}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Συνέδριο ΚΕΔΕ: απλή λογική, όχι απλή αναλογική

Συνέδριο ΚΕΔΕ: απλή λογική, όχι απλή αναλογική

Ξεκάθαρη είναι η κυβερνητική απόφαση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Και όπως ήταν φυσικό το θέμα αυτό μονοπωλεί τις συζητήσεις στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα. Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του χθες Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο.

Στο συνέδριο παραβρίσκεται αντιπροσωπεία του Δήμου μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο. Συμμετέχουν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Ανεμογιάννης, Μιχ. Κουτσάκης και Ν. Σιώρης. Ο Δήμαρχος και ο κ. Κουτσάκης, έχουν εκφράσει την επιθυμία να τοποθετηθούν επί των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ.

Μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσει με αίσθημα ευθύνης μία ριζική μεταρρύθμιση του κράτους με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την τοπική ανάπτυξη και την προώθηση της απασχόλησης, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Χαρακτήρισε ως μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση, τη δόμηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους, από την αρχή.
Σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση και πρόσθεσε πως η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που έχει μάθει να λειτουργεί με σεβασμό στις αρχές της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας.

«Αυτό δεν είναι ζήτημα απλής αναλογικής, αλλά απλής λογικής»

ανέφερε και πρόσθεσε ότι η συζήτηση που γίνεται για αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, είναι και άκαιρη και άσκοπη. «Το πρόβλημα των Δήμων μας δεν είναι το εκλογικό σύστημα, αλλά το πώς θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πιο αποδοτικά, προς όφελος των πολιτών, σημείωσε.

Στο Συνέδριο παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι: Ο. Γεροβασίλη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Σκουρλέτης υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής υπ Ναυτιλίας, Γιάννης Λώλος, Επίσης το Συνέδριο χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο ΓΓ του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΣΥ Γ. Ιωαννίδης, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ν.Σοφιανός, το μέλος της Ένωσης Κεντρώων Οδ. Δήμου. Το Ποτάμι εκπροσώπησε ο κ. Π.Μπούγιας και τη ΛΑΕ ο Πρόεδρός της Π.Λαφαζάνης.

kede-ioannina-xatzidakis

kede-ioannina-gerovasili

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …