}
Αρχική / Slider / Προσπάθησε να καταργήσει νόμο του κράτους η αντιπολίτευση!

Προσπάθησε να καταργήσει νόμο του κράτους η αντιπολίτευση!

Ένα βήμα παρακάτω προχώρησε μέρος της αντιπολίτευσης στη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα, στη δεύτερη με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να καταργήσει την ημερήσια διάταξη, για να λάβει την ξεκάθαρη απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα έβαλε προ ημερήσιας διάταξης θέμα απόσυρσης θεμάτων. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην ψήφισή τους και το μόνο που έγινε ήταν να καθυστερήσουν περίπου ένα μήνα έργα που είχαν προγραμματιστεί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού μεταξύ των οποίων το ξεχορτάριασμα και η μυοκτονία. Όπως ήταν φυσικό το Υπουργείο Εσωτερικών έκρινε απαράδεκτη την παραπάνω απόφαση και έστω με καθυστέρηση προχώρησε η αναμόρφωση.

Την Δευτέρα το βράδυ, προχώρησε λίγο παρακάτω. Στην συνεδρίαση που προκάλεσε με θέμα «Λήψη απόφασης επί της επιδίωξης της Δημοτικής Αρχής να παραδώσει στα κρυφά και με συνοπτικές διαδικασίες μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτη στο όνομα της  πανδημίας του κορωνοϊού» ζήτησε μεταξύ άλλων, ουσιαστικά την κατάργηση του άρθρου 65 Παρ. 1 του ν.3852/10 (Καλλικράτης). Αφορμή αποτέλεσε η σύμβαση με ιδιώτη, για την απολύμανση των κάδων λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί. Συγκεκριμένα πρότεινε:

Α. Δεν εγκρίνει την παράδοση σε ιδιώτη κανενός τμήματος της καθαριότητας

Β. Κατεβαινει άμεσα από την ιστοσελίδα και τα άλλα μέσα του Δήμου η σχετική πρόσκληση

Γ. Ακυρώνει την συνοπτική διαδικασία ανάθεσης με ΑΠ 9075/ 7/5/2020, δεν νομιμοποιεί την πραγματοποίηση σχετικής δαπάνης

Δ. Πρεπει Δήμος να επισκευάσει άμεσα τα μηχανήματα που ήδη διαθέτει και έχουν πληρώσει οι δημότες.

Ε. Ο Δήμος πρέπειναδιεκδικήσει άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της καθαριότητας.

Το Σώμα διαφύλαξε ο Πρόεδρος Λύσσανδρος Γεωργαμλής που προχώρησε στην ψηφοφορία μόνο για όσες προτάσεις δεν έρχονταν σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία. Για την ιστορία πρέπει, οπωσδήποτε, να σημειώσουμε τα ονόματα όσων ψήφισαν αυτή την πρόταση του ΚΚΕ και ήταν, εκτός από τους τρεις συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Σερετάκη, Γκούμα, Ζαχαριάδης), οι Άρ. Βασιλόπουλος, Ευτ. Παπαλουκά, Ν. Ανανιάδης,  Γ. Ανεμογιάννης, Κ. Ντάτσης, Ι. Καλαμπόκης, Δ. Εμμανουήλ, Π. Γρετζελιάς, Χρ. Γρετζελιάς, Γ. Αναγνώστου, Χ. Τομπούλογλου, Κ. Τομπούλογλου, Π. Αθανασόπουλος, Ι. Ουσταμπασίδης.

Ο Δήμαρχος αντιπρότεινε στο σώμα τα παρακάτω:

«Μια διπλή πρόκληση αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, έχει οδηγήσει τους ΟΤΑ σε αδιέξοδα που σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούν υγειονομικό κίνδυνο. Ιδιαίτερα στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και της κοινωνικής πολιτικής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αποτελεί μονόδρομο η αναζήτηση λύσεων που εμπλέκουν και τον ιδιωτικό τομέα.

Ζητούμε από την Κεντρική Διοίκηση να αυξήσει τις επιχορηγήσεις και να δρομολογήσει τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να γίνει δυνατή η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.»

Την πρόταση του Δημάρχου υπερψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λ. Γεωργαμλής, Ηλ. Τάφας, Σπ. Γραμμένος, Δ. Κανταρέλης, Α. Παπακώστα, Σ. Κοσκολέτος, Σπ. Μπερδέσης, Γ. Καραβίας, Χρ. Κοπελούσος, Αν. Κωνσταντινίδης, Αλ. Γούλας και η Σοφία Αλεφραγκή από την παράταξη Τομπούλογλου. Πριν την ψηφοφορία, «αποχώρησαν» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Γρετζελιά, Πέτρος Λαζαρίδης και Θάνος Λέκκας.

Ενδιαφέρουσα είδηση αποτελεί ότι στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Χαλκηδόνας προ λίγων ημερών, ο σύμβουλος του Άρη Βασιλόπουλου και η σύμβουλος του Χ. Τομπούλογλου, ψήφισαν υπέρ της σύμβασης για την απολύμανση των κάδων από ιδιώτη.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε σύσσωμη η νομική υπηρεσία του Δήμου και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε πιθανή προσφυγή της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

One comment

  1. Στεφανος Σκιαδας

    Γραφει το αρθρο:
    “Το Σώμα διαφύλαξε ο Πρόεδρος Λύσσανδρος Γεωργαμλής που προχώρησε στην ψηφοφορία μόνο για όσες προτάσεις δεν έρχονταν σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.”

    Ποια απο τις 5 προτασεις Α-Ε δεν ηρθαν σε ψηφοφορια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.