}
Αρχική / Slider / Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

Τρεις ώρες συνεδρίασε χθες βράδυ 24/2/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, προκειμένου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για την διαχειριστική μελέτη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Κατέληξε στην σύσταση μίας ενδεκαμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής ώστε να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα από υπηρεσιακούς παράγοντες όλες οι παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος ανοίγοντας την συζήτηση τόνισε ότι κατόπιν συνάντησης την περασμένη Δευτέρα με τους επικεφαλής των συνδυασμών και λόγω της επιθυμίας της διοίκησης αυτό το σοβαρό θέμα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής αποδοχής, αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή που θα λάβει τις διευκρινήσεις που χρειάζεται για τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με τη σύσταση της επιτροπής συμφώνησαν όλοι πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποχώρησε καταγγέλλοντας τους πάντες για σύμπλευση με συμφέροντα, γεγονός που δημιούργησε ένταση και την έντονη αντίδραση του Δημάρχου, του κ. Βασιλόπουλου και άλλων Συμβούλων.

Η 11μελής επιτροπή στην οποία εκ του νόμου πρέπει να διαθέτει πλειοψηφία η Δημοτική Αρχή, συστάθηκε τελικά μετά την αποχώρηση και των συμβούλων του κ. Γρετζελιά που επέμενε σε μια σύνθεση, στην οποία την πλειοψηφία θα είχε η αντιπολίτευση.

Στην τελική σύνθεση, συμπεριελήφθησαν εκπρόσωποι και της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Γρετζελιά (παρότι είχαν αποχωρήσει), με την ευχή του Δημάρχου, όλοι να συμμετάσχουν ώστε να λυθούν όλες οι απορίες και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Δυστυχώς όπως είπε ο Δήμαρχος, καταναλώθηκαν τρεις ώρες, για την σύσταση μιας επιτροπής που ήδη είχε συμφωνηθεί και ο νόμος προβλέπει την ποσόστωση στην σύνθεσή της.

 

Η σύνθεση της Επιτροπής

 

Κοσκολέτος Σωτήρης (Πρόεδρος)

Γραμμένος Σπύρος (Αντιπρόεδρος)

Κανταρέλης Δημήτρης (αν. Α. Παπακώστα)

Κουτσάκης Μιχάλης (αν. Γ. Καραβίας)

Κωνσταντινίδης Τάσος (αν. Κ. Μπίγαλης)

Τάφας Ηλίας (αν. Σπ. Μπερδέσης)

 

Βασιλόπουλος Άρης (αν. Ι. Καλαμπόκης)

Γρετζελιάς Παντελής

Τομπούλογλου Χάρης ( αν. Κ. Τομπούλογλου)

Σερετάκης Νίκος

Ουσταμπασίδης Γιάννης (αν. Αλ. Γούλας)

 

Η Επιτροπή εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στις συνεδριάσεις αποφασίστηκε να τηρούνται πρακτικά και να καλούνται οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όσον αφορά την ουσία της διαχειριστικής μελέτης για το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

Αυτές είναι οι μόνιμες και πρόχειρες κατασκευές που προτείνονται και προβλέπονται στο ΦΕΚ του περασμένου Νοεμβρίου, για το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή νέου αναψυκτήριου στη λίμνη και πρόχειρων κατασκευών που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω αξιοποίηση του. Προβλέπονται επίσης παιδικές χαρές και αποχωρητήρια (διαμορφωμένα και για ΑΜΕΑ) για την εύρυθμη λειτουργία και χρήση του.

Προβλέπονται επίσης

Αντιπλημμυρικοί αναβαθμοί (διαχείριση ομβρίων άλσους) στο νότιο τμήμα (γήπεδο ΑΕΚ)

Αποθηκευτικός χώρος πλησίον του Περιβαλλοντικού Κέντρου

Χώρος στάθμευσης ΑΜΕΑ στην Κεντρική Είσοδο 3

Φυλάκιο στην Κεντρική Είσοδο 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.