}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / 11ο εαρινό σκακιστικό τουρνουά

11ο εαρινό σκακιστικό τουρνουά

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΠΟΣ Πετρούπολης  το 11ο Εαρινό Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ 2019 με Διεθνή και Εθνική Αξιολόγηση. Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σε δύο ομίλους (Α & Β), ανάλογα με τη δυναμικότητα των συμμετεχόντων και σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ και του ΠΟΣΠ, καθώς και ακιστές/στριες άλλων συλλόγων που έχουν διεθνή ή εθνική αξιολόγηση. Στον Α όμιλο έχουν αίωμα να αγωνιστούν, εφ όσον το επιθυμούν, οι 3 πρώτοι του Β ομίλου του 10ου Εαρινού Τουρνουά καθώς και σκακιστές που θα προσκληθούν από τους διοργανωτές.

Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 40. Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει εκαταλείψει αδικαιολόγητα τουρνουά στο παρελθόν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι Αγώνες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, με έναρξη την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός 619 και Β9, στάση Κομπαρσίτα).

Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:30 μ.μ. Οι μετέχοντες θα πρέπει μισή ώρα πριν την έναρξη του πρώτου γύρου να είναι παρόντες και να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.

Όλες οι παρτίδες παίζονται στο χώρο των αγώνων.

1ος γύρος Τετάρτη 13 Μαρτίου ώρα 6:30 μμ

2ος γύρος Τετάρτη 20 Μαρτίου ώρα 6:30 μμ

3ος γύρος Τετάρτη 27 Μαρτίου ώρα 6:30 μμ

4ος γύρος Τετάρτη 3 Απριλίου ώρα 6:30 μμ

5ος γύρος Τετάρτη 10 Απριλίου ώρα 6:30 μμ

6ος γύρος Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 6:30 μμ

7ος γύρος Τετάρτη 24 Απριλίου ώρα 6:30 μμ

Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους), θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο μέχρι την Κριακή το πρωί, πριν τον επόμενο γύρο, κατόπιν συμφωνίας των δύο αντιπάλων και με τη σύμμφωνη γνώμη του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στον τελευταίο γύρο.

Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος. Οι διοργανωτές μπορεί να επιιτρέψουν τη λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια των αγώνων, για λόγους δημοσιότητας.

Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο, αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή και πριν από την κοινοποίηση του επόμενου γύρου.

Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, για κάθε σκακιστή, με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.

Μηδενίζεται ο παίκτης που μετά την πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:

α) Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα, (μόνο αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους)

β) Buchholz

γ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της

ΕΠΑΘΛΑ

Τα έπαθλα για κάθε όμιλο θα είναι:

Α) ΌΠΕΝ: θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης του τουρνουά.

Β) Εσωτερικό πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ (Α όμιλος) και Εσωτερικό αναπτυξιακό πρωτάθλημα (Β όμιλος): Θα δοθούν κύπελλα στους πρώτους της γενικής κατάταξης του Α και Β ομίλου και μετάλλια στο 2ο και 3ο από τους σκακιστές του ΣΟΝΦ ή του ΠΟΣΠ κάθε ομίλου. Επίσης, μετάλλια στην πρώτη κοπέλα και στο πρώτο παιδί <16, <12 και <10 εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις στην κάθε κατηγορία.

Για τον νικητή του Α ομίλου θα υπάρξει μερική ή ολική κάλυψη των εξόδων συμμετοχής σε ένα θερινό διεθνές τουρνουά του 2019.

Ειδικά για τον Β ́ Όμιλο: Οι τρεις πρώτοι του Β ́ Ομίλου αποκτούν το δικαίωμα να αγωνιστούν στον Α ́ Όμιλο στο επόμενο τουρνουά του ΣΟΝΦ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος.

Διαιτητές Αγώνων είναι: Επικεφαλής Διαιτητής, ο Βαζελάκης Οδυσσέας (ΙΑc) και Διαιτητές, η Βαζελάκη Σταματία (Fad}, ο Ταμβάκος Παναγιώτης Ο.Δ., η Κοντιώτη Ευμορφία Ο.Δ. και η Μεσίρη Έφη Ο.Δ.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του

Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad [@] yahoo.gr

και Ευμορφία Κοντιώτη, τηλ.: 6970 998148, e-mail: evmorfiakontioti [@] yahoo.gr

Διαβάστε επίσης

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Κοντοειδής της ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το 3ο Κύπελλο Σπάθης που διεξήχθη στην Ομοσπονδιακή Αίθουσα του ΟΑΚΑ, καθώς ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.