}
Αρχική / Slider / Ο Δήμος στέλνει μήνυμα για την Αγιασοφιά

Ο Δήμος στέλνει μήνυμα για την Αγιασοφιά

Το δικό του μήνυμα, για την μετατροπή σε τζαμί του μουσείου -μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της unesco- της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, θα στείλει μέσω ψηφίσματος που θα εισηγηθεί η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, προχώρησε στην παρακάτω προσωπική δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα:

“Ως Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αυτής της μεγάλης, πονεμένης προσφυγομάνας γειτονιάς που έγινε μια μεγάλη αγκαλιά για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, καταδικάζω απερίφραστα την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας, αυτού του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτού του διαχρονικού συμβόλου της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε τζαμί.

Δυστυχώς τέτοιες πολιτικές ενέργειες και στόχοι δεν εξυπηρετούν κανέναν, τοποθετούν απέναντι όλον τον πολιτισμένο κόσμο και στρέφουν την Τουρκία αιώνες πίσω, σε ένα σκοτεινό παρελθόν.

Η αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να είναι άμεση.

Η ιστορική μνήμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπεται να μην έχουν συνέχεια και να ακυρώνονται από μια τέτοια βέβηλη, απερίσκεπτη απόφαση.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.