}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Μια διαρροή έφερε πολλές ανακοινώσεις

Μια διαρροή έφερε πολλές ανακοινώσεις

Ένα έγγραφο που μια υπάλληλος θεώρησε σκόπιμο να κοινοποιήσει σε διαφόρους χωρίς να είναι αρμοδιότητά της, διέρρευσε και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και πολλές ανακοινώσεις.

Δήλωση Δημάρχου 13/4/2020

Σε σχέση με τις απειλές και την στοχοποίηση της υπαλλήλου Κλοκίτη Κυριακής που αφορούν το θέμα της υπογειοποίησης που δημιουργήθηκε τελευταία, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η Δημοτική Αρχή στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Ανεξάρτητα από την σωστή ή λάθος διαδικασία που ακολούθησε η υπεύθυνη του άλσους, η Δημοτική Αρχή δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για προσωπικές απόψεις που δημοσιεύονται στο ΜΜΕ.

Οι τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής εκφράζονται μόνο μέσα από τα επίσημα Δελτία Τύπου του Δήμου.

Ανακοίνωση Πόλης της Καρδιάς (12/4/2020)

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μίας στοχοποίησης υπαλλήλου του Δήμου από αθλητικό site συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Αδυνατούμε να φανταστούμε ότι η «διαρροή» αυτή  προέρχεται από τους κόλπους τις διοίκησης. Αδυνατούμε να φανταστούμε ότι η διοίκηση του Δήμου θα ακολουθούσε πρακτικές άλλων εποχών και σκοτεινών περιόδων. Αδυνατούμε να φανταστούμε ότι η διοίκηση δεν θα μπει ασπίδα μπροστά από κάθε εργαζόμενο. Οι εργαζόμενοι του Δήμου και η εργασία τους  πρέπει να προφυλάσσονται πρωτίστως από τη διοίκηση, ενάντια σε κάθε στοχοποίηση από οποιοδήποτε συμφέρον. Παρατηρήσαμε επίσης, ότι για την «ταμπακιέρα» δε μίλησε κανείς. Αυτά που επεσήμανε η υπάλληλος, όσον αφορά το άλσος, έχουν βάση; Η Διοίκηση οφείλει να μας ενημερώσει για αυτά που «διέρρευσαν» στον τύπο. Είμαστε υπέρ του έργου του γηπέδου αλλά κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε θα μπει ποτέ σε «ζυγαριά», το έργο ή η πόλη. Ειδικά σε ζητήματα που αφορούν το άλσος δεν θα γίνει καμία υποχώρηση. Το άλσος και ο χαρακτήρας της πόλης θα μείνουν ανέπαφα.        

Ανακοίνωση Δύναμης Πολιτών (11/4/2020)

Η στοχοποίηση της προϊσταμένης του άλσους του Δήμου μας με τη διαρροή του ονοματεπώνυμου και της κατοικίας της στα ΜΜΕ επειδή απλώς άσκησε τα καθήκοντά της στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι αποτελεί μία πράξη ωμής τρομοκράτησης, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτό είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, όπως το επιβεβαιώνει και η ανακοίνωσή του, με την οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει το γεγονός, αλλά επιμένει να στοχοποιεί εκ νέου την υπάλληλο.

Η άποψη της υπαλλήλου (11/4/2020)

Απο τις 8 Απριλίου μέσω αθλητικών  ιστοσελίδων και αθλητικών ραδιοφώνων και προς μεγάλη μου έκπληξη, δέχομαι μια απίστευτη επίθεση η οποία στρέφεται κατά της υπόληψής μου, της εργασιακής μου θέσης και της σωματικής μου ακεραιότητας.

Τα πραγματικά γεγονότα:

