}
Αρχική / Slider / Μιχάλης Κουτσάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα την επόμενη μέρα.

Μιχάλης Κουτσάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα την επόμενη μέρα.

Λιγότερες από 120 μέρες έμειναν για τις εκλογές ανάδειξης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων. Στην πρώτη του εφ όλης της ύλης συνέντευξη, ο Μιχάλης Κουτσάκης μιλά για αυτά που δεν έγιναν και αυτά που θα γίνουν εφόσον ο συνδυασμός του “Νέα Πνοή” επιτύχει στις εκλογές αυτές.

Ο Μιχάλης Κουτσάκης είναι από τους παλαιότερους συμβούλους στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και ξεχωρίζει πάντα, για την πολιτική του τοποθέτηση απέναντι στα πράγματα και την δυνατότητά του να μεταφέρει τον σφυγμό της πόλης, λόγω της καθημερινής επαφής του με αυτή.

 

 

Ακολουθεί η συνέντευξη του Μιχάλη Κουτσάκη.

Ερ.: κ. Κουτσάκη ασχολείστε πολλά χρόνια με τα κοινά και έχετε διατελέσει σε θέσεις ευθύνης. Τι σας έκανε να αποφασίσετε να θέσετε υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας;

Ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας πάνω από 30 χρόνια. Η καθημερινή μου επαφή με τους συμπολίτες μας, πέρα από ανάγνωση των προβλημάτων της καθημερινότητας,  ήταν για μένα και μια διαρκής παρότρυνση για μια πιο ουσιαστική παρέμβαση. Πιστεύω λοιπόν ότι παράλληλα με την ανάγκη για κοινωνική, περιβαλλοντολογική, πολιτιστική και οικονομική ανάκαμψη, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, να καταθέσω από το ύψιστο μετερίζι, γνώσεις, εμπειρία, όρεξη και την αγάπη μου για τον κοινό μας τόπο.

Ερ.: Είστε ένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους που όλα αυτά τα χρόνια έχετε καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Πως αντιμετωπίζουν το εγχείρημά σας;

Η παρότρυνση όπως προείπα ήταν μεγάλη. Και όταν οι αρχικές μου σκέψεις για την υποψηφιότητα του Δημάρχου έγιναν πράξη, όλοι οι πολίτες την αγκάλιασαν με θέρμη και αισιοδοξία. Καθημερινά εισπράττω μηνύματα συμπαράστασης και νίκης για τις επερχόμενες εκλογές, γιατί στο πρόσωπό μου όλοι οι Φιλαδελφιώτες και Χαλκηδονιώτες δεν αναγνωρίζουν έναν καιροσκόπο πολιτικό, αλλά τον άνθρωπο που είναι έτοιμος να δώσει λύσεις σε κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο, τον δικό τους άνθρωπο και φίλο.

Ερ.: Πολλά τα προβλήματα του Δήμου μας. Ποια νομίζετε ότι είναι αυτά που χρειάζονται άμεσα λύση και που νομίζετε ότι απέτυχε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή;

Τα προβλήματα είναι πολλά και δε λύνονται από την πρώτη μέρα. Δίνουμε υπόσχεση όμως για ουσιαστική και άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και συμπολιτών μας. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς στη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» είναι ο δήμος από την πρώτη μέρα της νέας διοίκησής μας που ευελπιστούμε ο λαός με την ψήφο του να μας δώσει, να αφήσει το στίγμα τους σε όλους τους κατοίκους για ουσιαστική καθαριότητα σε κάθε γωνιά της πόλης, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, οικονομική διαφάνεια, κοινωνικό πρόσωπο, πολιτιστική αναγέννηση. Και εγγυήσεις, για εμάς θα είναι  η εμπειρία και η πολύχρονη τεχνογνωσία, αλλά κυρίως ο τρόπος που θα αξιολογήσουμε και θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του υπάρχοντος και κυρίως ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

Θεωρούμε ότι οι σχέσεις μεταξύ προσωπικού και σημερινής διοίκησης του δήμου, ο τρόπος δυσλειτουργίας των υπηρεσιών σε πολλές περιπτώσεις, ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία μιας δημοτικής αρχής που αδυνατούσε καθημερινά να αφουγκραστεί ακόμη και τα μικρά προβλήματα της κοινωνίας.

