}
Αρχική / Slider / Ανασκόπηση: Αυτά έγιναν το 2017

Ανασκόπηση: Αυτά έγιναν το 2017

Ποια ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη μας τον χρόνο που πέρασε; Τι μας στεναχώρησε; Τι μας αναστάτωσε; Τι μας συγκίνησε; Με τι γελάσαμε; Ας τα δούμε μαζί…

Το γήπεδο ξεκίνησε…

anaskopisi-aek1

Ας μην γελιόμαστε, το γήπεδο της ΑΕΚ μονοπώλησε την επικαιρότητα για τέταρτη συνεχή χρονιά. Το σίριαλ, φαίνεται να ολοκληρώνεται μετά την τέταρτη σεζόν αφού στις 24/7/2017 εκδόθηκε η άδεια για την ανέγερσή του, στις 27/7/2017 έγινε αγιασμός με τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, στις 28/7/2017 η πρώτη μπουλντόζα έβαλε μπροστά και πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές.
Μέχρι να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί μεσολάβησαν πολλά. Η άρνηση του Δήμου να εκδώσει τα υψόμετρα, η τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων που παράκαμψε τον Δήμο (και ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ), ένα debate του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου με τον project manager του έργου Δημήτρη Ανδριόπουλο, μεγάλη ένταση με πορείες και αντί-πορείες, μια κατάληψη της κατάληψης στη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων από την ΑΕΚ, ένα συλλαλητήριο φιλάθλων, μια συγκέντρωση του Δήμου και άλλα πολλά. Στο μεταξύ προσφυγές κατατίθενται και απορρίπτονται. Τελευταία αυτή που μάθαμε την 1η Νοεμβρίου που κατατέθηκε από 56 πολίτες και ζητούν την ακύρωση της άδειας ανέγερσης του γηπέδου. Το έργο συνεχίζεται κανονικά (το ΣΤΕ αποφάνθηκε στις 21/12) και αναμένεται η εγκατάσταση εργολάβου μέσα στον Γενάρη.

anaskopisi-aek2

Και μετά ήρθε η υπογειοποίηση…

Τέλη Ιουλίου, εμφανίστηκε το θέμα της υπογειοποίησης της οδού Φωκών. Το έργο θα προχωρήσει παράλληλα με την κατασκευή του γηπέδου, με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την δημιουργία ελεύθερων χώρων πέριξ του γηπέδου.
Ο Δήμος δήλωσε ότι αδυνατεί να γνωμοδοτήσει εμπρόθεσμα (μέχρι 4 Σεπτεμβρίου) για την μελέτη που συνοδεύει το έργο, λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης. Ξεκίνησε την διαδικασία, με τη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου στις 2 Οκτωβρίου και την ολοκλήρωσε, με μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Οκτωβρίου στην οποία ουδείς από τους παραβρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους ψήφισε υπερ. Παρόντες στη συνεδρίαση και «παρατηρητές» από την Περιφέρεια που αναμενόταν να γνωμοδοτήσει και αυτή.
Την δική της ενημέρωση στους κατοίκους έκανε και η ΑΕΚ. Στις 30 Οκτωβρίου, όλη η ΑΕΚ βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Μαζί και οι συντάκτες της κυκλοφοριακής μελέτης που συνοδεύει την υπογειοποίηση και προσπάθησαν να ανατρέψουν κάθε επιφύλαξη για το έργο. Αυτά βέβαια στη Νέα Φιλαδέλφεια διότι η Περιφέρεια ουδέποτε γνωμοδότησε. Όχι ότι ήταν υποχρεωμένη αλλά βρε αδελφέ, τόσα εκατομμύρια θα δαπανήσει για το έργο, άποψη δεν έχει;

