}
Αρχική / Slider / Γιάννης Βούρος: η μάχη του αυτονόητου και της κοινής λογικής (αποκλειστική συνέντευξη)

Γιάννης Βούρος: η μάχη του αυτονόητου και της κοινής λογικής (αποκλειστική συνέντευξη)

Αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα μας, έδωσε ο υπ. Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος. Λίγο πριν την κατάθεση του ψηφοδελτίου του, 25 μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, κάνει μαζί μας μια βόλτα στην πόλη και μας ανοίγει την καρδιά του, για όλους και για όλα.

Διαβάστε την συνέντευξη…

κ. Βούρο είμαστε ένα μήνα περίπου πριν την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών και ο κόσμος ακούει πολλά «θα» αυτό το διάστημα. Εσείς τι θεωρείτε πως ζητά πραγματικά ο κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας από τον επόμενο δήμαρχο;

Αυτό που πιστεύω ότι επιζητά και θέλει ο πολίτης της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας είναι να ξαναδεί τον δήμαρχό του να δίνει την μάχη της καθημερινότητας. Να λύνει προβλήματα και να μην είναι απομονωμένος στο δημαρχιακό μέγαρο. Με λίγα λόγια οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε αποφασίσει να δώσουμε την μάχη του αυτονόητου και της κοινης λογικής.

Και τι είναι για εσάς αυτονόητο;

Καθαριότητα, Πράσινο, Φωτισμός όπως έχουμε αναδείξει και στο πρόγραμμά μας (άξονες του οποίου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας ήδη από τον Ιανουάριο) είναι οι βασικές μας προτεραιότητές. Και σε αυτούς τους τομείς θέλουμε εφ’ όσον αναλάβουμε τα ηνία του δήμου, οι συμπολίτες μας να μας κρίνουν αυστηρά. Όμως καλώς ή κακώς για αυτά τα ζητήματα τα «θα» δεν αρκούν, απαιτούνται εφαρμόσιμες προτάσεις και έργα που οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Φυσικά ο πολιτισμός (θα γινόταν αλλιώς;) αλλά και η κοινωνική πολιτική δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεφύγουν της προσοχής μας. Η πρότερη συμμετοχή μου ως ιδρυτικού μέλους του φορέα «το εργαστήρι» για παιδιά με νοητική υστέρηση και η έμπρακτη υποστήριξή μου στον φορέα MDA Hellas για άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις είναι θεωρώ ένα υπόβαθρο που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας, για το πραγματικό ενδιαφέρον μου για τους τομείς αυτούς.

Απλή αναλογική. Σας φοβίζει;

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής, αναδεικνύει στον υπέρτατο βαθμό την αξία της ψήφου. Και η τελευταία ψήφος μετράει. Ακόμη και μία παραπάνω έδρα στο δημοτικό συμβούλιο για τους συνδυασμούς που διεκδικούν τη νίκη, καθίσταται πλέον πάρα πολύ σημαντική και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας.
Όμως πέραν αυτού οφείλουμε επιτέλους σε αυτή την πόλη να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας διχάζουν. Οι άγονες αντιπαραθέσεις σε έναν δήμο σαν τον δικό μας είδαμε τα τελευταία χρόνια πως δεν οδηγούν πουθενά. Μας κράτησαν πίσω, ενώ η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν την πόλη μας, ένα από τα ομορφότερα και ασφαλέστερα προάστεια της Αττικής.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που πιστεύετε ότι έχετε ως εφόδιο για να είστε ένας επιτυχημένος δήμαρχος;