Στις 1 Απριλίου διαπιστώσαμε ως αρμόδια υπηρεσία (τμήμα Άλσους) οτι μέσα στο χώρο του δάσους έχουν εισέλθει μηχανήματα και συνεργεία και εκτελούν έργα. Ενημερώθηκε με αναφορά μου ο Δήμαρχος για το συμβάν και απο την εταιρεία που τα εκτελούσε ζητήσαμε να προσκομίσει την άδεια που οφείλει να έχει οποιοσδήποτε εκτελεί οποιαδήποτε εργασία εντός ορίων Άλσους, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου. Η άδεια αυτή δίνεται μόνο απο την αρμόδια υπηρεσία που είναι η Διεύθυνση Δασών Αθηνών. Μετά απο λίγες μέρες φτάνει στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης στην οποία ανήκουμε ως τμήμα Άλσους,  αίτημα της εταιρείας που ζητάει άδεια. Στέλνω δεύτερη αναφορά στις 9 Απριλίου προς το Δήμαρχο εξηγώντας με βάση τη νομοθεσία οτι πρέπει να πάρουν άδεια απο τη Διεύθυνση Δασών. Να σημειώσω εδώ οτι όλα αυτά απορρέουν απο τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα ως προς το Άλσος και ουδέποτε ασχολήθηκα με την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Την δεύτερη αναφορά θεώρησα σωστό να την στειλω και σε όλους τους  εμπλεκόμενους με την υπόθεση. Δηλαδή και στην εταιρεία προς ενημερωσή της και στη Διεύθυνση Δασών διότι υποχρεούμαστε να την ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν απο που προκύπτει τόσο μίσος και τόση λύσσα όπως φαίνεται στα σχόλια των ιστοσελίδων στις οποίες διερρευσε το έγγραφό μου. Κι επειδή πολλά διάβασα στα σχόλια αυτά θα ήθελα μόνο να πω οτι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και του κάθε Δήμου είναι αυτοί που στηρίζουν την κοινωνία να μείνει όρθια και στην πανδημία και στην κρίση που προηγήθηκε αλλά και πάντα. Φροντίζουν να μαζεύουν τα σκουπίδια παρόλους τους κινδύνους, να καλοπίζουν τους χώρους να εξυπηρετούν διοικητικά αιτήματα κ.ο.κ στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. Γι αυτό και η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου.

Εμεις στο τμήμα Άλσους παρόλο που είμαστε μολις 8 άτομα φροντίζουμε για τα πάντα και το Άλσος εδω και χρόνια είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε με αυτό το ελάχιστο προσωπικό. Καθαρίζουμε, κάνουμε φύλαξη, πυρασφάλεια, επιστασίες αναπλάσεων, κλαδεμάτων, συντηρήσεων και επιπλέον εκπονήσαμε και τη διαχειριστική μελέτη του Άλσους που η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων που έχουν άλση την έδωσε σε μελετητικά γραφεία πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ. Κι αυτά γιατι μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ο τόπος που δουλεύουμε και γιατί τιμάμε τα χρήματα με τα οποία μας πληρώνει η ελληνική κοινωνία για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Όλα όσα έγιναν είχαν σκοπό μόνο τη στοχοποίηση και την τρομοκράτηση για να μην κάνουμε τη δουλειά μας.

Υ.Γ Διάβασα σε ανακοινώσεις του Δήμου οτι δε με όρισε κανενα υφιστάμενο όργανο να στέλνω έγγραφα. Κατ’ αρχάς το όργανο δεν μπορεί να είναι υφιστάμενο. Και κατά δεύτερον δεν νομίζω οτι παραβίασα καμμιά διαδικασία, ούτε αντικατέστησα κανέναν. Εστειλα αναφορά με την υπογραφή μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου για όσα συμβαίνουν στο χώρο ευθύνης μου. Βεβαίως σε κάθε περίπτωση, ακόμα και κάποιο γραφειοκρατικό λάθος να είχε γίνει θα περίμενα ο Δήμος να είναι δημόσια και με σαφήνεια αντίθετος στη στοχοποίησή μου ενώ  εκτελώ τα καθήκοντά μου, στις χυδαίες ύβρεις εναντίον μου, και στις απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας. Πως ακριβώς θα κάνουμε τη δουλειά μας;

Κυριακή Κλοκίτη – Προϊσταμένη τμήματος Άλσος, Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Ν.Φ-Ν.Χ

Ανακοίνωση Δήμου (10/4/2020)

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως όσα δημοσιεύθηκαν ή αναφέρθηκαν σε Μ.Μ.Ε. και αφορούν συγκεκριμένη υπάλληλο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και τις ενέργειές της, σε σχέση με τα έργα της υπογειοποίησης της οδού Π. Κωνσταντίνου, είναι αποτέλεσμα δικού τους ρεπορτάζ.

Ο Δήμαρχος, το γραφείο Τύπου του Δήμου καθώς και οι αιρετοί της Δημοτικής μας Αρχής ουδέποτε έκαναν κάποια δήλωση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Το έγγραφο το οποίο επικαλείται η ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων κοινοποιήθηκε και σε άλλους φορείς χωρίς η συγκεκριμένη υπάλληλος να έχει τέτοια εξουσιοδότηση – αρμοδιότητα από ιεραρχικά υφιστάμενο αρμόδιο διοικητικό όργανο με κανονιστική πράξη. Συνεπώς οποιαδήποτε αναφορά για διαρροή είναι άνευ ουσίας.

Η Δημοτική Αρχή, ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας, προασπίζοντας τις συνθήκες εργασίας τους και τα δίκαια αιτήματά τους.

