}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοινώσεις της ΛΑ.ΣΥ.

Ανακοινώσεις της ΛΑ.ΣΥ.

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα 4-5-2020

Έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος για το 2020. Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα εν μέσω πανδημίας.

Ταυτόχρονοα, ο νέος σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία που αποτυπώνεται στο Νόμο 4662/2020 δεν προμηνύει κατά τη γνώμη μας την κατάλληλη και ανάλογη προετοιμασία. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που μας ανησυχούν έντονα όπως για παράδειγμα οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το 2020 που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, που ασφυκτικά από τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς  λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Γνωρίζετε πολύ καλά  ότι το κονδύλι που έχετε προβλέψει στον προϋπολογισμό του δήμου για την λήψη των μέτρων για την αντιπυρική περίοδο είναι ανεπαρκές για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Συνολικά στην πολιτική προστασία ΕΕ και κυβέρνηση  κινούνται με βάση το κριτήριο του κόστους.

Στον Δήμο μας έχουμε το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα πνεύμονα 480 στρεμμάτων ανεκτίμητης αξίας για την ευρύτερη περιοχή.  Από μέχρι στιγμής σημάδια δημιουργείται έντονη ανησυχία για το κατά πόσον η Δημοτική Αρχή έχει κινηθεί έγκαιρα για το θέμα. Για παράδειγμα τι γίνεται με το «έκτακτο» προσωπικό για την πολιτική προστασία;  Πόσα από τα 80 περίπου κανονάκια στο Άλσος είναι σήμερα λειτουργικά; Τι πρόσθετο σχέδιο υπάρχει για το φετινό καλοκαίρι δεδομένου ότι το Άλσος γειτνιάζει με 3 μεγάλα εργοτάξια; Τι γίνεται επιτέλους με τα εργοταξιακά οχήματα,   τα κοντέινερ αλλά και τα υλικά που βρίσκονται  μόνιμα στην ζώνη πυροπροστασίας του Άλσους;

Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος για την προστασία της ζωής των δημοτών μας και του περιβάλλοντος είναι ανάγκη να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο και τα μέτρα που πιθανά έχουν ληφθεί καθώς και οι υπάρχουσες ελλείψεις.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να αποτελέσει τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης

 

 

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα 4/5/2020

Κύριε Δήμαρχε,

Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα για τo άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία δεν φαίνεται να βρίσκονται στις προθέσεις της κυβέρνησης να επιλυθούν όπως για παράδειγμα: η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κλπ.

Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά τη ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δικιά της ευθύνη, που είναι η προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Μάλιστα αντί να πάρει στοιχειώδη μέτρα για την πλήρωση των κενών, την μείωση των αριθμών των παιδιών ανά τμήμα, την ανέγερση σύγχρονων σχολείων, με το πρόσφατο νομοσχέδιο αυξάνει τον αριθμό των παιδιών ανά τμήματα.

Αυτό  που πρέπει άμεσα να μας απασχολήσει είναι το πως θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, αν πραγματικά διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος μέσω των Δήμων στις σχολικές επιτροπές, και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όλα τα σχολεία, είτε ανοίγουν τώρα, είτε θα ανοίξουν το Σεπτέμβρη, είτε ετοιμάζονται για εγγραφές όπως τα νηπιαγωγεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πολύ έγκαιρα έχει θέσει σοβαρά προβλήματα και ερωτήματα χωρίς να πάρει απαντήσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Από το Φλεβάρη του 2020 έχουμε θέσει ζήτημα εφοδιασμού σε αντισηπτικά και υλικά καθαρισμού, προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων στη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.

Από την 1η Οκτώβρη 2019 επισημαίνουμε την ασφυκτική κατάσταση στα νηπιαγωγεία και ζητάμε να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την αρχή της χρονιάς επανειλημμένα θέτουμε, ξανά και ξανά, επείγοντα προβλήματα που αφορούν στην κτιριακή υποδομή των σχολείων του Δήμου μας, έχουμε ζητήσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Σας ρωτάμε λοιπόν να μας ενημερώσετε , τι έχετε προβλέψει και τι θα κάνετε άμεσα στις μονάδες και τάξεις που ανοίγουν αλλά και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ώστε:

