}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Μεταγραφές: Τα λάθη απαγορεύονται! Γιατί οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και πιέζει η Αγιά Σοφιά…

Μεταγραφές: Τα λάθη απαγορεύονται! Γιατί οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και πιέζει η Αγιά Σοφιά…

 

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή , το ενδιαφέρον του κόσμου μονοπωλούν πέρα από τις κληρώσεις των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, οι μεταγραφές.

Φέτος βέβαια σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω του κορωνοϊού τα πράγματα είναι διαφορετικά και όσον αφορά τις άμεσες εξελίξεις αλλά και όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα , ενώ μην ξεχνάμε ότι η μεταγραφική περίοδος θα διαρκέσει έως και τον Οκτώβριο!

Με αυτές τις συνθήκες λοιπόν οι ομάδες είναι αναγκασμένες να κινηθούν διαφορετικά.

Διαφορετικά βέβαια πρέπει να κινηθεί και η ΑΕΚ όχι όμως μόνο λόγω των παράξενων και περίεργων συνθηκών που ζούμε , αλλά και λόγω του μεγάλου ονείρου της μεγάλης και τεράστιας πρόκλησης που έρχεται και λέγεται Αγιά Σοφιά που σημαίνει επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ξεκαθαρίζω εξ αρχής !

Λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της ιδιάζουσας κατάστασης που ανέφερα απαγορεύονται!

Η ΑΕΚ πρέπει και οφείλει στον κόσμο της να παρουσιαστεί πανίσχυρη στην επιστροφή της στην Νέα Φιλαδέλφεια! Οπότε και το βάρος της οποιασδήποτε απόφασης είναι ιδιαίτερα μεγάλο γι αυτούς που κινούν τα νήματα.

Και αυτό το βάρος έχει να κάνει είτε με αποδεσμεύσεις είτε με πωλήσεις είτε με ενίσχυση φυσικά της ομάδας.

Ήδη και μετά  την τεράστια (απρόσμενη)  χαρά που πήραμε όλοι με την παραμονή του Μάνταλου υπάρχει ένας κορμός παικτών στην ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο αλλά φυσικά και που θα πρωταγωνιστήσει την νέα χρονιά κυνηγώντας όλους τους στόχους.  Αυτός ο κορμός όμως πρέπει να πλαισιωθεί και με άλλους ισάξιους παίκτες ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και επιδιώκουμε, μετά και την ήδη πολύ σημαντική ενίσχυση που υπάρχει με τους Χνίντ , Ινσούα και Ανσαριφάρντ.

Πιο αναλυτικά όσον αφορά κάποιες θέσεις ή παίκτες.

ΛΙΒΑΓΙΑ – ΟΛΙΒΕΙΡΑ

Δεν υπάρχει ούτε ένας που να σκέφτεται κάτι άλλο από την παραμονή και των δυο αυτών παικταράδων ! Τα συμβόλαια τους βέβαια λήγουν σε 1 χρόνο από τώρα αλλά ήδη η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει τις επαφές μαζί τους για ανανέωση των συμβολαίων τους και μάλιστα με καλύτερα συμβόλαια από αυτά που είχαν. Και οι 2 έχουν δηλώσει την μεγάλη τους επιθυμία να παραμείνουν στην ομάδα και να παίξουν στην Αγιά Σοφιά , υπάρχει πολύ καλό κλίμα και από τις δυο πλευρές και η μικρή οικονομική διαφορά που υπάρχει αναμένεται να λυθεί και να συνεχίσουν την καριέρα τους στην ΑΕΚ. Άλλωστε και οι 2 αποτελούν κάποιους παίκτες που αποτελούν τον κορμό της ομάδας που χτίζεται για την Αγιά Σοφιά και τα λόγια είναι περιττά για οποιαδήποτε άλλη σκέψη.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Από την πρώτη στιγμή της πώλησης του Μπάρκα έχω αναφέρει την ΛΟΓΙΚΗ ανάγκη απόκτησης ενός τερματοφύλακα. Από την στιγμή που πουλάς και μάλιστα με τόσο πολύ καλά λεφτά τον βασικό τους τερματοφύλακα δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου την προσπάθεια κάποιων ή της διοίκησης να μας πείσουν ότι είμαστε καλυμμένοι με τους Τσιντώντα και Αθανασιάδη! Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά μια χαρά τερματοφύλακες είναι αλλά όχι για πρώτοι. Να είναι αλλαγές του βασικού όπως ήταν δηλαδή του Μπάρκα. Γιατί πολύ απλά οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από μεγάλους τερματοφύλακες και μέσω αυτού πολλές φορές αναδεικνύονται και οι αμυντικοί . Η θέση αυτή είναι τόσο κομβική και καίρια που δεν συγχωρεί το οποιοδήποτε λάθος. Ελπίζω λοιπόν έστω την τελευταία στιγμή να πρυτανεύσει η στοιχειώδη  λογική που λέει για την άμεση αγορά ενός μεγάλου τερματοφύλακα που θα κάνει την ομάδα να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν πριν να είναι αργά, και όταν λέω αργά εννοώ όταν έρθουν τα αποτελέσματα διαβάζοντας τα σχόλια του κόσμου στο σάιτ  της ΠΑΕ ή στο κάθε αθλητικό σάιτ..

