}
Αρχική / Slider / Στις 18/9 η ονοματοδοσία στο κλειστό “Απ. Κόντος”

Στις 18/9 η ονοματοδοσία στο κλειστό “Απ. Κόντος”

Έπειτα από την προ μηνών πρόταση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρου, τόσο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και προς τον ίδιο τον π. διεθνή καλαθοσφαιριστή κ. Απόστολο Κόντο, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 22 Ιουλίου μετά και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου,ώστε να μετονομαστεί το κλειστό σχολικό γυμναστήριο  που βρίσκεται επί των οδών Θεσσαλονίκης και Βυτίνης στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε σχολικό κλειστό γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου -2ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ».

 

Η τελετή μετονομασίας του κλειστού γυμναστηρίου προς τιμήν του σπουδαίου αθλητή και συντοπίτη μας Απόστολου Κόντου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 7:30μ.μ., στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου.

 

Παραθέτουμε την σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

 

«Λαμβάνοντας υπόψη:

 

1) τα πρακτικά της από 17/2/2020 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στην οποία, κατόπιν προτάσεως  του κ. Δημάρχου Ιωάννη Βούρου, εκφράστηκε η ομόφωνη επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου  για τη μετονομασία του Σχολικού Κλειστού Γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας σε ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ», προς τιμήν του εξαίρετου ήθους και κοινής απο-δοχής συμπολίτη μας Απόστολου Κόντου που υπήρξε διακεκριμένος αθλητής του μπάσκετ της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας και ομάδων της 1ης Εθνικής Κατηγορίας και προπονητής του αθλήματος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

2) τις από 18-6-2020 πράξεις των Συλλόγων Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ Νέας  Φιλαδέλφειας με τις οποίες εκφράζουν τη σύμφωνη γνώμη τους για την κατά τα ανωτέρω μετονομασία του  κλειστού Γυμναστηρίου, οι οποίες επικυρώθηκαν από τις από 30/6/2020 ομόφωνες αποφάσεις των Σχολικών Συμβουλίων των σχολείων αυτών που έλαβαν χώρα με τηλεδιάσκεψη και συνεκλήθησαν κατόπιν προτάσεως της 2ης Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας δια του κ. Προέδρου της ΠάρηΒεντήρη.

Βάσει των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τη μετονομασία του Σχολικού Κλειστού Γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας σε ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ”».

 

Απόστολος Κόντος – Σύντομο Βιογραφικό

Ο Απόστολος Κόντος, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδειχθεί στο ελληνικό μπάσκετ με μια λαμπρή πορεία 25 ετών.

 

Γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1947, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της περιοχής, τον Ιωνικό το 1962, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1969. Αμέσως μετά μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Φόρεσε την πράσινη φανέλα για 14 χρόνια, μέχρι και το 1983. Στα 12 απ’ αυτά διετέλεσε αρχηγός της ομάδας. Με τον ΠΑΟ, συμμετείχε σε 327 αγώνες και μέχρι σήμερα παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ του.

 

Το 1983 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ και έμεινε μέχρι που αποφάσισε να αποσυρθεί, σε ηλικία 40 ετών, το 1987.

 

Στα 25 αυτά χρόνια είχε 114 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, 250 στην Εθνική Ενόπλων (7 φορές στην κορυφαία πεντάδα) 200 συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες (νέων, εφήβων κλπ). Όταν τερμάτισε την καριέρα του ως παίκτης, ξεπέρασε συνολικά τους 15.000 πόντους σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Διετέλεσε προπονητής σε ομάδες της Α1 και Α2 κατηγορίας και για 10 χρόνια ήταν πρόεδρος του Ιωνικού, της ομάδας που ξεκίνησε.

 

Ο Απόστολος Κόντος έχει διακριθεί σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού όντας πανελληνιονίκης, βαλκανιονίκης, μεσογειονίκης, έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ έχει συμμετάσχει και σε προ-ολυμπιακά τουρνουά.

 

Το 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Είναι επίτιμος δημότης Πάτμου, ενώ έχει βραβευθεί για την κοινωνική και αθλητική του προσφορά, από την UNESCO  Πειραιώς & Νήσων.

 

Είναι παντρεμένος από το 1972 με την Ελενίτσα (όπως την αποκαλεί) και έχει δύο γιους, τον Αργύρη και τον Κωνσταντίνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.