η ζωή συνεχίζεται…

anaskopisi-erga2

Κανονικά συνεχίστηκαν τα κατασκευαστικά έργα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη). Το σχολείο που μετά από προσπάθειες 12 ετών θεμελιώθηκε το 2016, αναμένεται να παραδοθεί στη μαθητική κοινότητα (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το 2018.
Δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε με τον ανάδοχο, η σύμβαση και για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου που θα φιλοξενήσει το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας (στο φουγάρο). Αναμένεται να παραδοθεί το 2021.
Δημοπρατήθηκε τον Μάρτη και η ανάπλαση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα έργο ύψους 800.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Περιλαμβάνει φυτεύσεις, περιφράξεις, εμπλουτισμό βλάστησης, αντιπυρική προστασία κλπ.
Μια διαβούλευση για τον Ποδονίφτη ξεκίνησε (μετά από 20 χρόνια) η Περιφέρεια που θα οδηγήσει στην διαμόρφωση του ρέματος Ποδονίφτη. Αρνητική ήταν η θέση του Δήμου.
Λαϊκή συνέλευση οργάνωσε η Δημοτική Αρχή (μετά τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική), για το θέμα του συλλεκτήρα ομβρίων της οδού Σκρα. Στην συγκέντρωση που έγινε στο ΚΑΠΗ της Αγίας Μαρίνας τον Νοέμβριο, καταγγέλθηκε ότι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2018, έχει προβλεφθεί να δαπανηθεί το ποσό των 5.000 ευρώ (το έργο θα κοστίσει 4 εκ. ευρώ) και αποφασίσθηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας ώστε η Περιφέρεια να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα.

anaskopisi-erga2

Στα σκαριά είναι η κατασκευή του νέου «Κενταύρου». Το παλιό κτίριο του αναψυκτήριου στη λίμνη του Άλσους, κατεδαφίστηκε τον Αύγουστο του 2015. Σχεδιάστηκε ένα νέο, εναρμονισμένο με τον περιβάλλοντα χώρο. Η αδειοδότηση έχει κολλήσει στην απαίτηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της επιτροπής δασών, για απομάκρυνση όλων των άλλων παράνομων κατασκευών από το Άλσος. Συμπεριλαμβανομένων του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου και των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί ο φιλοζωικός σύλλογος, για φιλοξενία των αδέσποτων ζώων.
Αποφασίστηκε (και σήκωσε θύελλα), να αναλάβει την συντήρηση 11 πλατειών ιδιωτική εταιρεία. Όπως αναφέρθηκε ο υπηρεσίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.
Ξεκίνησαν έργα για την υπογειοποίηση των κάδων στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Πατριάρχου) και επιχειρήθηκε να γίνει parking μοτοσυκλετών που σκόνταψε (προς το παρόν) στις αντιδράσεις, πολιτών και επαγγελματιών.

τα του Δημοτικού Συμβουλίου κ.α.

anaskopisi-ds1

Mια παραίτηση ενός ανεξαρτητοποιημένου, μια αποποίηση, μια ανεξαρτητοποίηση, πολλές ταραχώδεις συνεδριάσεις και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μενώμενος κατά της απόφασης για «ιδιωτικοποίηση» υπηρεσιών του Δήμου.
Ο Ορέστης Δούλος που είχε αποστασιοποιηθεί από την παράταξη του Άρη Βασιλόπουλου παραιτήθηκε και στη θέση του ανέλαβε ο Χρήστος Αγγελής (αρνήθηκε να αναλάβει ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Ζαμπετάκης). Αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, για λίγες όμως μέρες καθώς στις 12 Δεκεμβρίου αποστασιοποιήθηκε ο Βασίλης Παπακώστας, διαμαρτυρόμενος για τις πολιτικές επιλογές του Δήμου και την συμπεριφορά συναδέλφων του προς το Σωματείο Εργαζομένων. Είχε προηγηθεί μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου δέχθηκε ομαδικά πυρά, όταν κατάγγειλε την διοίκηση για μνημονιακές πολιτικές.Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανατεθεί σε ιδιώτη αντί του ποσού των 1,3 εκ., η ανάπλαση και συντήρηση 11 πλατειών του Δήμου.
Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ένταξη του Δήμου σε πρόγραμμα της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ (που χρηματοδοτεί η κομισιόν), φιλοξενίας προσφύγων. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και έχουν βρεθεί, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, πάνω από 30 σπίτια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν όλα κατοικηθεί αν και έχουν μισθωθεί. Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα στην πλήρη εξέλιξή του θα περιλαμβάνει 40 οικίες και θα κοστίσει 700.000 ευρώ κατ’ έτος.
Αναστολή των έργων για την κατασκευή θέσεων στάθμευσης μοτοσυκλετών γύρω από την κεντρική πλατεία προκάλεσε μια έντονη συνεδρίαση τον Νοέμβρη και η αντίδραση πολιτών και καταστηματαρχών.
Κατά τα άλλα οι συνεδριάσεις του οργάνου γίνονται συχνά σε έντονο κλίμα, με πολλές απουσίες από την αντιπολίτευση (κυρίως της παράταξης Αράπογλου). Πολλές και η απουσίες της πρώην Δημάρχου κ. Γαϊτανά, η οποία αθωώθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος όσον αφορά το θέμα του νεκροταφείου.
Στα των κομμάτων, σημαντική ήταν η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, στις οποίες επικράτησε άνετα η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 59%. Υποτονική γενικά η παρουσία των κομματικών οργανώσεων.
Τρεις νέες κινήσεις πολιτών εμφανίστηκαν πριν το καλοκαίρι που δημοσιοποίησαν τις θέσεις τους, σε συγκεκριμένα προβλήματα της πόλης. Οι «Πολίτες σε Δράση”, το “Νέα Ξεκίνημα” και η “Άλλη Εντελώς Κατάσταση”.