ΕΞΤΡΕΜ

Ειλικρινά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια γράφω για έναν εξτρέμ παικταρά που οι δυνατότητες τους να είναι τέτοιες ώστε να έχει πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι του , και συγχρόνως να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα όπως αποτελούν π.χ ο Μάνταλος ο Λιβάγια ο Ολιβέιρα ή ο Τσιγκρίνσκι.

Πραγματικά είναι άξιο μεγάλης απορίας γιατί η ΑΕΚ δεν προχωρά στην απόκτηση ενός τέτοιου παίκτη με τα χαρακτηριστικά του μπουκαδόρου του ταχύτατου τεχνίτη και του τριπλαδόρου.

Ναι καλός είναι ο Αλμπάνης ναι καλός και ο Βέρντε αλλά και οι 2 αυτοί έπρεπε να είναι αλλαγή του ΒΑΣΙΚΟΥ εξτρέμ που πρέπει να αποκτήσουμε ! Όσο για τους νέους Εμπομακάρε και Καρακλάιτς , συγνώμη αλλά το όνειρο μας δεν είναι να κάνουμε με αυτούς πρωταθλητισμό ούτε να μπούμε με αυτούς στην Αγιά Σοφιά και ας με διαψεύσουν στην πορεία. Η απόλυτη λογική και γνώση μιας κατάστασης λέει άλλα, όπως τα λέει τόσα χρόνια.

ΧΑΦ

Μετά τον τραυματισμό του Σιμάνσκι αλλά και την μακροχρόνια απουσία του Γαλανόπουλου (που πολλά μπράβο που υπέγραψε) είναι επιτακτική θα έλεγα η ανάγκη απόκτησης ενός χαφ ενός 8αριου θα έλεγα, που θα έχει τα στοιχεία του δυνατού και γρήγορου κορμιού που θα τρέχει θα μαρκάρει και θα κόβει, αλλά παράλληλα να έχει και την στοιχειώδη τεχνική που οφείλει στο παιχνίδι του με την μεταφορά της μπάλας και την μεταβίβαση στον συμπαίχτη του. Και εδώ έχουν έρθει στο προσκήνιο ονόματα και παίκτες που είχαν παίξει στο παρελθόν στην ομάδα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία (π.χ Κονέ) αλλλά πλέον η ηλικία τους και η μη ενεργή συμμετοχή τους εδώ και πολύ καιρό κάνει απαγορευτική την οποιαδήποτε για μένα σκέψη. Και στην τελική , νισάφι πια να ασχολούμαστε σε ολόκληρη παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά με τους ίδιους και τους ίδιους. Ελπίζουμε λοιπόν και εδώ σε μια προσθήκη που όχι μόνο να βοηθήσει για το παρόν αλλά να έχει όλα τα φόντα και για το μέλλον.

 

Αυτές λοιπόν είναι οι υποθέσεις που καίνε σε μεταγραφικό επίπεδο την ΑΕΚ πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε κάποια μεγάλη αλλαγή με την πώληση κάποιου βασικού ποδοσφαιριστή.

Όσον αφορά την υπόθεση Βράνιες προσωπικά την θεωρώ είτε με το έναν είτε με τον άλλο τρόπο κλεισμένη . Ο Βόσνιος έχει κάνει και θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει στην ΑΕΚ και να παίξει στην Αγιά Σοφιά συνιστώντας έτσι μαζί με τον Τυνήσιο Χνίντ ένα δίδυμο καμικάζι και τρόμου  για κάθε αντίπαλο επιθετικό. Απλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να βρεθεί η τελική λύση.

 

Υ.Γ: Για την υπόθεση του τελικού ότι και να πούμε είναι λίγο. Έχουν χάσει και οι λέξεις το νόημα τους μπροστά σε αυτή απέραντη κατάντια και γελοιοποίηση την οποία έχουν περιέλθει οι θεσμοί και φυσικά Οσφπ. Πραγματικά εύκολα θα μπορούσε κάποιος να γυρίσει μια ταινία απίθανου γέλιου ή ο Σεφερλής να το κάνει επιθεώρηση στο Δελφινάριο με όλα αυτά που έχουν γίνει.

Μεγάλο τεράστιο ρόλο έπαιξε και επίσημη ΑΕΚ βέβαια με την στάση της και τις κινήσεις της.

Με στάση σοβαρότητας και ωριμότητας άφησε όλους τους άλλους να εκτεθούν και να γελοιοποιηθούν τα μέγιστα αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την γύμνια τους σε επικοινωνιακό επίπεδο και βγάζοντας τους την μάσκα της ατελείωτης υποκρισίας που φοράνε αναφέροντας συνεχώς ότι όλα τα κάνουν «για το καλό του ποδοσφαίρου» . Γέλασε και γελάει ο κάθε πικραμένος .

Μεγάλη νικήτρια είναι ήδη η ΑΕΚ σε επίπεδο επικοινωνιακό έχοντας και πολύ σοβαρό ηθικό πλεονέκτημα σε όλη την ποδοσφαιρική ή μη κοινωνία. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο εκτός αν έχει αντίρρηση   κανένας νέος «Λοβέρα» ή ο ανάδρομος Ερμής δεν είναι σε θέση μέσω των ζωδίων να βοηθήσει τους αδικημένους του Πειραιά..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.