}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

15.10.2021

Άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας

Οι χθεσινές εικόνες ντροπής από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, από την πλημμυρισμένη οδό Σκρα, από τον υπερχειλισμένο Ποδονίφτη και από την κατάρρευση πρανών σε τμήματα του Κηφισσού, δείχνουν τις σοβαρές ελλείψεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας, οι οποίες θα αναδεικνύονται όλο και περισσότερο εξ’ αιτίας της κλιματικής κρίσης. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, όσο και της περιφερειακής και δημοτικής αρχής, που όχι μόνο δεν προτεραιοποιούν την ανάγκη να προχωρήσει ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός στην πόλη μας, αλλά καθυστερούν και αδιαφορούν για έργα και παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί πριν από αυτούς (αντιπλημμυρικό στην οδό Σκρα, προσθήκη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο).

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέτει σε προτεραιότητα τα κέρδη των λίγων και επενδύει στην εικόνα και τις δημόσιες σχέσεις και όχι σε έργα που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία. Προς επίρρωση των καταγγελιών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενδεικτικό της πλήρους αδιαφορίας του Δήμου ακόμα και για απλά πράγματα όπως ο καθαρισμός των φρεατίων, είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Βούρου προχώρησε σε σύμβαση για τον καθαρισμό των φρεατίων μόλις στις 30 Σεπτεμβρίου!!!

Ως Δύναμη Πολιτών απαιτούμε:

– Ο Δήμος να πιέσει για ανάληψη επιτέλους της ευθύνης από τις ΚΤΥΠ προκειμένου να προχωρήσει η προσθήκη των απαιτούμενων αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Ως δημοτική αρχή καταθέσαμε πλήρη στοιχεία και σε διαδοχικές συναντήσεις με τις ΚΤΥΠ μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, τα οποία οφείλει να αξιοποιήσει η τωρινή δημοτική αρχή.

– Να ξεκινήσει άμεσα το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, το οποίο δημοπρατήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας μας από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά έχει κολλήσει λόγω γραφειοκρατίας και πλήρους αδιαφορίας της περιφερειακής αρχής Πατούλη και της δημοτικής αρχής Βούρου.

– Να προχωρήσει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια στον καθαρισμό του Ποδονίφτη από φερτά υλικά και σκουπίδια, αλλά και από τις αποξηλωμένες πλάκες τσιμέντου στο εγκιβωτισμένο τμήμα και σε εκπόνηση νέας αντιπλημμυρικής μελέτης, η οποία να λαμβάνει υπόψιν της την απόφαση του ΣτΕ ενάντια στον εγκιβωτισμό.

– Να διεκδικηθούν κονδύλια από την κυβέρνηση για τις αντιπλημμυρικές ανάγκες και για την αντιπλημμυρική θωράκιση των σχολείων και όχι να μεταφέρονται οι ευθύνες στους Δήμους, στους οποίους δίνονται ψίχουλα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Να συζητηθεί το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.