  • Να τηρείται αυστηρά ο αριθμός παιδιών ανά τμήμα σε συνάρτηση με τον κανόνα του 1,5 μέτρου. Τί θα γίνει σχολεία του Δήμου μας που εν έτη 2020 έχουν τάξεις σε κοντέινερ ή σε διαδρόμους; Πως διασφαλίζεται ο αερισμός και  βασικές συνθήκες υγιεινής μέσα στις τάξεις; Ένα απλό παράδειγμα: Στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας υπάρχουν 4 αίθουσες με εμβαδόν 30 τ.μ, που σήμερα υποδέχονται 20 μαθητές με το ζόρι. Αν τηρηθούν οι αποστάσεις δεν θα χωράνε περισσότερους από 8 μαθητές. Αλλά και στα νεώτερα κτήρια οι αίθουσες είναι σχετικά μικρές, δεν χωράνε με τις προβλεπόμενες αποστάσεις 15 μαθητές
  • Να τηρείται ο αριθμός εκπαιδευτικών και στο γραφείο των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τον κανόνα του 1,5 μέτρου.
  • Να υπάρχουν σχολικές καθαρίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος με τροποποίηση των συμβάσεων τους και νέες προσλήψεις. Να γίνεται απολύμανση όλων των σχολείων πριν την έναρξη αυτών, αλλά και καθημερινά όπως προβλέπεται.
  • Να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν σε τουαλέτες, βρύσες και αύλειους χώρους
  • Να διατίθενται αντισηπτικά – μάσκες – γάντια για όλους ανεξάρτητα από την προαιρετικότητα. Να υπάρχουν μάσκες και γάντια σε επαρκή ποσότητα, ώστε να τα χρησιμοποιούν όσοι και όσες τα ζητάνε. Να υπάρχουν σε επάρκεια αλκοολούχα διαλύματα, και γενικότερα υλικά καθαρισμού.
  • Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.
  • Να απορριφθεί η απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε,
  • Τί ιδιαίτερα μέτρα θα παρθούν για την προστασία των ευπαθών ομάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών;
  • Τι πρόβλεψη έχετε για τα σχολεία που έχουν κλιματιστικά, τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση το χειμώνα;
  • Προσανατολίζεται ο δήμος να απαιτήσει τον δωρεάν μαζικό εμβολιασμό για την εποχική γρίπη στην αρχή του Φθινοπώρου των μαθητών και όσων εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία;
  • Υπάρχει σχέδιο για την  ομαλή ψυχοκοινωνική μετάβαση των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, για την συστηματική παρακολούθηση της υγείας του μαθητικού πληθυσμού; Τι πρόβλεψη υπάρχει για  σχολίατρους, σχολικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς  λειτουργούς;
  • Σε λίγο ξεκινούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγείαΤι σχέδιο υπάρχει ώστε να μην επαναληφθεί η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη φετεινή χρονιά; Τι έχετε διεκδικήσει για τη στέγασή τους και τι νέους χώρους προτίθεστε να δεσμεύσετε για την ανέγερση νηπιαγωγείων;

Η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο Δήμος, το κράτος δηλαδή σε όλα του τα επίπεδα,  έχουν ευθύνη να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλους τους εμπλεκόμενους.

Καμία έκπτωση, καμία άλλη ολιγωρία δε χωρά πλέον.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος

Δανάη Γκούμα, Δημοτική Σύμβουλος

Γιάννης Ζαχαριάδης, Δημοτικός Σύμβουλος

Λήδα Γκούμα, Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας

Γιώτα Ζώτου, Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεταφορών και Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου, σχετικά με τις αυθαίρετες εργασίες και κατασκευές εργολαβικών και κατασκευαστικών εταιρειών που εμπλέκονται στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και των συνοδών έργων, με επιπτώσεις στον παρακείμενο δασικό χώρο του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση, αναφέρεται:

«Τους τελευταίους μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες εις βάρος εργολαβικών και κατασκευαστικών εταιρειών που εμπλέκονται στην κατασκευή του “Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής” (νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια), στο έργο “τοπικής ταπείνωσης και μερικής κάλυψης τμήματος των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου” (υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου) και των βοηθητικών και συνοδών έργων. Τα παραπάνω έργα έχουν προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στο παρακείμενο δασικό χώρο του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο.

