}
Αρχική / Slider / Προσοχή κατολισθήσεις !!!

Προσοχή κατολισθήσεις !!!

Παρακολουθούμε εδώ και κάποιες μέρες τις τελευταίες αποκαλύψεις που έγιναν για τις ενοικιάσεις σπιτιών συγγενών της διοίκησης στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Όπως επίσης και την απευθείας ανάθεση στην επιχείρηση της συζύγου του Δημάρχου που έγινε κι αυτή από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
Κλασική περίπτωση «νόμιμου και ηθικού». Όπως έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν στην πατρίδα μας, το μεγάλο ερώτημα θα μας προβληματίσει πάλι. Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Και αν αυτό ισχύει γιατί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αποφεύγουν να το απαντήσουν;
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται να έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία τόσο για ενοικίαση της οικίας του αδελφού του Δημάρχου όσο και της μητέρας της κ. Ανδρέου, στο νομικό πρόσωπο του Δήμου αλλά και των άλλων επώνυμων παραγόντων της πόλης. Το ίδιο και για την απευθείας ανάθεση στη σύζυγο του Δημάρχου. Αυτό δηλαδή που με αγωνία προσπαθεί να μας πείσει, ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου κ. Κουμαριανός.
Όταν όμως το θέμα έρχεται στο ηθικό κομμάτι δεν δίνονται απαντήσεις. Εκεί ξαφνικά, εμφανίζονται «κουκουλοφόροι», «κιτρινιάρηδες», «λασπολόγοι» και ακροδεξιοί που αντιμάχονται το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων. Ένα πρόγραμμα που ομόφωνα έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Και όλα αυτά γιατί από την αρχή η διοίκηση δεν είπε την αλήθεια. Προσπάθησε να εφαρμόσει την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Και αυτή η τακτική μέχρι σήμερα είχε αποτέλεσμα, εφόσον καμία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν αντιδρά. Εκτός και αν, οι πέντε παρατάξεις θεωρούν ότι είναι όλα καλά καμωμένα. Εκτός και αν, κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τους λίγους «λαλίστατους» της Δημοτικής Αρχής. Γεγονός είναι πάντως πως όλοι γνωρίζουμε, ποιοι πέντε αποτελούν τον κλειστό κύκλο που παίρνει τις αποφάσεις και ποιοι είναι τα εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων.
Αυτή η παντελής αδράνεια της αντιπολίτευσης, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ανάγει τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης σε πρωταγωνιστικό. Χωρίς βέβαια να το επιθυμούν τα ίδια. Είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα, της απουσίας των θεσμικών πολιτικών παραγόντων, από την πολιτική σκηνή της πόλης. Τα ερωτήματα προς την διοίκηση ώστε να προβληματιστούν οι πολίτες, δεν τίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο ή το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης αλλά στα κείμενα δημοσιογράφων και στα διαδικτυακά σχόλια αναγνωστών.
Το ηθικό πλεονέκτημα έχει χαθεί. Τόσο από αυτούς που εξελέγησαν ώστε να το υπερασπίσουν όσο και από αυτούς που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, όφειλαν να λειτουργούν ελεγκτικά. Πολύ σύντομα οι μεν απέκτησαν καθεστωτική νοοτροπία και οι δε, εγκατέλειψαν τον θεσμικό τους ρόλο.
Εμείς οφείλουμε να επαναφέρουμε το αρχικό ερώτημα. Είναι ηθικό συγγενείς των μελών της διοίκησης να εισπράττουν ενοίκια από την δημοτική επιχείρηση και να παίρνουν απευθείας αναθέσεις; Δεν είναι ο δικός μας ρόλος να απαντήσουμε. Αυτή την απάντηση την οφείλουν στον εαυτό τους οι συμπολίτες μας. Ο καθένας ξεχωριστά.
Αυτό που απλά πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η συμπεριφορές της διοίκησης, φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευαγγελίζεται, τόσο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα όσο και για την πάταξη της διαφθοράς, των ρουσφετιών, των εξυπηρετήσεων ημετέρων και του τρισκατάρατου τοπικού τύπου.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.