Κοινωνική και αθλητική ζωή

12 Ιουνίου 2017

Έφυγε η Καίτη Παπανίκα

papanika

Η γνωστή Φιλαδελφειώτισσα, ηθοποιός πανελλήνιας εμβέλειας και μεγάλη μαχήτρια της ζωής Καίτη Παπανίκα, έφυγε μετά από σκληρή και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Η Παπανίκα παρέμεινε μαχήτρια και περήφανη ως το τέλος, παρά το ότι οι ελπίδες είχαν σβήσει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Πολλά χρόνια Δημοτική Σύμβουλος μέχρι το 2014, ερωτευμένη με τη Φιλαδέλφεια, γέννημα- θρέμμα της πόλης. Η προσωπικότητά της τίμησε τη Φιλαδέλφεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας και πέρα από αυτή.
Η Καίτη Παπανίκα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε με άριστα. Διδάχτηκε την υποκριτική από σημαντικούς δασκάλους, όπως την Κατίνα Παξινού, την Άννα Συνοδινού, τον Θάνο Κωτσόπουλο, τον Δημήτρη Μυράτ, τον Λυκούργο Καλλέργη, την Ελένη Χαλκούση και τον Αλέξη Σολομό. Παράλληλα σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο ωδείο Αθηνών. Μαθήτρια ακόμη πήρε μέρος σε φεστιβάλ απαγγελίας ποίησης στο Παρίσι, βραβεύθηκε και κηρύχθηκε επίτιμη δημότης.
Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1964 στο έργο Υπόγειο Της Λέλας του Β. Ιμπροχώρη στο Θέατρο Αττικόν. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών και διακρίθηκε στην πρόζα και την επιθεώρηση. Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1963 με την ταινία Μας Κρύβουν Τον Ήλιο και το 1968 ήταν σταθμός για την καριέρα της, αφού έγινε περισσότερο γνωστή όταν έπαιξε στην ταινία Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη.
Σε όλη τη σταδιοδρομία της έλαβε μέρος σε περισσότερες από 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες και περιπέτειες. Είχε τιμηθεί με το κρατικό βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της στην ταινία Άντε γειά του Γ. Τσεμπερόπουλου, ενώ είχε παίξει και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Η ηθοποιός, η οποία ξεχωρίζει για το ήθος της, την καλοσύνη και τις προοδευτικές ιδέες της, πήρε την απόφαση να προσφέρει τον μισθό της σε άπορες οικογένειες. Ο προβληματισμός για τα κοινά την οδήγησε στη θέση της δημοτικής συμβούλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως αντιπρόεδρος στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, έριξε στο τραπέζι μια ρηξικέλευθη πρόταση: να δίνει τον μισθό της από το δημοτικό συμβούλιο (600 ευρώ) σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη από χρήματα για να επιβιώσουν.
Υπήρξε σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Θεόδωρου Κατσαδράμη. Η Καίτη Παπανίκα ήταν δασκάλα στη Σχολή Υποκριτικής του Αντώνη Ανδριόπουλου. Στις 8 Φεβρουαρίου 2015 ανακηρύχθηκε ομόφωνα Επίτιμο Μέλος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών (Μενιδίου).

