}
Αρχική / Slider / Κατέθεσαν στεφάνι στην πρ. ΕΑΤ-ΕΣΑ στη Νέα Χαλκηδόνα

Κατέθεσαν στεφάνι στην πρ. ΕΑΤ-ΕΣΑ στη Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου

Για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σε μία συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρος Γεωργαμλής βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020 στο συγκρότημα του 2ου Νηπιαγωγείου – 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας (π. κάτεργα ΕΑΤ – ΕΣΑ), όπου και κατέθεσαν στεφάνι, τιμώντας με αυτόν τον λιτό τρόπο την  επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος δήλωσε σχετικά:

 “17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2020. Πέρασαν σαρανταεπτά  χρόνια από την ημέρα της μαζικής ηρωικής εξέγερσης των νέων της πατρίδας μας, των φοιτητών και των σπουδαστών εκείνων που δεν συμβιβάστηκαν, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στο δικτατορικό καθεστώς, που δεν υποτάχθηκαν στο μαύρο της χούντας και της τυραννίας που για εφτά ολόκληρα χρόνια εξουσίαζε τη χώρα, έχοντας βάλει τις δημοκρατικές ελευθερίες στο «γύψο». 

 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συγκίνησε και συγκινεί, ενέπνευσε και εμπνέει, υπενθυμίζοντάς μας διαρκώς ότι η υπεράσπιση της ισονομίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς και η θωράκιση της δημοκρατίας και των θεσμών της αποτελεί εσαεί χρέος όλων μας”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.