}
Αρχική / Slider / Στην τελική ευθεία η “Αγιασοφιά”. Ένα εκατομμύριο εξασφάλισε ο Γιάννης Βούρος. (video)

Στην τελική ευθεία η “Αγιασοφιά”. Ένα εκατομμύριο εξασφάλισε ο Γιάννης Βούρος. (video)

Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας και ΑΕΚ, συναντήθηκαν χθες και έστειλαν κοινό μήνυμα: Να μην χαθεί ούτε λεπτό πλέον για την Αγιά Σοφιά. Ένα μήνυμα, που όπως φαίνεται, περνά από τα λόγια στις πράξεις. Πλέον, έχουμε δραστικές ενέργειες από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για να προχωρήσουν η υπογειοποίηση αλλά και τα συνοδά έργα. Ο κ. Πατούλης πρότεινε την δημιουργία ενός «Παρατηρητηρίου εργασιών» και αποδέχτηκαν Δήμος και ΑΕΚ, το οποίο θα λειτουργήσει με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και των τεχνικών συμβούλων του έργου. “Μέσω του Παρατηρητηρίου θα γίνεται σε καθημερινή βάση ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, προκειμένου να επιλύονται έγκαιρα και άμεσα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν”, ανέφερε.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπογραφεί το επόμενο διάστημα προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων κι ελεύθερων χώρων στην γύρω περιοχή. Τα συνοδά, αυτά, έργα αφορούν μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση πεζοδρόμων και τον μεγάλο πεζόδρομο που θα ενώνει τον σταθμό του Περισσού. Έργα δηλαδή, σε οδούς τοπικής αρμοδιότητας που θα βελτιώσουν συνολικά την εικόνα της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, δήλωσε: “Δεν υπάρχει κάποιο σκοτεινό σημείο στη συνάντηση. Τέθηκαν όλα επί τάπητος, το έργο προχωράει. Θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν κάποια έργα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου που θα αρχίσουν άμεσα και είναι ένα σκαλοπάτι για να δούμε ολοκληρωμένο το έργο που έχει δρομολογηθεί. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία, το έργο προχωράει”.

Να μην χαθεί ούτε μέρα για την Αγιά Σοφιά. Αυτό είναι το μήνυμα-υπόσχεση που έδωσε ο Γιώργος Πατούλης. Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος βεβαίως στο θέμα της υπογειοποίησης για το οποίο είναι αρμόδιος, τόνισε πως όλες οι δυνάμεις που τον αφορούν τίθενται υπέρ του να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση. «Κύριε πρόεδρε, να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε εδώ μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους της ΑΕΚ. Είμαστε ακριβώς 39 ημέρες εδώ ως διοίκηση. Που σαφέστατα όλες μας οι δυνάμεις τίθενται υπέρ του σχεδιασμού και κυρίως της υλοποίησης του ότι έχει συμφωνηθεί και προφανώς θα το δούμε μέσα από συγκεκριμένες ημερομηνίες και δυνατότητες που έχουμε για το αύριο. Να ξέρετε ότι όπως είχαμε πει από την επίσκεψη του καλοκαιριού όπως είχαμε πει πριν αναλάβουμε, είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στην υλοποίηση, στην ολοκλήρωση και σε κάθε βοήθεια αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, της Αγιά Σοφιάς και οι υπηρεσίες μου, οι εντολές που έχουν λάβει είναι, να μην χάνεται ούτε μέρα χωρίς να υπάρχει λόγος. Θα σας δείξω μάλιστα με ακριβείς ημερομηνίες όσα σας λέω», ήταν τα λόγια του κ. Πατούλη.

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω social-media, για την συνάντηση, αναφορικά με την Αγιά Σοφιά και το έργο της υπογειοποίησης. Η Ένωση, αφού μιλά για κλίμα ενότητας και κοινό στόχο, τονίζει πως τα πολλά εμπόδια ξεπεράστηκαν και ανήκουν στο παρελθόν. “Ενωμένοι όλοι μπροστά στον μεγάλο στόχο! Προχωράμε δυνατά ΑΕΚ, Περιφέρεια και Δήμος! Στο «σπίτι» μας όσο πιο γρήγορα γίνεται! Τα προβλήματα και τα πολλά εμπόδια που ξεπεράσαμε ανήκουν στο παρελθόν”, αναφέρει η σχετική ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

 

Διαβάστε την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Όλες και όλοι σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.