Αρχικά θα έλεγα ο εργασιακός μου βίος. Διάφοροι προσπάθησαν σε αυτή
την προεκλογική εκστρατεία να με «χτυπήσουν» λέγοντας ότι απουσίαζα τα προηγούμενα χρόνια από τα δρώμενα της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έρχομαι λοιπόν τώρα και ρωτάω. Τι είναι η τοπική αυτοδιοίκηση; Επάγγελμα; Να ασχολείσαι από το 1980, να φτάνουμε στο 2020 και να επιμένεις ακόμη; Εκτιμώ πως στην αυτοδιοίκηση και με την πόλη που μεγάλωσες και αγαπάς πρέπει να ασχολείσαι την στιγμή που θα είσαι έτοιμος. Προσωπικά έχοντας στην πλάτη μου 11.000 ένσημα, 40 χρόνια εργασιακού βίου, εμπειρία από την κεντρική πολιτική σκηνή και από διοικητικές θέσεις ευθύνης, έχω την πεποίθηση πως πλέον είμαι απόλυτα έτοιμος να βάλω μπροστά τις «μηχανές του δήμου». Και σε αυτό δεν είμαι μόνος. Έχω δίπλα μου αξιολογότατους συνεργάτες με εμπειρία, γνώσεις, όρεξη και διάθεση για δουλειά. Αυτό το μίγμα προσωπικοτήτων θεωρώ πως είναι το ιδανικό για το αύριο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Α. Βασιλόπουλος, Π. Γρετζελιάς, Τ. Κωνσταντινίδης, Ν. Σερετάκης, Χ. Τομπούλογλου, Χ. Κοπελούσος. Οι αντίπαλοί σας σε αυτές τις εκλογές. Ορισμένοι εκ των οποίων έχουν «στοχεύσει» την δική σας υποψηφιότητα. Τι τους απαντάτε;

Δεν μπήκα, δεν μπαίνω και δεν πρόκειται να μπω σε αυτή την ατέρμονη διαδικασία στείρων αντιπαραθέσεων. Το δηλώσαμε επίσημα αυτό από την 1η ημέρα παρουσίας μας στα δημοτικά δρώμενα. Το επαναλάβαμε με επίσημη δήλωσή μας και ένα μήνα πριν. Εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τις πτυχές της δικής μας προσωπικότητας, τις δικές μας προτάσεις, την δική μας στόχευση, το δικό μας όραμα. Δεν αναβαθμιζόμαστε, υποβαθμίζοντας τον διπλανό μας. Ο κόσμος έχει το κατάλληλο αισθητήριο και μπορεί να μας κρίνει όλους κατάλληλα, έχει την δυνατότητα να καταλάβει τα έμμεσα και άμεσα χτυπήματα και να τα αποδοκιμάσει.

Σε κάθε προεκλογική περίοδο ακούμε και διαβάζουμε προγράμματα και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις. Όλα αυτά είναι δημοσιευμένα και δεν θέλουμε να εστιάσουμε εκεί. Θέλουμε ωστόσο να μας δώσετε ένα περίγραμμα του δικού σας οράματος για την πόλη.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το πνεύμα της ερώτησή σας. Ως ομάδα προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα. Γι’ αυτό ήδη από τον Ιανουάριο όπως προανέφερα δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας τους βασικούς πυλώνες των σκέψεών μας. Όμως δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας παντογνώστες. Συνομιλήσαμε, συνομιλούμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να ακούμε όσα οι συμπολίτες μας, μας τονίζουν. Γνωρίζει κάποιος από εμάς καλύτερα τα προβλήματα της οδού Αναξαγόρα, της Λάρνακος ή της Πεταλά, από τον κάτοικο της κάθε γειτονιάς; Το ίδιο κάναμε και με τους φορείς της πόλης μας. Επιδιώξαμε να συναντηθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους και όλοι έχουν κάτι να μας πουν. Στο ίδιο μοτίβο έχω την διάθεση να συνεχίσουμε.

Όσον αφορά το όραμά μας.
Μία και μόνο υπόσχεση δίνω στον κάτοικο της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας. Από την 1η ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας θέλουμε οι συμπολίτες μας να δουν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Έναν δήμαρχο που θα καταπιαστεί με όλα εκείνα που απασχολούν την περιφέρεια του δήμου και τις ξεχασμένες γειτονιές. Να ξαναδούν τον δήμαρχό τους στους δρόμους της πόλης.
Χωρίς αλαζονεία και έπαρση, χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς αποκλεισμούς.
Μία δημοτική αρχή για όλους!
Οι πολίτες είναι πια καχύποπτοι απέναντι σε ότι έχει σχέση με την πολιτική και τους πολιτικούς. Πως το κρίνετε αυτό;
Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, των δύσκολων μέτρων, του αγώνα να σταθεί όρθια η πατρίδα, είναι μία περίοδος που δοκιμάστηκε σκληρά η σχέση του πολίτη με την αλήθεια. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας έκλινε προς την πλευρά της δημαγωγίας, της συνωμοσιολογίας, το ψέμα. Θεωρώ πως στις επερχόμενες εκλογές θα επικρατήσει η ψυχραιμία και η αντικειμενική κρίση.

Δείτε εδώ την έντυπη Φιλα-ηδόνα

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …