}
Αρχική / Slider / Υπογειοποίηση κάδων: πετάξαμε 75.000 ευρώ;

Υπογειοποίηση κάδων: πετάξαμε 75.000 ευρώ;

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για την πρόοδο των εργασιών στην υπογειοποίηση των κάδων πέριξ της πλατείας Πατριάρχου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και με το δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο Δήμος επιβεβαιωθήκαμε στους προβληματισμούς μας.
Ο προβληματισμός ενισχύεται μετά την χθεσινή απόφαση του ΠΕ.ΣΥ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Η κυκλοφοριακή μελέτη που συνοδεύει την υπογειοποίηση, για την οποία γνωμοδότησε θετικά χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στην πλατεία Πατριάρχου. Τουλάχιστον τα τέσσερα (δύο παραδόθηκαν) από τα σημεία που τοποθετούνται οι υπόγειοι κάδοι, δεν θα υπάρχουν όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. Όταν και εφόσον γίνει όπως προβλέπει η προμελέτη, διότι ο μελετητής κ. Ζέκος τόνισε στο ΠΕ.ΣΥ. ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές. Η κυκλοφοριακή μελέτη που συνοδεύει το γήπεδο και την υπογειοποίηση είναι γνωστή εδώ και 3 χρόνια, αποτελεί μάλλιστα κομμάτι μελέτης του Δήμου, με κάποιες παραλλαγές.
Το ζήτημα είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία προσπάθεια αλλαγής της προμελέτης για την υπογειοποίηση και το αν θα γίνει προσπάθεια και συζήτηση (από εδώ και πέρα) ώστε να μην εφαρμοστεί ως έχει η κυκλοφοριακή μελέτη. Και το σημαντικότερο, γιατί ο Δήμος προχώρησε σε ένα έργο (χρηματοδοτούμενο από τους συμπολίτες μας) που πιθανόν να μην υπάρχει σε δυο χρόνια. Θα μπορούσε κάλλιστα να λάβει υπόψη του τα δεδομένα και να προχωρήσει σε διαφορετικό σχεδιασμό. Γιατί κανένας δεν αμφισβητεί την χρησιμότητά του.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το ίδιο ισχύει και με την λύση που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή, για την κατασκευή θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων πέριξ της πλατείας. Έργο χρήσιμο και αυτό αλλά θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με τον σχεδιασμό του.

το Δελτίο Τύπου του Δήμου

Παραδόθηκαν σήμερα από τον ανάδοχο τα τέσσερα από τα έξι αυτόματα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων στην πλατεία Πατριάρχου και ξεκινάει άμεσα η λειτουργία τους. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τα παρακάτω σημεία:
•Σύστημα 3 κάδων στη γωνία των οδών Επταλόφου και Φαναρίου
•Σύστημα 4 κάδων επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως κοντά στην διασταύρωση με την οδό Σάρδεων
•Σύστημα 4 κάδων επί της οδού Βρυούλων κοντά στη διασταύρωση με την οδό Σάρδεων.
•Σύστημα 4 κάδων στην γωνία των οδών Σ. Σταματιάδη (Ραιδεστού) και Σάρδεων.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν προς χρήση και τα υπόλοιπα δύο συστήματα τα οποία καθυστέρησαν λόγω της ύπαρξης καλωδίων της ΔΕΗ στο σημείο και της ανάγκης μετατόπισης τους.
Τα παραπάνω συστήματα παραλαμβάνουν σύμμεικτα οικιακά απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστές υποδοχές.
Σκοπός της υλοποίησης του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, η εξάλειψη της εικόνας των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων και η υγειονομική αναβάθμιση της περιοχής. Αυτός είναι ο λόγος της επιλογής των συγκεκριμένων σημείων της πόλης στα οποία επικεντρώνεται η μεγάλη παραγωγή ποσότητας απορριμμάτων λόγω της ύπαρξης εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης.
Για την καλή λειτουργία του έργου και την επίτευξη του στόχου για τον οποίο τοποθετήθηκαν, ο Δήμος παρακαλεί τους δημότες και τους καταστηματάρχες στις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν τα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων:
•να συσκευάζουν καλά τα απορρίμματά τους σε μαύρες σακούλες,
•να τα εναποθέτουν μέσα στην χοάνη και όχι έξω από αυτή, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επέκταση των παραπάνω συστημάτων και σε άλλα σημεία της πόλης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Τέλος να σημειωθεί ότι το έργο κόστισε 112.500€ και χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό του από πόρους του Δήμου.

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.