}
Αρχική / Slider / Συνέντευξη του πρ. Αντιδημάρχου Δημήτρη Κανταρέλη

Συνέντευξη του πρ. Αντιδημάρχου Δημήτρη Κανταρέλη

Ο πρ. Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κανταρέλης παραθέτει το έργο της Διοίκησης στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών στην έντυπη Φιλα-ηδόνα του μηνός Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί σε όλη την πόλη.

Περιγράψτε μας με λίγα λόγια τον πρώτο χρόνο της θητείας σας στη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών.
Ο χρόνος που πέρασε σημαδεύτηκε δυστυχώς από το lockdown για τον κορωνοιό. Αυτό ήταν κάτι που σε τεχνικό επίπεδο δεν μας αιφνιδίασε, λόγω όμως των ειδικών μέτρων της κυβέρνησης με την εργασία εκ περιτροπής και τις ειδικές άδειες, επιβράδυνε αρκετά, τουλάχιστον 3 μήνες, τις διαδικασίες.
Πέραν αυτού, από την πρώτη ημέρα ανάληψής μας δώσαμε έμφαση στην ετοιμότητα των σχολείων τα οποία ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη του 2019 χωρίς προβλήματα. Προχωρήσαμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα έργα που σχεδιάστηκαν ή δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση. Επιγραμματικά σας αναφέρω:

Ξεκινήσαμε το έργο της τοποθέτησης των ηχοπετασμάτων σε σημεία της Ε.Ο. Αθ. Λαμίας, στο μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης. Περατώνουμε τα έργα στο Άλσος (ποδηλατόδρομος και παιδικές χαρές). Προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου Ενεργειακής Αναβάθμισης τεσσάρων σχολείων (1ο Γυμν. ΝΦ 1ο Λύκειο ΝΦ, 2ο Δημοτικό ΝΦ και 3ο Δημοτικό ΝΦ). Ολοκληρώνεται το έργο της οδοποιίας που εκτελείται όλο αυτό το διάστημα. Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης των πεζοδρομίων που εκτελείται όλο αυτό το διάστημα. Ολοκληρώνεται το έργο μόνωσης και αποκατάστασης των κτιρίων του νεκροταφείου. Δημοπρατήθηκε το έργο Ενεργειακή Αναβάθμιση του γηπ. του Ιωνικού και έγινε πριν λίγες ημέρες η αποσφράγιση των προσφορών. Πιέσαμε και καταφέραμε να περάσει από το Συμβούλιο της Περιφέρειας το αντιπλημμυρικό έργο της Σκρα. Ανεβάσαμε προς δημοπράτηση το έργο για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου του Τουραλί στους Απόμαχους. Δημοπρατήσαμε τη μελέτη για την αναβάθμιση του Στρατιωτικού Εργοστασίου και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο μετά από αλλεπάλληλες συνατήσεις με το ΚΕΣΥΠΟΘΑ και εξαίρεση του έργου από Σ.Α. μετά από δικές μας ενέργειες.
Από εκεί και πέρα:
Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για νέα Οδοποιία. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για νέο έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων. Δημιουργήσαμε γήπεδο ποδοσφαίρου 9Χ9 στον αύλειο χώρο των πρώην ΚΑΤΕΕ. Έχει εκπονηθεί η μελέτη για την δημιουργία στίβου στο χώρο της Νησίδας. Έχει εκπονηθεί μελέτη για την ανάπλαση του χώρου εφαπτομενικά της οδού Λάρνακος καθώς και για τη διάνοιξη της οδού, και καταθέσαμε αίτημα χρηματοδότησης στο Πράσινιο Ταμείο. Γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανέγερση πεζογέφυρας στην Αχαρνών στο ύψος του Σκλαβενίτη. Διερευνάται η δυνατότητα προμήθειας στεγάστρου-μπαλονιού για τη στέγαση ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ. Πήραμε την δέσμευση της Διοίκησης της Ετ. Διανομής Αερίου Αττικής για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλα τα σχολεία της πόλης. Προχωράμε σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για τα συνοδά έργα του γηπ. της ΑΕΚ (πεζόδρομοι κλπ). Προχωράμε σε προγραμματική σύμβαση με το Εθν. Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων και Δημ. κτιρίων. Δημοποπρατήσαμε το έργο συντήρησης όλων των σχολείων μετά από πολλές συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων και τις Σχολικές Επιτροπές. Δημοπρατήθηκε το έργο συντήρησης όλων των αθλητικών χώρων σύμφωνα με τις γνωματεύσεις της Υπηρεσίας το οποίο ξεκίνησε. Υπογράφηκε το έργο Προσαρμογή των Παιδ.Σταθμών στη νέα Νομοθεσία για την εκ νέου αδειoδότησή τους. Πιστοποιήσαμε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης. Εκδίδουμε το επόμενο διάστημα την άδεια κατεδάφισης της Στρούγκας. Ετοιμάζουμε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου Ανέγερση ΚΑΠΗ στο χώρο της πρώην Στρούγκας. Έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι μελέτες για την πυροπροστασία των σχολείων μας και για την τοποθέτηση ραμπών και τουαλετών ΑΜΕΑ και συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης. Καλύφθηκε με άσφαλτο και φωταγωγήθηκε το κομμάτι της οδού Λαυρίου που είναι αναξιοποίητο, με δικά μας μέσα και ενέργειες. Δημοπρατήθηκε η μελέτη για την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της Μπριτάνια. Προσπαθήσαμε καθημερινά για τα θέματα καθημερινότητας δεδομένου ότι πήραμε τα οικοδομικά υλικά (τσιμέντο, άσφαλτο ,χρώματα κλπ) του 2019 , το 2020.

