}
Αρχική / Slider / ΝΦ-ΝΧ: 710.000 ευρώ για σχολεία, άλσος, παιδικές χαρές. Χορήγηση laptop, θερμομέτρων και πραγματοποίηση test covid στα σχολεία.

ΝΦ-ΝΧ: 710.000 ευρώ για σχολεία, άλσος, παιδικές χαρές. Χορήγηση laptop, θερμομέτρων και πραγματοποίηση test covid στα σχολεία.

Δημοτικό συμβούλιο χθες σε μια συνεδρίαση στην οποία ψηφίστηκαν αναμορφώσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάχθηκαν μεταξύ άλλων 533.600 ευρώ που αφορούν έργα σε σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και την πυροπροστασία του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Επίσης εγκρίθηκε και συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό ποσό 188.445 ευρώ για την «πράσινη» αναβάθμιση παιδικών της Νέας Φιλαδέλφειας. Το ποσό αποτελεί επιχορήγηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα από το «Πράσινο Ταμείο»

Εγκρίθηκαν τα δυο θέματα που έθεσαν στο σώμα ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Το πρώτο αφορούσε την μετακίνηση φοιτητών στις σχολές τους, για το οποίο αποφασίσθηκε να ερευνηθεί το ενδιαφέρον των φοιτητών για μια τέτοια ενέργεια και σε συνεργασία με τους εισηγητές ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίησή του. Και το δεύτερο την τροποποίηση δρομολογίου αστικής συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετεί την βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια. Το Σώμα συμφώνησε και αποφασίσθηκε να εισηγηθεί στον ΟΑΣΑ την τροποποίηση δρομολογίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, από τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Τάσο Κωνσταντινίδη, για προμήθειες διαφόρων ειδών που γίνονται για τα σχολεία της πόλης. Συγκεκριμένα αποκτούνται 50 υπολογιστές τύπου laptop, προκειμένου να διανεμηθούν και να εξυπηρετήσουν ανάγκες τηλεκπαίδευσης. Επίσης στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία covid-19 αποκτούνται για τα σχολεία επιπλέον 40 θερμόμετρα μετώπου και θα πραγματοποιηθούν 1000 rapid tests. Επίσης θα πραγματοποιηθούν 200 μοριακά τεστ, σε περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.