Ανακοίνωση ΛΑ.ΣΥ. (10/4/2020)

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την στοχοποίηση υπαλλήλου του Δήμου από οπαδικές ιστοσελίδες γιατί εκτελώντας τα καθήκοντά της ανέφερε, ως όφειλε, αυθαιρεσίες στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας από τους κατασκευαστές του δημόσιου  έργου της  υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Αποδοκιμάζουμε ιδιαίτερα τις αναφορές στην κατοικία της υπαλλήλου, που παραπέμπουν σε σκοτεινές λογικές και μεθόδους.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο, τόνισε  ότι είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται υπάλληλοι για το γεγονός ότι υλοποιούν τα καθήκοντά τους, ιδιαίτερα όταν αφορούν στην προστασία του Άλσους από αυθαίρετες παρεμβάσεις τρίτων.

Ζήτησε να διερευνηθεί το πως διέρρευσε υπηρεσιακό κείμενο σε συγκεκριμένα μέσα και κάλεσε το Δήμο να καταδικάσει απερίφραστα τις σχετικές αναρτήσεις ως οφείλει.

Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων Δήμου (10/4/2020)

Για άλλη μια φορά κυκλοφορούν στον τύπο επικίνδυνα δημοσιεύματα σε διάφορες οπαδικές ιστοσελίδες και μέσα με σκοπό τη στοχοποίηση υπαλλήλου του Δήμου μας. Τα δημοσιεύματα αυτά  αναφέρουν την ιδιότητα, ονοματεπώνυμο και τόπο διαμονής υπαλλήλου του δήμου και αποδεικνύουν κατάφορα το σκοπό τους να διασπείρουν τρομοκρατία και εκφοβισμό σε όποιον συνάδελφό μας εκτελεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Η συγκεκριμένη συνάδελφος, στην αναφορά της προς το Δήμαρχο, έκανε μνεία για αυθαιρεσίες της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση, γεγονός που όφειλε να κάνει, εφ’ όσον το αντιλήφθηκε, ως προϊσταμένη  του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας .

Καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα οπαδικού χαρακτήρα και υψώνουμε δυναμικά ως Σωματείο Εργαζομένων «τείχος προστασίας» στη συνάδελφό μας που δέχεται αυτή την επικίνδυνη  και κατευθυνόμενη επίθεση απαντώντας, ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους και όχι να υπηρετούν τα προσωπικά τους σχέδια. Οποιαδήποτε, λοιπόν, προσωπική αναφορά σε συνάδελφο αποτελεί επιτηδευμένη προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού απέναντι σε εργαζόμενους που εκτελούν τα εργασιακά τους καθήκοντα.

Καταγγέλλουμε τη διαρροή πληροφοριών υπηρεσιακών εγγράφων,  τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας, όπως όλοι γνωρίζουμε και διευκολύνουν τις εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες του δήμου μας. Η διαρροή αυτή εύλογα βαραίνει τη Διοίκηση του δήμου και υπονομεύει την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

Καλούμε λοιπόν άμεσα το Δήμαρχο να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο θέμα, να στηλιτεύσει τον διασυρμό της  συναδέλφου και να υπερασπιστεί την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου και των διοικητικών διαδικασιών. Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου οι υπάλληλοι να εκτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με  όρους  ασφάλειας και  εύρυθμης λειτουργίας.

Δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο (9/4/2020)

Παρόλο που όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους και η «Αγιά Σοφιά» ετοιμάζεται, κάποιοι προσπαθούν να γίνουν… εμπόδιο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Στο γραφείο του δημάρχου, Γιάννη Βούρο και έχει κοινοποιηθεί και σε άλλες υπηρεσίες καταγγελία της κυρίας, Κυριακής Κλοκίτη υπεύθυνης άλσους για κάποιες απαραίτητες εργασίες που έχουν γίνει για την υπογειοποίηση.

Για τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν να κάνουν με περίφραξη και σε καμία περίπτωση με καταστροφή δέντρων έχει δοθεί κανονικά άδεια από το υπουργείο. Πιο συγκεκριμένα το τοιχίο που γκρεμίστηκε προσωρινά θα φτιαχτεί ακριβώς το ίδιο μόλις ολοκληρωθεί το έργο ενώ το συρματόπλεγμα τοποθετήθηκε για λόγους ασφαλείας και θα αφαιρεθεί επίσης με την ολοκλήρωση των εργασιών. Ενώ όσον αφορά τα δέντρα, δεν έχει κοπεί κανένα. Είναι υποχρέωση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ να κάνει την αποκατάσταση βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει και το θέμα είναι καθαρά τυπικό.

Πάντως, να τονίσουμε ότι η εν λόγω κυρία δεν μένει καν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά κατοικεί στα Εξάρχεια. Ενώ δεν μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην υπογειποίηση.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.