}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Απάντηση στην πρόσκληση για την «διαπαραταξιακή» επιτροπή για το άλσος

 

Κύριε Δήμαρχε

 

Έλαβα μια πρόσκληση να παραβρεθώ σε συνεδρίαση της «διαπαραταξιακής» επιτροπής για την διαχειριστική μελέτη του Άλσους που συγκροτήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/2 μετά την αποχώρηση της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη συνεδρίαση.

 

Έχουμε ξεκαθαρίσει δημόσια, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβούλιου, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμμετέχει με κανένα τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, στην εν λόγω επιτροπή.

 

Εάν η Δημοτική Αρχή ειλικρινώς επιθυμούσε τη διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο  θέμα είχε τον τρόπο να το πράξει.  Αντί για αυτό παρακάμψατε ακόμα και αρμόδια όργανα του Δήμου όπως το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Αν επιδιώκατε την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτών θα αξιοποιούσατε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/2 για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, με δημοσιότητα και πρακτικά, ώστε να υπάρξουν ερωτήσεις και διευκρινήσεις στα πολλά ερωτηματικά που προκαλούν σκοτεινά σημεία της αρχικής σας εισήγησης.

 

Αν θέλατε το διάλογο, θα αφήνατε έστω τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετηθούν στο χρόνο που δικαιούνται αντί να επιχειρείτε προληπτική λογοκρισία μέσω του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπτοντας και  κλείνοντας  μικρόφωνα.

 

Ως εκ τούτου εάν με την 13/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβάνετε Δημοτικούς Συμβούλους του ΚΚΕ εκλεγμένους με τη  Λαϊκή Συσπείρωση στην εν λόγω επιτροπή, εν τη απουσία τους και με δηλωμένη την αντίθεσή τους, αυτό είναι  καταχρηστικό, αυθαίρετο και άκυρο.

 

Κατά τη γνώμη μας οι στόχοι της επιτροπής που συγκροτήσατε είναι προφανείς.

 

Επιχειρείται να καλλιεργηθεί μια κάλπικη εικόνα υποτιθέμενης συναίνεσης σε προαποφασισμένα σχέδια πολύ επικίνδυνα σχέδια για το άλσος.

 

Επιδιώκεται να αποσοβηθούν αντιδράσεις στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζει  η αγοραία αντίληψη που έχετε για την «αξιοποίηση» του άλσους.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρέμβαση που βάζετε σε πρώτη προτεραιότητα δεν έχει καμία σχέση με την προστασία και την ανάδειξη του άλσους και του δασικού του χαρακτήρα, αλλά το ακρωτηριάζει ακόμη περισσότερο.

 

Ως εκ τούτου ξεκαθαρίζουμε:

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση  δεν συμμετέχει με κανένα τρόπο, στην εν λόγω επιτροπή, ούτε θα νομιμοποιήσει τους σχεδιασμούς που έχετε δρομολογήσει.

 

Θα συμμετάσχει όμως, με όλες τις δυνάμεις της, στην προσπάθεια να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας ενάντια στα σχέδια που επιβουλεύονται το άλσος μας.

 

Νίκος Σερετάκης

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.