}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Οδεύει προς τον τίτλο

Οδεύει προς τον τίτλο

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, η ΦΕΑ πέρασε αλώβητη από το Χαλάνδρι, επικρατώντας της τοπικής Τούφας με σκορ 57-78 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ.

Στο κλειστό “Νίκος Πέρκιζας” το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ήταν μπροστά στο σκορ από το ξεκίνημα ως το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας την 17η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς οδεύοντας ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την απευθείας άνοδο προς την Α’ ΕΣΚΑ.

Μαθημένοι στις απουσίες, οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά αυτή τη φορά έπαιξαν και για τον Γιώργο Δεληγιάννη, ο οποίος ήταν άρρωστος. Ο γκαρντ των “κυανέρυθρων”, μπορεί να ζούσε την δική του αγωνία για την εξέλιξη του ματς από το σπίτι του, ωστόσο οι συμπαίκτες του φρόντισαν να μην φανεί η απουσία του από το ματς.

Πρώτος και καλύτερος ο …συνήθης ύποπτος Αλέξανδρος Στεργιάκης, ο οποίος σημείωσε 28 πόντους κι έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, εκτός από το να πετύχει τρίποντο. Συμπαραστάτες του, οι Λευτέρης Καραλευθέρης και Στέλιος Λουφόπουλος. Οι δύο γκαρντ της ΦΕΑ πέτυχαν 19 και 8 πόντους αντίστοιχα και μαζί με τον προαναφερθέντα Στεργιάκη χάρισαν στην ομάδα τους το ροζ φύλλο αγώνα. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η συμμετοχή του νεαρού με το παιδικό τμήμα της ΦΕΑ, του Αλέξανδρου Κούλιου, ο οποίος πέτυχε και το παρθενικό του καλάθι με την ανδρική ομάδα του συλλόγου μέσα σε αποθέωση.

Με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Βασίλη Γιαννουλάκο, ο οποίος έπαιξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού προερχόταν από τραυματισμό, η ΦΕΑ αν και άστοχη από την γραμμή των ελευθέρων βολών είχε μικρό προβάδισμα με την έναρξη του αγώνα (8-9). Ένα σερί 0-6 έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά με +7 (10-17) με καλάθι του Κώστα Ρωμοσιού, ενώ λίγο αργότερα ο Κώστας Μπασέας αύξησε την διαφορά στους +9 (12-21) 1:25 πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μίλησε ο Καραλευθέρης. Ο νεαρός άσος, με απίστευτες προσωπικές του ενέργειες έφερε την διαφορά για πρώτη φορά στους +13 (17-30) με τρίποντο 4:35 πριν το τέλος. Ένα τρίποντο του Γιώργου Αναούνη τρία λεπτά πριν τελειώσει το ημίχρονο αύξησε την διαφορά στους +16 (25-41), για να έρθει ο Στεργιάκης να την ανεβάσει κι άλλο (25-43).

Το νωθρό ξεκίνημα της ΦΕΑ στο τρίτο δεκάλεπτο και τα δύο τρίποντα του Παναγιώτη Καζαντζιάν έφεραν τους γηπεδούχους να μειώσουν στο σκορ (40-49). Οι φωνές του Καρατζά προς τους παίκτες του «θα μου πείτε τι κάνετε;», φαίνεται πως τους αφύπνισε και με ένα σερί 0-8 πήραν έφεραν την διαφορά στους +17 (40-57) με καλάθι του Στεργιάκη 1:14 πριν το τέλος. Το 42-61 του τρίτου δεκαλέπτου πέτυχε ο Στεργιάκης, ύστερα από εντυπωσιακή συνεργασία στην άμυνα με τον Λουφόπουλο στο κέντρο του γηπέδου, που είχε ως αποτέλεσμα το κλέψιμο της μπάλας και το λέι απ του πρώτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από το άγχος για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος πρόσφεραν όμορφο θέαμα με εντυπωσιακές προσπάθειες εκατέρωθεν κι έτσι το 57-78 έμελε να είναι το τελικό σκορ. Επόμενος αντίπαλος για τη ΦΕΑ, η Ίρις Πετρούπολης την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 8:15 μ.μ. στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζιώγας, Παπαγεωργίου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-21, 27-43 (ημίχρονο), 42-61, 57-78.

ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Σπηλιωτόπουλος): Γαβριελάτος, Βόσικας 8(2), Φραγκούλης, Χαμηλός 2, Καζαντζιάν 9 (3), Χατζημιχαήλ 6 (2), Χατζής, Ζερβολέας 9, Λυράκης 2, Κατσουλάρης 5 (1), Πολίτης 11 (1), Κουγιάνος 5 (1).

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Καραλευθέρης 19 (1), Ρωμοσιός 4, Αναούνης 3 (1), Λουφόπουλος 8, Στεργιάκης 28, Τριχιάς 5 (1), Τσεκούρας, Μπασέας 2, Κούλιος Αλ. 2, Μπάτσος 2, Γιαννουλάκος 5.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.