}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Παπαλουκά και Γούλας ρωτούν με θέμα τα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών

Παπαλουκά και Γούλας ρωτούν με θέμα τα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Πληροφορηθήκαμε, και ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, πως  ένα από τα  τρία εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων  του Δήμου μας , και συγκεκριμένα  το 3ο   Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, στερείται συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων. Σύμφωνα με  πληροφορίες, τα θέματα των εξετάσεων θα μεταφερθούν με περιπολικό της αστυνομίας.  Αν αναλογιστούμε πως πέρα από την αποστολή των θεμάτων υπάρχουν στη συνέχεια και  διευκρινιστικές αλλά και συμπληρωματικές αποστολές, τίθεται θέμα μεγάλης καθυστέρησης και άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων, γεγονός που θα επιβαρύνει την ήδη δοκιμασμένη ψυχολογία τους. Ήταν  η έλλειψη αυτή σε γνώση της Δημοτικής Αρχής και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προβήκατε για την αποκατάσταση του προβλήματος; Θυμίζουμε πως η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει επισκεφτεί στο παρελθόν σχολεία του Δήμου μας αλλά προφανώς δεν φρόντισε μέσω του Υπουργείου, του οποίου ηγείται, για την εγκατάσταση του απαιτούμενου συστήματος  μετάδοσης θεμάτων στο 3ο ΓΕΛ ΝΦ.

Επιπλέον μεγάλα  ερωτηματικά έχει προκαλέσει  η  υπερβολική  καθυστέρηση της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου καθώς  οι εγκαταστάσεις δεν θα  τεθούν ούτε την ερχόμενη σχολική χρονιά στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών. Πληροφορίες που μιλούν για προβλήματα με την αποχέτευση των νέων σχολικών κτιρίων, με τη  σύνδεση με το φυσικό αέριο και ελλείψεις σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό πιθανώς να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο  τη μετάβαση στο υπό ανέγερση  σχολικό συγκρότημα.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από εσάς ή τον Δήμαρχο , ώστε να ασκήσουμε και εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί, τις απαραίτητες και αναγκαίες  πλέον πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση!

Με εκτίμηση

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

 

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.