}
Αρχική / Slider / Το σημαντικό “μήνυμα” της Ευτ. Παπαλουκά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το σημαντικό “μήνυμα” της Ευτ. Παπαλουκά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το σημαντικότερο μήνυμα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου στάλθηκε από την Δημοτική Σύμβουλο της Δύναμης Πολιτών Ευτυχία Παπαλουκά. Σε ένα ασήμαντο θέμα προ ημερήσιας διάταξης, για την ορθή επανάληψη μιας προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να «καταθέσει» την διαφοροποίησή της από την παράταξη του Άρη Βασιλόπουλου. Ενώ η παράταξή της είχε αποφασίσει να δηλώσει «παρόν», η ίδια ψήφισε «υπέρ» της εισήγησης. Η επιλογή του θέματος δεν είναι τυχαία. Η ίδια η ασημαντότητα του θέματος, αποδεικνύει την πρόθεση της Ευτυχίας Παπαλουκά να δείξει με τον δικό της τρόπο ότι επιθυμεί να μας στείλει ένα μήνυμα για τις πολιτικές της προθέσεις στο μέλλον. Ένα ηχηρό μήνυμα στο πιο επίσημο πολιτικό βήμα της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διήρκησε 6 ώρες, χωρίς να ολοκληρωθεί καθώς λόγω του προχωρημένου της ώρας αποφασίστηκε να συνεχιστεί, για τα τέσσερα τελευταία θέματα, την ερχόμενη Τετάρτη. Την συζήτηση μονοπώλησαν θέματα της Παιδείας για τα οποία η Διοίκηση έδωσε επαρκείς διευκρινήσεις όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Πριν την έναρξη ετέθη από τον Παντελή Γρετζελιά το ζήτημα της μετονομασίας οδού στη Νέα Χαλκηδόνα, τιμής ένεκεν, για τον Κώστα Μελιγκώνη, ο οποίος χάθηκε πριν λίγες μέρες υπηρετώντας την πατρίδα. Μάλιστα πρότεινε την οδό Σαλαμίνος. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια και είναι και δική της επιθυμία η μετονομασία του συγκεκριμένου δρόμου, για το λόγο αυτό το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σχετικά μετά από πρότασή του, πριν λίγες μέρες. Επίσης ενημέρωσε ότι το ΓΕΕΘΑ επιθυμεί να τοποθετήσει προτομή του Λοχία και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει θετικά τόσο για την μετονομασία της οδού Σαλαμίνος όσο και για την προτομή. Ζήτησε δε, να του επιτρέψουν να επανέλθει με ΔΣ δια περιφοράς, όταν θα γίνουν οι συνεννοήσεις με το ΓΕΕΘΑ και την οικογένεια, για τον ακριβή χώρο που θα φιλοξενήσει το μνημείο. Το Σώμα συμφώνησε κατά πλειοψηφία με «παρόν» των δυο Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μια σημαντική ενημέρωση έγινε από τον Χάρη Τομπούλογλου και αφορούσε λάθος του κτηματολογίου στον προσδιορισμό θέσης κάποιων ακινήτων στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας και ζήτησε να διερευνηθεί από τον Δήμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.