Εκοιμήθη ο παπαΓιώργης της Αγίας Ευφημίας

papagiorgis

Εκοιμήθη το απόγευμα της Παρασκευής 22/12/2017, σε ηλικία 74 ετών ο πατέρας Γεώργιος Σουλιώτης που διατελούσε από το 1974 προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας ευφημίας στην Νέα Χαλκηδόνα. Διετέλεσε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας και προϊστάμενος στους οίκους ευγηρίας “Καλός Σαμαρείτης» στην Νέα Φιλαδέλφεια και «Αγία Ελεούσα» στην Νέα Ιωνία.

“Αίθουσα Κακριδή” στο λύκειο “Μίλτος Κουντουράς”

7-kakridi

Mετονομάστηκε σε “Αίθουσα Κακριδή”, η βιβλιοθήκη του Λυκείου “Μίλτος Κουντουράς” της Νέας Φιλαδέλφειας. Η “Φιλαηδόνα” ήταν εκεί για να τιμήσει κι αυτή, την οικογένεια Κακριδή που έχει προσφέρει πολλά στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης και όχι μόνο. Μια σεμνή τελετή ακολούθησε το πλούσιο αφιέρωμα, έτσι όπως ακριβώς αξίζει στους ανθρώπους του πνεύματος. Προηγήθηκε η επικαιροποίηση της πράξης του συλλόγου καθηγητών για την ονομασία της αίθουσας. Ομόφωνη απόφαση έχει λάβει για το ίδιο θέμα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Δυστυχώς στην εκδήλωση δεν διακρίναμε την παρουσία της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Επέστρεψε στο σπίτι της η Μυρτώ

h-aek-tima-thn-myrtw

Στο σπίτι της επέστρεψε η αγαπημένη μας Μυρτώ. Η συμπολίτισσά μας έπεσε το 2012 θύμα επίθεσης από Πακιστανό στην Πάρο. Από τότε ο Γολγοθάς αυτής και της μητέρας της δεν έχει σταματήσει. Βρέθηκε σε κώμα, επισκέφθηκε για θεραπείες την Αμερική και τους τελευταίους 40 μήνες ακολουθούσε πρόγραμμα αποκατάστασης στο κέντρο Animus στη Λάρισα. Η κατάσταση της υγεία της έχει βελτιωθεί αλλά συνεχίζει την αποκατάσταση καθημερινά στην Αθήνα. Κοντά στους δικούς της ανθρώπους. Μεγάλη παρηγοριά για την 20χρονη κοπέλα η αγάπη της για την ΑΕΚ. Βρέθηκε σε αρκετούς αγώνες και ταξίδεψε μέχρι τη Βιέννη για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Αούστρια, φιλοξενούμενη οργανωμένων φιλάθλων της Ένωσης. Η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου σκοπεύει να προσφύγει στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ώστε να εξασφαλίσει το κατάλληλο επίπεδο ζωής και θεραπείας για την Μυρτώ.

Διάκριση για το γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας

gymnasio1

Μαθητές από το Γυμνάσιο της Νέας Χαλκηδόνας, συμμετείχαν στον διαγωνισμό της Land Rover “4X4 in schools”. Ο διαγωνισμός επιδιώκει την ανάδειξη και επιβράβευση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της ομαδικότητας των μαθητών. Με πρωτοβουλία του καθηγητή τους της φυσικής, Φαίδωνα Χαλκιά, τα παιδιά πήραν φέτος μια γεύση από την διαδικασία και θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο την πλήρη συμμετοχή τους. Οι μαθητές κατασκευάζουν το δικό τους όχημα 4Χ4, το παρουσιάζουν σε ειδικό περίπτερο και το οδηγούν στην πίστα της Land Rover. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, της φυσικής κ. Χαλκιά και της τεχνολογίας κ. Νικολιδάκη, θα δουλέψουν σκληρά, για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα παιδιά ονόμασαν την ομάδα τους «Newton’s wheels», οι τροχοί του Νεύτωνα. Σημαντική βοήθεια για την φετινή προσπάθεια, πρόσφερε με την χορηγία του, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Τάφα».

