}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης

για όσους πολίτες έχουν πληγεί

Να υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. για επιχειρήσεις και δημότες

 

Δύο μήνες πέρασαν χωρίς να έχει υλοποιηθεί η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που επλήγησαν από τα αναγκαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Στις 23 Μαρτίου το Δ.Σ. ψήφισε απόφαση για την τρίμηνη απαλλαγή δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές, αλλά και από τους εργαζόμενους που αναγκαστικά έμειναν εκτός εργασίας (δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ). Αυτή την απόφαση η διοίκηση Βούρου την έγραψε στα… παλιά της τα παπούτσια, αποδεικνύοντας πόσο (δεν) σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Στο διάστημα αυτό με τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης να έχουν πλήξει ιδιαίτερα χιλιάδες συμπολίτες μας, η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να λάβει κανένα μέτρο ανακούφισης γι αυτούς. Αντίθετα, εξέδωσε ανακοίνωση μόλις στις 22/5 όπου υποστηρίζει ότι ο Δήμος βρίσκεται «δίπλα στους επαγγελματίες», καλώντας τους να κάνουν αίτηση για απαλλαγή δημοτικών τελών υλοποιώντας απλά τις κυβερνητικές αποφάσεις, όπως είναι υποχρεωμένος να πράξει. Καμιά πρόνοια για τους εργαζόμενους που κι αυτοί επλήγησαν!

Η Δύναμη Πολιτών με αφορμή την επανεκκίνηση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, εκφράζει την υποστήριξή της στις επιχειρήσεις της πόλης και τους εργαζόμενους σε αυτές και ζητά να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα όλες οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους διασφαλίζοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε την χαρακτηριστική καθυστέρηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής να συζητήσει και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, διασφαλίζοντας αφενός τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αφετέρου την αρμονική συνύπαρξή τους με τους πολίτες. Παρότι όπως γνωρίζουμε έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων δεν έχει φέρει το θέμα στα συλλογικά όργανα του Δήμου, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες στους πολίτες από τις κυβερνητικές αποφάσεις που μιλούν μέχρι και για τριπλασιασμό (!) στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Κάθε απόφαση οφείλει η Δημοτική Αρχή να την λάβει μετά από ανοικτή συζήτηση – διαβούλευση με όλους τους φορείς και σωματεία της περιοχής και σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξυπηρετεί το σύνολο των δημοτών και κατοίκων.

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.