}
Αρχική / Slider / Στο Erasmus+ το 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Στο Erasmus+ το 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, το 2ο ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας θα υλοποιήσει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης με τίτλο Ένταξη Mέσω Νέων Tεχνολογιών το οποίο αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για το σχολικό έτος 2019-2020. Στόχος του σχεδίου είναι η διεθνοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του σχολείου με έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Δράση 1/ΚΑ1 στην οποία θα εμπλακεί το σχολείο μας αφορά στην κινητικότητα μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό τη βελτίωση  των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και θα παρακολουθήσουν διαρθρωμένα επιμορφωτικά προγράμματα. Επιδίωξή μας είναι να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου μας μέσω των συγκεκριμένων επιμορφώσεων. Βασικοί στόχοι του σχεδίου μας είναι ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων διδασκαλίας που στηρίζονται στη χρήση σύγχρονων εφαρμογών και οπτικοακουστικού υλικού, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας για την ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών και τέλος η διευρυμένη χρήση της αγγλικής ως εργαλείο για την διδασκαλία άλλων γνωστικών αντικειμένων.

Μετά το τέλος των επιμορφώσεων στο εξωτερικό θα χρειαστεί να αποτιμηθεί από μεριάς μας το όφελος της συμμετοχής του σχολείου μας στην κινητικότητα ΚΑ1. Αναμένουμε ότι τα προγράμματα, στο σύνολό τους, θα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο ως προς την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καθηγητών/τριών που θα συμμετέχουν όσο και ως προς την αποτελεσματικότερη διάχυση της αποκτηθείσας γνώσης στους/στις υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας προς όφελος των μαθητών /τριών του.

 

 

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.