}
Αρχική / Slider / Για την προσπάθεια ακύρωσης της αναβάθμισης φωτισμού της πόλης

Για την προσπάθεια ακύρωσης της αναβάθμισης φωτισμού της πόλης

Για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας με λαμπτήρες LED νέας τεχνολογίας.

Η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης ήταν στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας και είναι μία προεκλογική δέσμευση που καλούμαστε να εκπληρώσουμε, μια υπόσχεση που δώσαμε απέναντι στους δημότες και είναι κάτι που θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά αλλά και ευθύνη.

Η πρακτική και οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει ο δήμος μας έχουν ακολουθηθεί σε πάνω από 40 δήμους πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκε μελέτη σύμφωνα με την οποία θα αλλάξουν όλα τα φώτα στους δρόμους και τις πλατείες όλης της πόλης (ψηλά με τους βραχίονές τους, δίμπαλα, παραδοσιακά) με φωτιστικά LED νέας τεχνολογίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος μας να εξοικονομήσει σε βάθος 10ετίας ποσό 1.084.385,64€ από τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς να υπολογίζονται οι ετήσιες δαπάνες προμήθειας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και συντήρησης ύψους 170.000€,  που επίσης θα καλυφθούν από τη δεκαετή σύμβαση που θα συναφθεί κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Άρα ο δήμος μας όχι μόνο δε θα δαπανήσει ούτε 1€, αλλά θα εξοικονομήσει και ένα αρκετά σεβαστό ποσό.

Επαναλαμβάνω ότι ο δήμος ΔΕΝ θα πάρει δάνειο, η σύμβαση θα εξοφλείται από την εξοικονόμηση χρημάτων που θα προκύπτει από τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και από τις συντηρήσεις.

Πέρα όμως από το οικονομικό σκέλος, τα οφέλη από τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος θα είναι πολύ μεγάλα και η ποιότητα του φωτισμού στην πόλη μας θα αλλάξει ουσιαστικά· δε θα υπάρχουν πλέον τυφλά σημεία, δε θα υπάρχει σκοτάδι που ευνοεί την εγκληματικότητα, το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο.

Σέβομαι τις απόψεις του σωματείου εργαζομένων, αλλά αφενός μεν δεν τις ενστερνίζομαι, αφετέρου δε δεν προκύπτει από πουθενά ότι θίγονται τα δικαιώματά τους. Αντιθέτως, η εργασία τους θα είναι πολύ πιο αποδοτική και με λιγότερους κινδύνους, το δε μισθολογικό κόστος της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού δεν θα επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη προμήθεια σε καμία περίπτωση.

Κάπου εκεί όμως η εμπλοκή του σωματείου εργαζομένων τελειώνει. Και αυτό διότι τη διοίκηση την ασκεί η εκλεγμένη διοίκηση και όχι το σωματείο, όπως έχει κατ’ επανάληψη ειπωθεί στις μεταξύ μας συναντήσεις. Η εκάστοτε δημοτική αρχή εκλέγεται για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Τέλος, αναφορικά με την προσωπική στοχοποίηση που δέχομαι για άλλη μία φορά, όλοι γνωρίζουν και ποιος είμαι και πώς ενεργώ. Όπως επίσης όλοι γνωρίζουν και ποιοι είναι αυτοί που εξαπολύουν ξανά και ξανά ψεύδη και λάσπη απέναντι στη δημοτική αρχή αλλά και σε εμένα προσωπικά, εξυπηρετώντας το μικροπολιτικό τους συμφέρον και αδιαφορώντας κατ’ επανάληψη για το κοινό καλό.

Υπέγραψα μία ανάληψη υποχρέωσης πολυετούς δαπάνης ως διατάκτης με εκχωρημένες αρμοδιότητες από το Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Βούρο, που με τιμά με την εμπιστοσύνη του από την ανάληψη των καθηκόντων μου το Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα. Είμαι περήφανος που υπηρετώ την πόλη από αυτή τη θέση ευθύνης και ακόμα πιο περήφανος που έβαλα μία υπογραφή που θα αλλάξει σελίδα στην ποιότητα ζωής της πόλης μας.

* Ο Ηλίας Τάφας είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.