}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Λα.Σ.: Ξεπλένει την κυβέρνηση ο Βασιλόπουλος

Λα.Σ.: Ξεπλένει την κυβέρνηση ο Βασιλόπουλος

Η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” μας έστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου με τίτλο “Κατά της υποχρεωτικής μεταφοράς των διαθεσίμων των ΟΤΑ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας”, επισυνάπτοντας το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι το θέμα έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το σχετικό ψήφισμα είναι χαρακτηριστικό το πως η Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου ξεπλένει την κυβέρνησή και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και εδώ:

– Στο ψήφισμα αποφεύγεται επιμελώς να ονοματιστεί η κυβέρνηση που πήρε το απαράδεκτο αυτό μέτρο, ότι δηλαδή πρόκειται για κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ίδιου αστικού κόμματος που έχει τη διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο.

– Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται ως θετική η αναστολή της απόφασης. Δηλαδή χαιρετίζετουν τον απροκάλυπτο προεκλογικό εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑο οποίος μπροστά στην γενικότερη κατακραυγή αναβάλλει το μέτρο για…μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές

– Στο ψήφισμα η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να πάρει θέση ότι δεν υλοποιεί ούτε τώρα ούτε στο μέλλον αυτή την απαράδεκτη απόφαση

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο αντιδήμαρχος οικονομικων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αρνηθηκαν να στηρίξουν ακόμα και τη προσφυγή στο ΣτΕ

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η κατάληξή της επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το πραγματικό δίλημμα στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές είναι:

Αιρετοί που θα δρουν ως κυβερνητικοί τοποτηρητές και απολογητές της αντιλαϊκής πολιτικής ή δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι στο πλάι του λαού, που θα ασκούν λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους τη διαχειρίζονται;

Παραθέτουμε για αντιπαραβολή το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο θέμα:

“Tο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νεάς Χαλκηδόνας καταδικάζει την απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υφαρπάξει τα λιγοστά ταμειακά διαθέσιμα Δήμων και Περιφερειών και μάλιστα υπό την απειλή της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης και άλλες κυρώσεις. Πρόκειται για μία προκλητική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιεί ως όμηρο τις λαϊκές ανάγκες που καλύπτονται από τις Υπηρεσίες των δήμων και περιφερειών.

Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που η κυβέρνηση περνά νομοθετική ρύθμιση για να εξαναγκάσει τους δήμους και τις περιφέρειες να παραδώσουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα επιζητεί να συνεισφέρουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν. 

Προσθέτει ακόμα έναν ελεγκτικό μηχανισμό που θα εγκρίνει ή μη την εκταμίευση των ποσών αυτών, ανάλογα με τους στόχους των μνημονίων και των αξιολογήσεων.

Η κυβέρνηση μπροστά στην κατακραυγή, μπροστά στις αντιδράσεις τόσο δημοτικών συμβουλίων όσο και δημοτικών αρχών όπως της Πάτρας που προσέβαλλε την απόφαση αυτή στο ΣτΕ, προχώρησε στην αναστολή του μέτρου έως και τις 30 Ιούνη 2019, δηλαδή αναβάλλει το μέτρο για μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλόγές.

Πρόκειται για εμπαιγμό και απροκάλυπτο προεκλογικό ελιγμό τον οποίο καταγγέλλουμε και απαιτούμε:

– να ανακληθεί οριστικά η απαράδεκτη αυτή απόφαση.

– Να αποδοθούν όλα τα παρακρατηθέντα.

– Να υπάρξει πλήρης κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και περιφερειών με βάση τις ανάγκες

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να μην υλοποιήσει ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον την απόφαση αυτή”

Διαβάστε ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.