

* Σας θυμίζουμε πως σεβόμενοι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid -19 θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

 

Μαζί με την αίτηση συμμετοχής παρακαλούμε να υποβάλλεται και υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή, με μνεία του Σχολείου και της τάξης της/ου μαθήτριας/ού (η Υπ. Δήλωση μπορεί να εκδοθεί και ηλεκτρονικά μέσω του www.gov.gr).

E-mail: culture.dimosfx.1821@gmail.com

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Από το γραφείο Τύπου

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.