Μια Φιλαδελφειώτισσα στο The Voice

22310538_10212264720831343_3135193156195025934_n

Μια 22χρονη Φιλαδελφειώτισσα, με καταγωγή από την Λέσβο, μάγεψε κοινό και κριτική επιτροπή και στα Βattles του VOICE. Η δικιά μας Νάγια Αγοραστού σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών, έχει κάνει σπουδές στο Εθνικό Ωδείο και μαθήματα πιάνου. Της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο, τόσο στις σπουδές της όσο και στην μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι.

Δραστηριότητες συλλόγων

anaskopisi-syllogoi1

Πλούσιες οι δραστηριότητες και φέτος των συλλόγων της πόλης μας. Μερικές μόνο από αυτές παραθέτουμε κυρίως για να εντοπίσουμε τους συλλόγους με την πλουσιότερη δραστηριότητα. Οι κρητικοί καζάνεψαν για άλλη μια χρονιά και διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση για το «Αρκάδι». Πρόγραμμα θεατρικής αγωγής διοργάνωσε η «ΟΑΣΗ» με την καλλιτεχνική ομάδα «Δρώμενο». Δυναμικό «παρών» έδωσαν και φέτος οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ, στον 35ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ της ΑΘΗΝΑΣ. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και συνεπείς στην προσφορά Εθελοντικών υπηρεσιών, υποστήριξαν με 24μελη Ομάδα την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Επίσκεψη στο Ζάππειο Μέγαρο έκανε η Πολιτιστική Αναγέννηση. Ξεναγήθηκαν στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα και κατέληξαν για καφέ στην Αίγλη. Ένα εξαιρετικό ταξίδι στον Πόντο και τη Μικρά Ασία οργάνωσε ο σύλλογος Ποντίων. Ο Σκακιστικός όμιλος διοργάνωσε αγωνιστικές συναντήσεις, ο Χαλκηδονικός ανέβηκε κατηγορία, η ΑΕΚ διοργάνωσε (μεταξύ άλλων) τον πρώτο αγώνα δρόμου προς τιμή του Γιώργου Παπαβασιλείου, η ΦΕΑ διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά, το τουρνουά μπάσκετ «Γιώργος Αποστολάκης» και πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στην Β’ ΕΣΚΑ. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα με 12 στις 12 νίκες. Ο Άτταλος διεκδικεί με αξιώσεις άνοδο. Το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για το τμήμα χάντμπολ του Ιωνικού που προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει ξανά, στα μεγάλα σαλόνια της ελληνικής χειροσφαίρισης.

Υπό την αιγίδα του Δήμου…

anaskopisi-dimos1

Δεκάδες εκδηλώσεις διοργάνωσε ή υποστήριξε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Σημαντική η πανελλήνια έκθεση γραμματοσήμου «Ερμής», η θεατρική παράσταση για την συμπολίτισσά μας Φιλιώ Χαϊδεμένου παίχθηκε με επιτυχία και στο ΠΠΙΕΔ στα πλαίσια του πολιτιστικού Σεπτέμβρη, τα σεμινάρια φιλοσοφία συνεχίζονται, εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον θάνατο του Τσε, δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας, συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη, πρόγραμμα καλοκαιρινής αθλητικής και δημιουργικής απασχόλησης, συναυλία με τον Ορφέα Περίδη, αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα, το 3ο οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση, τον 6ο λαϊκό αγώνα δρόμου «Γιώργος Αποστολάκης» κα.

αστυνομικό δελτίο…

Μικρά και μεγαλύτερα συμβάντα κατέγραψε το αστυνομικό ρεπορτάζ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
Επίθεση με γκαζάκια έγινε τα ξημερώματα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Στρούγκα». Την επίθεση καταδίκασε ο Δήμος κάνοντας λόγο για χτύπημα της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης και δράσης και της συλλογικής δραστηριότητας