Πρόκειται για αυθαίρετες εργασίες και κατασκευές, οι οποίες γίνονται χωρίς καμία άδεια, έγκριση και επιτήρηση από καμία αρμόδια αρχή, κατά παράβαση των νόμων και των κανονισμών για την υγεία και την ασφάλεια στα εργοτάξια, για την προστασία του δομημένου και του φυσικού, κυρίως δασικού, περιβάλλοντος, αλλά και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και το δημόσιο συμφέρον.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ χρηματοδοτείται κατά μέρος από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς δίνονται 20,2 εκατ. ευρώ από τα 65 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί, ενώ η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του γηπέδου και ένα από τα βασικά συνοδά έργα, έχει χαρακτηριστεί δημόσιο έργο της Περιφέρειας Αττικής, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 15 εκατ. ευρώ περίπου. Σημειώνουμε ότι και τα άλλα συνοδά έργα (πεζοδρομήσεις, αντιπυρική ζώνη για την προστασία του άλσους, αναδασώσεις και λοιπές διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου) θα υλοποιηθούν με δημόσια χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγγελθεί οι παρακάτω παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας και των εγκεκριμένων ΜΠΕ (Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) των δύο έργων, σε διαφορετικούς χρόνους:

  • Μόνιμη στάθμευση βαριών εργοταξιακών οχημάτων παρανόμως, εκτός ορισμένου χώρου εργοταξίου και εντός του περιμετρικού πεζόδρομου, που έχει ορισθεί ως ζώνη πυροπροστασίας μεταξύ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και του Άλσους. Ο χώρος του εν λόγω πεζόδρομου αποκλείεται ρητά από το έργο της υπογειοποίησης και το έργο του γηπέδου, καθώς δεν αποτελεί έκταση παραχωρημένη στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ, αλλά κοινόχρηστο χώρο υπό τη μέριμνα του Δήμου.
  • Παράνομη εγκατάσταση κοντέινερ στον ίδιο χώρο, για τις ανάγκες παράνομης οριοθέτησης εργοταξιακού χώρου.
  • Αυθαίρετη αφαίρεση μέρους των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης του Άλσους.
  • Αυθαίρετη κατεδάφιση της πέτρινης μάντρας του Άλσους, που χρονολογείται με την έναρξη των εργασιών της υπογειοποίησης, με καταστροφή του διακριτού ορίου προστασίας του δασικού χώρου.
  • Επέκταση των ορίων του εργοταξίου εντός της δασικής έκτασης, κατά παράβαση της ΑΕΠΟ. Αρχικά μέσω παράνομης τοποθέτησης συρμάτινης περίφραξης πολλών μέτρων εντός του δασικού χώρου (περί τα 20 μέτρα εντός του Άλσους) και στη συνέχεια μέσω τοποθέτησης συρμάτινης περίφραξης για την οριοθέτηση του εργοταξίου στην κορυφή του πρανούς, εντός του Άλσους
  • Απόρριψη χωμάτων και αδρανών υλικών εντός δασικού χώρου του Άλσους.
  • Ζημιές σε δασικά δέντρα από τις εν λόγω αυθαίρετες ενέργειες.
  • Απουσία της υποχρεωτικής πινακίδας ενημέρωσης Δημοσίου Έργου, με τα στοιχεία του Δημοσίου Έργου της υπογειοποίησης σε εμφανές σημείο, τον αριθμό άδειας, τους εταίρους ΣΔΙΤ, τον προϋπολογισμό και τις πηγές χρηματοδότησης κ.ο.κ.

Ορισμένες από τις παραπάνω ενέργειες, πέρα από τις άμεσα ορατές συνέπειές τους, ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους για το Άλσος, καθώς παραβιάζουν και καταπατούν τα θεσμοθετημένα όρια του δασικού χώρου και τον παραρεμάτιο περιβάλλοντα χώρο στο μη διευθετημένο μέχρι σήμερα, όμορο ρέμα Γιαμπουρλά, από το οποίο βάσει ΑΕΠΟ απαιτείται απόσταση 150 μέτρων.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι πρόκειται για τεχνικό έργο μεγάλης κλίμακας και σημασίας που επηρεάζει δραστικά τη γύρω περιοχή.

Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που αφορά όλους τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης (Δήμους, Δασαρχείο, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση), καθώς και την κεντρική διοίκηση (ΥΠΟΑ, ΥΠΕΝ, ΥΜΕ, ΥΠΑΝΕ, ΥΠΕΣ, ΥΠΤΠ) και φορείς Πολιτικής Προστασίας, και ως εκ τούτου απαιτεί ολοκληρωμένη αντιμετώπιση.

