}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Μια ανεξαρτητοποίηση με νόημα;

Μια ανεξαρτητοποίηση με νόημα;

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» του Άρη Βασιλόπουλου, ανακοίνωσε πρόσφατα ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παπακώστας. Ένας εξ αυτών που διαφώνισε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το καλοκαίρι του 2015. Και αν βέβαια σταθούμε στα γραφόμενα της επιστολής του, αφορμή αποτέλεσε η έντονη αντιπαράθεση των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο. Αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε από την απόφαση της Διοίκησης να αναθέσει την επισκευή και συντήρηση 11 πλατειών του Δήμου σε ιδιώτη. Πράγματι η ένταση ήταν μεγάλη κανένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Δύναμης Πολιτών» δεν στήριξε το Σωματείο. Ούτε και ο κ. Παπακώστας. Και βεβαίως, ουδείς αντέδρασε όταν το Δ.Σ. πήρε την απόφαση. Ούτε ο κ. Παπακώστας ούτε ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων. Μόνο μια ανώνυμη κίνηση έδωσε σημασία στο γεγονός που όπως φαίνεται, δημιουργεί τριγμούς στην διοίκηση.

Τι μπορεί να σημαίνει;

Η ανεξαρτητοποίηση αυτή μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Άλλωστε και η ανεξαρτητοποίηση του Ορέστη Δούλου ελάχιστα επηρέασε την Διοίκηση καθώς καμία ουσιαστική επίπτωση, είχε στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το λέει και ο ίδιος ο κ. Παπακώστας άλλωστε. Δεν σημαίνει ότι δεν θα ψηφίζει τα πάντα. Η περίπτωση Παπακώστα όμως είναι λίγο διαφορετική. Και ποιοτικά και χρονικά. Αφενός ο κ. Παπακώστας μίλαγε ενώ ο κ. Δούλος μόνο ψήφιζε, αφετέρου έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Όπως είναι φυσικό οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αξιολογούν τις καταστάσεις και κάνουν τις κινήσεις τους. Το ίδιο και οι συνδυασμοί που υφίστανται. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν παρατηρηθεί κινήσεις διεύρυνσης από το Άρη Βασιλόπουλο. Φλερτ με πρόσωπα συγγενών αλλά και άλλων χώρων. Επαφές με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα. Μην ξεχνάμε ότι στην παρούσα φάση ο Βασιλόπουλος διαθέτει και την πίτα και το μαχαίρι. Εφόσον ευοδωθούν θα αποτελέσουν το μεγάλο όπλο της «Δύναμης Πολιτών» για τις επόμενες εκλογές. Μοιραία όμως θα σημάνουν την «έξοδο» για τους «αδύναμους κρίκους» της Δημοτικής Αρχής. Πρόσωπα που δεν προβλήθηκαν, που δεν αξιοποιήθηκαν, που ακολούθησαν ακραίες πολιτικές, δεν θα έχουν δυνατότητα επανεκλογής. Ίσως αυτά βλέπει ένα έμπειρο μάτι, όπως του Βασίλη Παπακώστα και όχι μόνο τις κόκκινες γραμμές μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών.

Ίσως πάλι…

Το νέο εκλογικό σύστημα που βρίσκεται στα σκαριά, επιτρέπει σε πολλούς από αυτούς να ξαναβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με κάποιον άλλο συνδυασμό που θα συγκεντρώσει ικανό ποσοστό ώστε να εκπροσωπηθεί. Η απλή αναλογική θα δίνει την δυνατότητα σε παρατάξεις, ομάδες ή και συλλογικότητες να διεκδικήσουν έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμα και σε θεματικές ομάδες πολιτών θα δίνεται αυτό το δικαίωμα. Αρκεί να διατυπώνουν με σαφήνεια τις διεκδικήσεις τους και αυτές να αφορούν μεγάλες ομάδες πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση, ο Βασίλης Παπακώστας θα αποτελέσει βασικό όπλο ενός τέτοιου συνδυασμού αφού θα έχει από νωρίς διαχωρίσει την θέση του με τις αμφιλεγόμενες (κατά την άποψη που διατύπωσε), αποφάσεις της Διοίκησης. Όταν βέβαια και αν σχηματιστούν αυτές οι «παρατάξεις» θα μπορούμε να τις αξιολογήσουμε. Και τέτοιες παρατάξεις, πιθανότατα να δημιουργηθούν σε όλο το φάσμα και από όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας, γεγονός που θα περιπλέξει την κατάσταση. Αυτό όμως είναι ένα γεγονός που πρέπει να απασχολεί αυτούς που θα είναι υποψήφιοι.

Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.