}
Αρχική / Επίκαιρα / Ελλάδα / Πιστεύατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια αριστερή παρένθεση

Πιστεύατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια αριστερή παρένθεση

Λάβαμε από την Βουλευτή κ. Χαρά Καφαντάρη την παρακάτω ενημέρωση που αφορά την τοποθέτησή της στην εκπομπή “Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά” στις 3/12/2017.
“Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο πολιτισμός και η πρόοδος μιας χώρας φαίνεται και από το πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με αναπηρίες, οι οποίοι διεκδικούν μια καλύτερη ζωή με ισότητα. Άλλωστε, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση όλων των αναπήρων σε όλες τις πολιτικές. Παρά το θόρυβο που είχε γίνει ότι θα κοπούν αναπηρικά επιδόματα κλπ, είδαμε χθες που, ουσιαστικά αν και όχι τυπικά ακόμη, έκλεισε η αξιολόγηση ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα, όπως ανακοίνωσε η κα Φωτίου. Και όσον αφορά στα ΚΕΠΑ, που δεν θα διακόπτεται η σύνταξη μέχρι την επανεξέταση του ατόμου, που είναι πολύ σημαντικό γιατί η προηγούμενη κατάσταση ταλαιπωρούσε πραγματικά τα άτομα με αναπηρίες, που μέχρι την επανεξέτασή τους και να βγει μια απόφαση, δεν είχαν σύνταξη. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε στο κράτος πρόνοιας, αλλά γίνονται σημαντικά βήματα.
Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, βλέπουμε ότι κάποια ζητήματα και δυσλειτουργίες εξετάζονται από το Υπουργείο με σκοπό την επίλυσή τους. Εξετάζονται αυτά τα ζητήματα και γίνονται οι ανάλογες αλλαγές, μέσα στο πλαίσιο στο οποίο ζούμε βέβαια, αφού η κανονικότητα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Το θέμα των πλειστηριασμών δεν μπορούμε να το βλέπουμε οριζόντια. Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί επίσημα και δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι λαϊκό σπίτι δεν πρόκειται να πλειστηριαστεί. Αν υπάρχει περίπτωση ανθρώπου, ο οποίος έχασε την μοναδική, 1η κατοικία του, ας βγει στα κανάλια να το πει. Πέραν του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη, έχουν γίνει μια σειρά ρυθμίσεις. Υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. 100.000.000 είναι προϋπολογισμένα για το 2018, για να καλύψει το Κράτος δάνεια ανθρώπων που δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν. Υπάρχουν μηχανισμοί που καλύπτουν λίγο πολύ την συντριπτική πλειοψηφία: Κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών, ζητήματα σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κα. Πρόσφατα μάλιστα, δημιουργήθηκαν και κέντρα ενημέρωσης των δανειοληπτών. Παρόλα αυτά, το σπίτι της λαϊκής οικογένειας δεν θα βγει σε πλειστηριασμό.
Η Κυβέρνηση δεν διατάζει πλειστηριασμούς και έχει δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να προστατέψει το σπίτι του, ειδικά τη λαϊκή κατοικία. Και ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη βάζει όριο μέχρι τις 280.000 και το τεκμήριο διαβίωσης, άρα υπάρχει τρόπος να βρει κανείς λύση στο πρόβλημά του. Η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα βγει σε πλειστηριασμό 1η κατοικία λαϊκής οικογένειας». Απευθυνόμενη στον Δ. Σταμάτη, τόνισε: «Τον Δεκέμβριο του 2014 δεν νομοθετήσατε για την 1η κατοικία γιατί θέλατε να μεταφέρετε το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσατε ότι θα ήταν μία αριστερή παρένθεση. Αλλά πέσατε έξω και θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Μειώσατε 25% τον ΑΕΠ και φτάσατε τον κόσμο στην ανεργία. Δεν είμαστε εμείς οι αδιάφοροι

ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.