Για όλα τα παραπάνω έχουν γίνει από τους Δημοτικούς Συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και έχουν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο οι εξής κινήσεις:

  1. 4η Φλεβάρη: Παρέμβαση στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο για τα σταθμευμένα βαριά οχήματα.
  2. 10η Φλεβάρη: Γραπτή ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για τα σταθμευμένα βαριά οχήματα.
  3. 6η Μάρτη: Γραπτό αίτημα για συνάντηση με τον Διευθυντή Δασών Αθηνών για τα τεκταινόμενα στο Άλσος.
  4. 10 Μάρτη: Αίτημα προς τις υπηρεσίες του Δήμου για χορήγηση σχετικών εγγράφων, που ακόμα αναμένονται.
  5. 23η Μάρτη: Γραπτή ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για την αυθαίρετη αφαίρεση μέρους της περίφραξης, τα σταθμευμένα βαριά οχήματα και την τοποθέτηση κοντέινερ.
  6. 1η Απρίλη: Παρέμβαση στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τις αυθαίρετες εργασίες και κατασκευές στο Άλσος από την κατασκευάστρια εταιρεία της υπογειοποίησης. Αυτοψία παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου και Περιβάλλοντος και του υπεύθυνου της Δημοτικής Αστυνομίας, στους οποίους υποδείχθηκαν οι παραπάνω αυθαιρεσίες και οι ζημιές που προκλήθηκαν.
  7. 1η Απρίλη: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή Δασών Αθηνών για τις αυθαίρετες εργασίες και κατασκευές στο Άλσος από την κατασκευάστρια της υπογειοποίησης.
  8. 21η Απρίλη: Αίτημα προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και τη Διεύθυνση Δασών Αττικής για χορήγηση σχετικών εγγράφων, που ακόμα αναμένονται.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί καμία κίνηση διερεύνησης των παραπάνω από μεριάς Δήμου, ούτε και απάντηση στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί. Αντίθετα καταγράφηκαν παρεμβάσεις για την κάλυψη και την εκ των υστέρων νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών:

  • Από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο οποίος δύο μέρες μετά την καταγγελία των αυθαιρεσιών στην έναρξη της υπογειοποίησης, με το έγγραφο 7765/3-4-2020 εγκρίνει την τοποθέτηση προσωρινής περίφραξης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.
  • Από τη Διεύθυνση Δασών Αττικής, που με την “Πράξη Πληροφοριακού Χαρακτήρα” 714/29681 επιχειρεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις αυθαίρετες παρεμβάσεις που έγιναν στο Άλσος, αναφέροντας παράλληλα ότι “οι θέσεις παρέμβασης είναι συγκεκριμένες και προσδιορισμένες στο έδαφος διά του πρωτοκόλλου εγκατάστασης που θα συνταχθεί”.
  • Από την Περιφέρεια Αττικής, που με το 260141 έγγραφο επιχειρεί δύο εβδομάδες μετά να καλύψει τις αυθαιρεσίες στην εκτέλεση του έργου της, επικαλούμενη αντικρουόμενα και μεταγενέστερα των καταγγελιών έγγραφα.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  • Σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για τον έλεγχο και τη βεβαίωση των παραβάσεων;
  • Ποια μέτρα θα παρθούν για τη συμμόρφωση των κατασκευαστικών εταιρειών, για τη διασφάλιση της προστασίας του δασικού χώρου του Άλσους και του δημόσιου περιβάλλοντος χώρου;
  • Ποια μέτρα θα παρθούν για την άμεση αποκατάσταση των αυθαιρεσιών και των ζημιών;
  • Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση απέναντι σε φαινόμενα αρχών, που αδρανούν σε καταγγελίες, που αφορούν στο δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος και δεν απαντάνε σε γραπτές παρεμβάσεις όπως υποχρεούνται;
  • Πώς διασφαλίζει η κυβέρνηση τον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα έργα με ΣΔΙΤ και πώς αυτός επιβάλλεται όταν δεν τηρείται;
  • Πώς διασφαλίζεται το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών και συγκεκριμένα η τήρηση της σειράς εργασιών και η επίβλεψη από τις αρμόδιες αρχές σε διαφορετικά έργα;
  • Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στην ανάγκη να προστατευτούν αποτελεσματικά η δασική έκταση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, που γειτνιάζει στα έργα του όμορου Προσφυγικού Συνοικισμού Νέας Φιλαδέλφειας, των διατηρητέων μνημείων βιομηχανικής κληρονομιάς στην περιοχή (πρώην εργοστάσια Βαμβακουργίας Νέας Φιλαδέλφειας και “Μπριτάννια”) και του όμορου ρέματος Γιαμπουρλά, για το οποίο δεν έχει ακόμα εκπονηθεί μελέτη οριοθέτησης ή διευθέτησης, παρότι είναι απαιτητό για την εκτέλεση των έργων, δεδομένου ότι δεν έχει εκπονηθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων;
  • Ποιος έχει την ευθύνη για τη σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, της ποιότητας ζωής, του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος;».

 

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.