}
Αρχική / Slider / Ανακοινώσεις της Δύναμης Πολιτών

Ανακοινώσεις της Δύναμης Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εισήγηση για 24.800 ευρώ για δράσεις ενημέρωσης προσεισμικού ελέγχου (!!!) από τη διοίκηση Βούρου

Λίγες μόνο μέρες μετά το φονικό σεισμό στο Βόρειο Αιγαίο, η διοίκηση Βούρου φέρνει για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την Τετάρτη 11/11 πρόταση για έγκριση πόσου από το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 24.800 για δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για αντισεισμική προστασία.

Κύριοι της διοίκησης, ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα έλεγχο στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων του, με προτεραιότητα στη σχολική στέγη, καθώς και παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της αντισεισμικής θωράκισης όλων των κρίσιμων υποδομών.

Η δαπάνη ύψους μέχρι 24.800 ευρώ που προτείνετε για ψήφιση, είναι όχι μόνο άσκοπη, αλλά και παρεξηγήσιμη. Γι’ αυτό και σας καλούμε να την αποσύρετε και να καταθέσετε προτάσεις χρηματοδότησης που αφορούν στην ουσιαστική αντισεισμική προστασία και όχι στο φαίνεσθαι, όπως άλλωστε μας έχετε συνηθίσει.

 

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Να συζητηθεί και αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων από τον Δήμο

Είναι ζήτημα δημοκρατίας οι δημότες να μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, για αυτό άλλωστε είναι θεσμοθετημένες οι ανοικτές συνεδριάσεις. Οι τεχνολογικές δυνατότητες υπάρχουν και κάνουν επιτακτική την ανάγκη απευθείας (ζωντανής) αναμετάδοσης (live streaming) των συνεδριάσεων προκειμένου να μπορεί να ενημερώνεται κάθε δημότης ή πολίτης που διαμένει και εργάζεται στην πόλη.

Η ανάγκη για ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων έγινε ακόμα μεγαλύτερη, στις συνθήκες της πανδημίας, αφού οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τηλεδιάσκεψη. Δεν είναι δυνατόν η αναμετάδοση να επαφίεται σε κάποιο τοπικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο κατά το δοκούν να επιλέγει όταν και όποτε θέλει την αναμετάδοση, την προβολή ή την αφαίρεση τοποθετήσεων δημοτικών συμβούλων.

Σοβαρό ατόπημα της διοίκησης είναι ότι ενώ πραγματοποιήθηκε αναμετάδοση της τελευταίας ειδικής συνεδρίασης απολογισμού 2019 (4.11.2020) από το κανάλι του Δήμου στο YouTube, μια συνεδρίαση αρκετά σημαντική για την δημόσια λογοδοσία του Δήμου, αυτή δεν ανακοινώθηκε πουθενά, ενώ λίγες ώρες μετά κλειδώθηκε ώστε να μην μπορούν οι δημότες να ενημερωθούν για τα όσα αποκαλυπτικά συζητήθηκαν εκεί. Ζητάμε να αναρτηθεί και πάλι δημόσια όλη η συζήτηση.

Αιτούμαστε στο επόμενο Δ.Σ. να συμπεριληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης το αίτημα να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. για απευθείας αναμετάδοση όλων των συνεδριάσεων (live streaming), όχι μόνο τώρα, λόγω της διεξαγωγής τους με τηλεδιάσκεψη, αλλά για πάντα. Έτσι διασφαλίζεται το δικαίωμα των δημοτών να γνωρίζουν τι συζητά και τι αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο που οι ίδιοι έχουν εκλέξει και να ενημερώνονται για τα ζητήματα που τους αφορούν.

1

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών:

Ανανιάδης Νίκος

Ανεμογιάννης Γιώργος

Βασιλόπουλος Άρης

Εμμανουήλ Δανάη

Καλαμπόκης Γιάννης

Ντάτσης Κώστας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.