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
Ένας 67χρονος Ρουμανικής καταγωγής βρέθηκε νεκρός σε μια από τις τσιμεντένιες κατασκευές που είχε διαμορφώσει, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα (που είναι εγκαταλελειμμένο), από παθολογικά αίτια.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017
Επίθεση δέχθηκαν τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Άγνωστοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
Ληστεία-θρίλερ με απαγωγή επιχειρηματία και δύο υπαλλήλων του, έγινε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης στην Αττική. Η εγκληματική ενέργεια που θύμιζε ταινία ξεκίνησε στα Πατήσια όπου τρεις άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι σε επιχειρηματία. Με την απειλή όπλων τον οδήγησαν στο σπίτι του και αφού δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν, στην επιχείρησή του στον Άλιμο. Άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο 100.000 ευρώ και μετέφεραν τον επιχειρηματία και έναν φύλακα στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου τους ελευθέρωσαν. Λίγη ώρα αργότερα τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν βρέθηκαν καμένα στις οδούς Μαραθώνος και Σεβαστείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Ένα φορτηγό που είχε κλαπεί στις 29 Μαρτίου εντόπισαν στη Νέα Χαλκηδόνα άνδρες της άμεσης δράσης. Όπως διαπιστώθηκε στο φορτηγό υπήρχαν 241 σακούλες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 266 κιλών και 600 γραμμαρίων, αξίας περί του 1,5 εκ. ευρώ.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017
Τρύπωσαν από παράθυρο του πρώτου ορόφου, πήγαν στον δεύτερο όροφο και αφού βρήκαν το χρηματοκιβώτιο το πέταξαν από το παράθυρο, το φόρτωσαν σε φορτηγό και εξαφανίστηκαν. Όλα αυτά έγιναν στο ΙΚΑ στην οδό Μηδείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα ξημερώματα.

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
Ποντικοί αλώνισαν όλο το βράδυ στις οδούς Μακρυγιάννη και Σαλαμίνος στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρινή ραστώνη, επιχείρησαν να εισέλθουν σε καταστήματα τις περιοχής. Τελικά έσπασαν το τζάμι πρακτορείου ΟΠΑΠ και έφυγαν με το συρτάρι του ταμείου που περιείχε περίπου 2000 ευρώ.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
Μία κινηματογραφική καταδίωξη εκτυλίχθηκε πριν από λίγη ώρα στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έκαναν σήμα σε διερχόμενο αυτοκίνητο στον Πειραιά για να σταματήσει, και ο οδηγός τους αγνόησε, ενώ αμέσως ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα. Φτάνοντας στη Νέα Χαλκηδόνα, στη διασταύρωση με τον δρόμο που οδηγεί στην Αχαρνών, οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πυροβόλησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο όχημα συνελήφθησαν.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017
Κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα για ανταλλακτικά, εξάρθρωσε η αστυνομία. Η ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε έξω από συνεργείο στη Νέα Φιλαδέλφεια το σασί και τη μηχανή, από ένα αυτοκίνητο μάρκας SMART. Μέσα στο συνεργείο ανακάλυψαν και άλλο όχημα του οποίου είχε δηλωθεί κλοπή προ 5μήμου. Αξιωματικοί του ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας διερεύνησαν την υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων ρωσικής καταγωγής.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017
Μετά από αναζήτηση βρέθηκαν μπροστά στην τραγική εικόνα ενός 23χρονου που είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Τον νεαρό αναζητούσε η οικογένειά του στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι έρευνες που ακολούθησαν από την αστυνομία, κατέληξαν στο παλιό εργοστάσιο της Μπριτάνια όπου ο νεαρός είχε απαγχονιστεί.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017
Τραγικό θάνατο βρήκε 84χρονος από πυρκαγιά μικρής έκτασης που εκδηλώθηκε στη μονοκατοικία όπου διέμενε μόνος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 64 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στην πολυθρόνα που καθόταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί. Τη φωτιά έσβησαν οι γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν και την πυροσβεστική.

Προσπαθήσαμε. Σίγουρα δεν καταφέραμε να τα αναφέρουμε όλα. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό γεγονός είναι υποκειμενικό. Για αυτό το λόγο σας καλούμε να γράψετε κι εσείς στα σχόλια κάτω από την ανασκόπησή μας αυτά που άγγιξαν εσάς και (όχι σκόπιμα) παραλείψαμε εμείς. Δεν θα επικαλεστούμε έλλειψη χώρου (όπως έλεγαν παλαιότερα οι εφημερίδες), απλά δικαιολογήστε μας γιατί είναι η πρώτη μας χρονιά και μάλιστα λειψή.

Τις καλύτερες ευχές μας για το 2018.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

One comment

  1. ξεχάσατε το μεγάλο γεγονός της έκδοσης και δεύτερης εφημερίδας από τον άφραγκο καταδικασμένο. αυτόν ντε που έβαλε υποθήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.