}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Η ΦΕΑ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό…

Η ΦΕΑ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό…

Τι κι αν πέτυχε μόλις ένα τρίποντο στις 12 συνολικές της προσπάθειες; Τι κι αν ήταν πίσω στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα; Η ΦΕΑ κατάφερε και γύρισε στο τέλος το ματς στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ εναντίον της ΑΕΚ Περιστερίου και πρόσθεσε ακόμη μία –σημαντική – νίκη (74-66) στην τρελή κούρσα που έχει ξεκινήσει για την άνοδο.

Μία νίκη που την διατηρεί μόνη πρώτη στην βαθμολογία και της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την επίτευξη του στόχου της, αφού ξέφυγε από την ΑΕΚ με δύο πόντους στην βαθμολογία έχοντας κερδίσει και στα δύο ματς (σ.σ. με το ίδιο σκορ!). Ο αγώνας έγινε με παρουσία αρκετών φιλάθλων, τους οποίους αποζημίωσε το παιχνίδι, αφού μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο Αλέξανδρος Στεργιάκης με 18 πόντους κι από κοντά οι Δημήτρης Μπάτσος (15π.), Γιώργος Δεληγιάννης (12π.), Βασίλης Γιαννουλάκος (11π.) και Λευτέρης Καραλευθέρης (10π.), με τον τελευταίο να πετυχαίνει το μοναδικό εύστοχο τρίποντο των “κυανέρυθρων”.

Η ευστοχία των παικτών της ΑΕΚ από την περιφέρεια, τους έδωσε την ευκαιρία με ένα σερί 0-7 να μετατρέψουν το 8-8 σε 8-15, πριν ο Γιαννουλάκος με καλάθι και φάουλ διαμορφώσει το 14-21 της πρώτης περιόδου. Η είσοδος των Θανάση Τριχιά και Κώστα Ρωμοσιού στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο και η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά, έδωσε το δικαίωμα στη ΦΕΑ αρχικά να μειώσει στο σκορ 20-22 με ένα σερί 6-0 και στη συνέχεια με το τρίποντο του Καραλευθέρη να περάσει μπροστά (33-32) για να λήξει το πρώτο ημίχρονο ισόπαλο 35-35.

Δεκάλεπτο των σερί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τρίτη περίοδος. Το 0-9 των φιλοξενούμενων μετέτρεψαν το 35-35 σε 35-44 με καλάθι του Τζαγκαράκη, ενώ ο Μπάτσος με συνεχόμενους πόντους έφερε την ΦΕΑ σε απόσταση ενός πόντου (45-46). Ένα νέο σερί της ομάδας των δυτικών προαστίων έφεραν το σκορ στο 47-56 παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα.

Όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο… Η ΑΕΚ προηγήθηκε με +10 (51-61) κι εκεί που όλα έδειχναν πως θα υποχρέωναν τη ΦΕΑ στη δεύτερή της ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από αυτή της περασμένης Πέμπτης στο Γαλάτσι, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ο Μπάτσος αρχικά μείωσε 65-66, ενώ ο Καραλευθέρης με όμορφο τελείωμα στον αιφνιδιασμό έδωσε το προβάδισμα 67-66 2:18 πριν το φινάλε. Τρεις εύστοχες βολές του Καραλευθέρη αύξησαν κι άλλο την διαφορά (70-66), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Στεργιάκης με τέσσερις εύστοχες βολές.

Επόμενος αντίπαλος για τη ΦΕΑ, η Αναγέννηση Πετραλώνων την επόμενη Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στο κλειστό του Ρουφ στις 10:00 μ.μ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καραβίτης, Ναστούλης
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-21, 35-35 (ημίχρονο), 49-57, 74-66.
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Ρωμοσιός 6, Αναούνης, Λουφόπουλος, Στεργιάκης 18, Τριχιάς, Τσεκούρας, Μπασέας 2, Δεληγιάννης 12, Μπάτσος 15, Γιαννουλάκος 11, Ψαλτάκης, Καραλευθέρης 10 (1).
ΑΕΚ Π. (Παπανδρέου, Τόπακας): Γκότσης, Παλτόγλου 9 (2), Πάρνος, Βιδάκης 17 (1), Αναγνωστόπουλος, Πέττας 19 (2), Κακολύρης 6 (1), Τζαγκαράκης 15, Σιδέρης, Γεωργακόπουλος, Δημητρόπουλος, Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.