 Ερ.: Εσείς έχετε προχωρήσει στην σύνταξη ολοκληρωμένου προγράμματος; τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτά τα προβλήματα;

Στην Ιδρυτική μας διακήρυξη, θέσαμε κάποιες προτεραιότητες. Θα ακολουθήσει και η σύνταξη ολοκληρωμένου προγράμματος, βασισμένου βέβαια στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για κοινωνική, περιβαλλοντολογική, πολιτιστική και οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σαν γενικόλογα και κυρίως να επαναλαμβάνονται κατά κόρο από όλους τους συνυποψήφιους συνδυασμούς και εν τέλει μπορεί λίγο πολύ τα προγράμματα να μοιάζουν ή να μη διαφέρουν σε πολλά σημεία, υπάρχουν όμως τεράστιες ποιοτικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, τις οποίες θα πρέπει να αναζητήσουν οι ψηφοφόροι του δήμου, να τις ιεραρχήσουν, να τις αξιολογήσουν και στο τέλος να αναδείξουν τους ικανότερους για να διοικήσουν την πόλη αυτή. Για μένα προσωπικά αλλά και για όλους τους συνεργάτες μου στη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» για τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, το μεγάλο στοίχημα είναι να επαναφέρουμε το δήμο μας στη κανονικότητα και να βάλουμε επιτέλους τέλος στις επαναλαμβανόμενες σαν φάρσα μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που χρόνια τώρα αποτελούν την τροχοπέδη για την ανάπτυξη ενός τόσο προνομιούχου και ευλογημένου τόπου. Βασικός άξονας του προγράμματός μας θα είναι η άμεση επαναφορά κλίματος εμπιστοσύνης και η καλλιέργεια μια νέας φιλοσοφίας στους εργαζόμενους του Δήμου – δηλαδή, στους άμεσους συνεργάτες κάθε δημοτικής Αρχής – ώστε να αναδείξουν έμπρακτα τις ικανότητές τους και τον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν.    Ο δήμος μας διαθέτει ικανό αριθμό υπαλλήλων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τεχνικών γνώσεων, καθώς και τεράστια υλικοτεχνική υποδομή, έτσι ώστε με την κατάλληλη πολιτική έμπνευση και καθοδήγηση, να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά προς κάθε κοινωνική κατεύθυνση.

Ερ.: Σήμερα που συζητάμε ακόμα έξι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν τη θέση του Δημάρχου. Υπάρχει δυνατότητα διοίκησης του Δήμου την επόμενη μέρα, με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει;

Το νέο μοντέλο διοίκησης, που υποχρεωτικά θα βιώσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή, θα είναι βέβαια πρωτόγνωρο, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει και την απαρχή μιας νέας σελίδας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τελικά πιστεύω θα λειτουργήσει θετικά και παραγωγικά προς όφελος των δημοτών μας.

Η αισιοδοξία μου πηγάζει τόσο από τη δική μου κοινωνικότητα και ιδιοσυγκρασία, αλλά και από το γεγονός ότι σε όλους τους αντίπαλους συνδυασμούς υπάρχουν στελέχη ορεξάτα και ικανά που μέσα από τη συλλογικότητα και κάτω από μια έμπειρη και δημοκρατική καθοδήγηση θα φέρουν σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το κοινωνικό μας πρόσωπο, οι τεράστιες γνώσεις μας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, το γεγονός ότι σε αυτή την πόλη ούτε είμαστε ούτε νοιώσαμε ποτέ περαστικοί, είναι τα εχέγγυα για τη διοίκηση του δήμου την επόμενη μέρα της εκλογής μας. Είμαι λοιπόν σίγουρος ότι το «στοίχημα» για το νέο μοντέλο διοίκησης, θα το κερδίσουμε από την πρώτη κιόλας μέρα, με άμεσα ορατά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ερ.: Αν θα σας ζητούσε κάποιος να περιγράψετε τα στοιχεία μιας δικιά σας Δημαρχιακής θητείας ποια θα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της;

Πρώτο και κύριο μέλημά μας θα είναι η ανάκαμψη της καθημερινότητας των πολιτών και ο άμεσος εξορθολογισμός των δαπανών προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως δε αυτών που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, με ταυτόχρονη μείωση όπου αυτό είναι εφικτό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επαναξιολογήσουμε τα πάσης φύσεως τέλη, που στις δύσκολες για όλους μας οικονομικές συγκυρίες, επιβαρύνουν όλους τους δημότες. Για μένα η ανάκαμψη την οποία προσδοκούμε και πρεσβεύουμε σαν συνδυασμός, είναι απλά το πάντρεμα της πολύχρονης εμπειρίας μας και της όρεξης για προσφορά στη πόλη που μεγαλώσαμε και αγαπάμε, με τις υποδομές που ήδη κατέχει ο δήμος μας και εγγυώνται το ανθρώπινο δυναμικό και η υλικοτεχνική περιουσία.   Άρα όλα όσα προσδοκούμε να προσφέρουμε στους πολίτες, ως άμεση προτεραιότητα του προγράμματός μας, θα γίνουν σίγουρα  χωρίς επιπλέον κόστος, χωρίς μεγαλοστομίες και τυμπανοκρουσίες, χωρίς ρεβανσισμούς και σκοπιμότητες.

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …