}
Αρχική / Slider / Μικρή παράταση για την μετακίνηση των ζώων από το Άλσος της ΝΦ

Μικρή παράταση για την μετακίνηση των ζώων από το Άλσος της ΝΦ

Σε έναν παράλληλο κόσμο ζουν κάποιοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Εκεί που προσπαθούν με κάθε τρόπο, να εκμεταλλευτούν κάθε θέμα, ακόμα και αυτά που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως το φιλοζωικό, εκεί ανακαλύπτουν ξαφνικά απολογίες των αντιπάλων, όταν αυτοί με μεγάλο κόπο και σοβαρές διαπραγματευτικές κινήσεις, επιτυγχάνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους.

Το θέμα της μετακίνησης των ζώων από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι σημερινό. Εξ αρχής αποτελούσε αγκάθι όπως και κάθε άλλη παρανομία που αναγκάζονται να πράξουν ΟΤΑ προκειμένου να δώσουν προσωρινές λύσεις σε διάφορα θέματα και αυτές καταλήγουν να χρονίζουν. Από το 2009 φιλοξενούνται τα ζώα μέσα στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με την φροντίδα του Φιλοζωικού συλλόγου της πόλης μας. Το ζήτημα αυτό μαζί και με άλλες παρανομίες εμποδίζει τον Δήμο να αξιοποιήσει το Άλσος, έχοντας επιπλέον την έννοια αντιμετώπισης ενός υψηλότατου προστίμου που αργό ή γρήγορα θα ερχόταν. Και το γεγονός αυτό, μετατράπηκε σε βεβαιότητα τον Ιανουάριο του 2019, όταν εκδόθηκε αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που υποχρέωσε τον Δήμο να προχωρήσει στην κατεδάφιση των παρανομιών στα Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η σημερινή, έλπιζαν ότι θα υπάρξει κάποια λύση. Τόσο για την εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για τα ζώα όσο και για την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου κα.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, όταν δόθηκε τελική προθεσμία λίγων ημερών για συμμόρφωση. Ο Δήμος, σε συνεννόηση με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, αναζήτησαν άμεσα λύσεις και όπως φαίνεται τελικά δίνεται κάποιο επιπλέον περιθώριο χρόνου για την μετακίνηση των ζώων και την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων. Εκτός αυτού κατεδαφίζονται άμεσα και οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου και ότι άλλο είναι απαραίτητο ώστε να προχωρήσει η διαχειριστική μελέτη του Άλσους που θα οδηγήσει στην ανέγερση και του νέου αναψυκτήριου στη λίμνη.

Στο μεταξύ και ενόσω ο Δήμος προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να προβούν σε υιοθεσία ζώων μήπως και ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα, κάποιοι από την αντιπολίτευση, ευτυχώς όχι όλοι ούτε καν οι περισσότεροι, έκριναν σκόπιμο να εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Ίσως έλπιζαν κιόλας ότι θα ξεσπιτωθούν τα ζώα για να δημιουργήσουν μεγαλύτερο ντόρο. Από την άλλη, επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ίσως νόμιζαν ότι έτσι θα καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, εξέθεσε την κατάσταση και σήμερα μετά από συνάντηση που έγινε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, μάθαμε από ανάρτηση του Συλλόγου ότι δόθηκε μικρή παράταση. Με αυτά το δεδομένα πρέπει όλοι να κινηθούν γρήγορα ώστε να μετακινηθούν τα ζώα γιατί όπως φαίνεται ο χρόνος τρέχει και λύση παραμονής δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Ήδη ο Δήμος ξεκίνησε την διαδικασία μετακίνησης των υπηρεσιών του και εντός των επομένων ημερών θα γίνουν οι πρώτες κατεδαφίσεις.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.