}
Αρχική / Slider / Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσίαση ενός βιβλίου

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσίαση ενός βιβλίου

Μια πολύ όμορφη αλλά και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας.

Αφορμή ήταν η παρουσίαση του ιστορικού  μυθιστορήματος “η Κραυγή της Σιωπής”  του Σπύρου Τζόκα προς τιμήν του του διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σπύρου Κοντούλη του ήρωα που εκτελέστηκε από του Γερμανούς κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου

Μέσα από περιγραφές και φωτογραφίες διαχρονικής αξίας, όλοι οι ομιλούντες εξήραν τα αγωνιστικά ιδεώδη της ΑΕΚ από την ημέρα της ίδρυσης της έως και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ιδεώδη και αξίες που ήταν απόλυτα συνυφασμένα και ταυτισμένα , με την πορεία της ζωής του ήρωα ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βούρος η αντιπρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη , ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου , οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές Χρήστος Ζούπας και Στέλιος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Στέλιος Σεραφείδης , και ο συγγραφέας Σπύρος Τζόκας. Αποσπάσματα αφηγηματικά  διαβάστηκαν από τον ηθοποιό Νίκο Βερλέκη ενώ τραγούδησαν οι Δημήτρης Κοντογιάννης και Θεοδοσία  Στίγκα.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία , είχε ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “‘Ώρα των σπορ” Πάνος Λούπος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.