}
Αρχική / Slider / Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα

Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα

Λίγες ώρες έχουν περάσει από την αλλαγή σελίδας στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Ευτυχώς για τις δυο πόλεις, το κλίμα πόλωσης που προσπάθησαν κάποιοι να καλλιεργήσουν, δεν επικράτησε. Μέχρι και την τελευταία ώρα επιχειρήθηκε να δυναμιτιστεί το ήπιο κλίμα που όλη την προεκλογική περίοδο διαφύλασσαν κάποιοι από τους συνδυασμούς, με την κυκλοφορία ανώνυμων φυλλαδίων ώστε να ξαναδημιουργηθεί το φανταστικό δίπολο Δήμος εναντίον ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες είχε διαφανεί ο έντονος εκνευρισμός που επικρατούσε στην πλευρά της Δύναμης Πολιτών του Άρη Βασιλόπουλου. Επιθετικές και προκλητικές αναρτήσεις, αγνόηση των συμφωνιών της διακομματικής επιτροπής και ανάρτηση αεροπανό, αφισών και γιγαντοαφισών, έκαναν τους πάντες να αναρωτιούνται ποιος είχε τελικά και πως απέκτησε το μεγάλο μπάτζετ για το τρέξιμο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας.

Η πολιτική των ήπιων τόνων του Γιάννη Βούρου δικαιώθηκε. Απέφυγε ένα d-bate με τον ανθυποψήφιό του Άρη Βασιλόπουλο όχι γιατί τον τρόμαζε μια απευθείας αντιπαράθεση για τα προβλήματα της πόλης αλλά γιατί γνώριζε ότι ο αντίπαλός του θα επιδίωκε την δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης, με θέμα την ΑΕΚ και σκοπό τον διχασμό των πολιτών. Τουναντίον ο Γιάννης Βούρος επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ότι σε αυτή την πόλη δεν υπάρχουν «πράσινοι και βένετοι» και ότι την επόμενη μέρα όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουν με τους πολίτες, για τους πολίτες.

Από την άλλη πλευρά η απερχόμενη διοίκηση επέδειξε ΚΑΙ στον προεκλογικό αγώνα μια υπέρμετρη αλαζονεία. Αλαζονεία που αποτυπώθηκε με την επίκληση των μεγάλων συμφερόντων ακόμα και μετά την αποδοκιμασία της την πρώτη Κυριακή. Ουσιαστικά επιχειρώντας να διχάσει για ακόμα μια φορά, θεωρώντας έμμεσα όργανα των μεγάλων συμφερόντων το 30% των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον Γιάννη Βούρο. Αλαζονεία η οποία αποτυπώνεται ακόμα και στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της (παραδοχής της ήττας), στην οποία υποστηρίζει ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα προασπίσει τα συμφέροντα των πολλών. Μα είστε λιγότεροι δεν το καταλάβατε ακόμα κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής; Τα  συμφέροντα των πολλών θα τα προασπίσει ο νικητής.

Εν κατακλείδι αυτές οι εκλογές απέδειξαν ότι Νέα Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ είναι έννοιες ταυτόσημες στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Χρειάστηκε δε η Νέα Χαλκηδόνα που τα τελευταία 5 χρόνια μπόρεσε ως παρατηρητής της κατάστασης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή του Άρη Βασιλόπουλου, να έχει μια πιο ψύχραιμη εικόνα των πραγμάτων, να καθαρίσει το τοπίο και να αναδείξει Δήμαρχο αυτόν που πίστεψε ότι θα της λύσει τα χρόνια προβλήματα που την ταλανίζουν. Τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και δεν μπόρεσε να τους λύσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας πρέπει να σταθούμε σε δυο φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν χθες βράδυ από τον Παντελή Γρετζελιά και τον Χρήστο Κοπελούσο. Τους δυο που είχαν την τόλμη να ξεπεράσουν, όπως «προστάζει» ο Κλεισθένης, άμεσα τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις και να στηρίξουν στον δεύτερο γύρο τον Γιάννη Βούρο, σχηματίζοντας μια ισχυρή συμμαχία η οποία έφερε το νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Παντελής Γρετζελιάς μίλησε για «ενότητα των δημιουργικών δυνάμεων» και ο Χρήστος Κοπελούσος τόνισε ότι «κέρδισαν οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας». Διδαγμένοι από το παρελθόν πρέπει όλοι μαζί να διασφαλίσουν ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί στην πρόκληση του «Κλεισθένη», με συμμάχους τις υγιείς δυνάμεις και απομόνωση των γνωστών στοιχείων που λειτουργούσαν και λειτουργούν διχαστικά.

 

 

 

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.