Aλλες Δημoτικές Αρχές θα μπορούσαν να παρουσιάσουν αυτή την ατζέντα ως πρόγραμμα τετραετίας.
Κοιτάξτε, πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι από τον πρώτο χρόνο Διοίκησης μπήκαμε στην ουσία της δουλειάς. Γνωρίζω τις ανάγκες ως κάτοικος αυτής της πόλης, δώσαμε έμφαση στην περιφέρεια της πόλης, βρήκα τον τρόπο συνεργασίας με τις υπηρεσίες, και εκμεταλλευτήκαμε τα εργαλεία που μας δίνει η κεντρική εξουσία. Δεν θέλαμε να υπάρξει καθυστέρηση ετών, όπως σε προηγούμενες διοικήσεις, για να αρχίσει να παίρνει μπροστά η μηχανή και να εξαγγελθούν τα πρώτα έργα μετά από ένα ή δύο χρόνια. Με το Δήμαρχο αρωγό και τους συνεργάτες μου καταφέραμε να έχουμε ένα πολύ συμπυκνωμένο από άποψη δουλειάς και αποτελέσματος, χρόνο. Και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό.
Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη για τη συνεργασία τους τα μέλη της αντιπολίτευσης που με βοήθησαν να δω κάποια λάθη μου και να τα διορθώσω.

Έγινε συζήτηση για την αντικατάστασή σας τον πρώτο κιόλας χρόνο.
Μετά την εκλογή μας, συζητήθηκαν οι θέσεις και τα πρόσωπα. Η άποψη του Δημάρχου ήταν, για τη συγκεκριμένη Αντιδημαρχία να υπάρξει εναλλαγή χρόνο παρά χρόνο μεταξύ εμού και του κυρίου Κοσκολέτου, λόγω της ύπαρξης δύο τεχνικών στην παράταξη. Διατύπωσα τότε την άποψή μου ότι ο κύκλος αυτής της θέσης χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια για να κλείσει. Εμπιστεύτηκα όμως τελικά την άποψη του Δημάρχου και συμφώνησα σε αυτό το μοντέλο. Πιστεύω ότι και αυτός ο χρόνος θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικός.

Τέλος, πείτε μας δυο λόγια για την γενική εικόνα της Διοίκησης Βούρου.
Η διοίκηση μέχρι σήμερα νομίζω ότι έχει δείξει απτά δείγματα γραφής. Είναι εμφανής σε όλους η προσπάθεια που γίνεται σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Εκτός αυτού είμαστε διοίκηση με ανοιχτά γραφεία και ανοιχτά αυτιά. Δεν τα ξέρουμε όλα γιαυτό ακούμε. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά μόνο όποιος κοιμάται δεν κάνει λάθη. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώνουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.