}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Συνάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με επαγγελματίες

Συνάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με επαγγελματίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις στην βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα των καταστημάτων εστίασης από τις συνθήκες λειτουργίας που επιβάλουν τα μέτρα κατά  του covid-19 καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη,  από την αντιπροσωπεία  μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.   Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας  με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Επαγγελματιών.

Τα μέλη του συλλόγου ανέλυσαν τις επιπτώσεις από τον περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας και τον επιτρεπόμενο μέγιστο αριθμό πελατών αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν για ενημέρωση των μελών τους στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία, ταυτόχρονα, δε βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δημοτική αρχή για να υλοποιηθεί η ρύθμιση της έκπτωσης στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων τόσο για το 2020 όσο και η επέκταση, αν κριθεί αναγκαίο για το 2021.

Η αντιπροσωπεία της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τις πρόσφατες 11 κοστολογημένες προτάσεις του κόμματος και συγκεκριμένα την μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6%, για όσο διαρκεί η κρίση, την επιδότηση 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων, για όσο διαρκεί η κρίση (με την πρότασή αυτή ωφελούνται οι επιχειρήσεις  αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων), μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000 ευρώ και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 40.000 ευρώ έως 65.000 ευρώ, μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως  ένα μέτρο που θα ελαφρύνει σημαντικά επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι και μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ήταν τα μέλη :  Παπανικολάου Ελένη, Ανεμογιάννης Γιώργος, Ευαγγελινός Κώστας.

Εκ μέρους του Συλλόγου των Επαγγελματιών παρόντες  ήταν οι : Παπάζογλου Άγγελος Πρόεδρος,  Αργυρούδης Κωνσταντίνος  Αντιπρόεδρος, Αρβανιτάκης Δημήτρης  Γεν. Γραμματέας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.