}
Αρχική / Slider / Συμφώνησαν για το Άλσος στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συμφώνησαν για το Άλσος στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κάποια ερωτήματα που προκλήθηκαν μετά από δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά μέσα προ ημερών, απαντήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι με ευθύνη του Υπουργού Περιβάλλοντος, καθυστερεί η απόφαση για τα άλση που όπως ανέφερε χθες βράδυ και ο κ. Γρετζελιάς ουσιαστικά «φωτογραφίζει το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας» και επιχειρεί να δώσει επιτέλους λύση, κυρίως στην κατασκευή νέου αναψυκτήριου. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχε προχωρήσει τον Αύγουστο του 2015 στην κατεδάφιση του «Κενταύρου» ενώ, όπως ανέφερε ο Χάρης Τομπούλογλου, θα μπορούσε να έχει διατηρήσει τα νόμιμα τετραγωνικά.

Όπως αποδείχθηκε στις μέρες που μεσολάβησαν, η όποια παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη μόνο επικουρική μπορεί να θεωρηθεί και με θετικό πρόσημο για τις επιδιώξεις του Δήμου καθώς ουσιαστικά την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής, είχε ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς. Επιπλέον όπως φάνηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο όλοι συμφώνησαν με τις ρυθμίσεις που όπως φαίνεται ανοίγουν δρόμο προς την σωστή κατεύθυνση. Παραφωνία αποτέλεσε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωση» που ζητούσε την απόσυρση του ΦΕΚ που στο μεταξύ δημοσιεύθηκε αλλά συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους των τριών Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος προέτρεψε τους Δημοτικούς Συμβούλους να μην προτρέχουν να ασκούν πολιτική με δημοσιεύματα, και ανέλυσε τα προβλεπόμενα από την Υπουργική Απόφαση η οποία επιτρέπει εντός του άλσους την κατασκευή αναψυκτήριου 120 τ.μ. με πατάρι 70 τ.μ., την κατασκευή αποχωρητηρίων που δεν θα υπερβαίνουν συνολικά τα 60 τ.μ. σε όλη την έκταση του άλσους, κάποιες λυόμενες κατασκευές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις, την επισκευή με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά του παλαιού μετεωρολογικού σταθμού και κάποιες άλλες χρηστικές παρεμβάσεις.

Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση και κατέληξε στο ευχάριστο αποτέλεσμα συμφωνίας της μεγάλης πλειοψηφίας του Σώματος, με την ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Άλλωστε όπως ειπώθηκε στην συζήτηση από τον Άρη Βασιλόπουλο, προς αυτή την κατεύθυνση είχε κινηθεί και η προηγούμενη Διοίκηση και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνταν και τα προεκλογικά προγράμματα των άλλων συνδυασμών.

Προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου «Κενταύρου» και να γίνουν οι άλλες παρεμβάσεις, πρέπει να τροποποιηθεί η υφιστάμενη διαχειριστική μελέτη του άλσους και να ψηφιστεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για το οποίο συμφώνησαν όλοι πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.