}
Αρχική / Slider / Ιστορική συνεργασία Δήμου – Μητρόπολης (ώρα 1:20 π.μ.- 21/5/2020)

Ιστορική συνεργασία Δήμου – Μητρόπολης (ώρα 1:20 π.μ.- 21/5/2020)

Μια ιστορική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας και της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ψηφίστηκε χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, η οποία θα αποβεί άμεσα προς όφελος των συμπολιτών μας. Η σύμβαση που επικυρώθηκε από το σώμα προβλέπει την κατασκευή σε οικόπεδο του Δήμου ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού. Το κόστος της κατασκευής του καθώς και το κόστος της λειτουργίας του για όλη την διάρκεια της σύμβασης αναλαμβάνει η Μητρόπολη. Πέραν αυτού, στη σύμβαση προβλέπεται στον νέο παιδικό σταθμό θα φιλοξενούνται τουλάχιστον 50 παιδιά από τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Παρότι διευκρινίστηκε ότι το οικονομικό όφελος θα είναι τεράστιο για τον Δήμο μας (κυρίως από την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του σταθμού), ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κινδυνεύσουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας και ότι στόχευση παραμένει η δημιουργία και άλλου σταθμού από τον Δήμο κάποιοι από τα μέλη του σώματος κινούμενοι από την ιδεολογία τους και αγκυλώσεις, όπως ειπώθηκε, καταψήφισαν την συνεργασία.

Η συζήτηση διάρκεσε πάνω από 5 ώρες και σε αυτήν αποσαφηνίστηκαν όλες οι απόψεις, έγιναν κάποιες προσθήκες – τροποποιήσεις με παρεμβάσεις του Χάρη Τομπούλογλου και του Τάσου Κωνσταντινίδη και τελικά η πλειοψηφία του σώματος προχώρησε σε αυτή την ιστορική σύμβαση. Σύμφωνα με αυτή, ο νέος παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει εντός των επόμενων 5 ετών και η δυναμικότητά του που θα φτάσει έως 100 παιδιά, τον καθιστά τον μεγαλύτερο στον Δήμο μας.

Στην συζήτηση συμμετείχε και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πατέρας Ηλίας Καραντζάς. Παρεμβάσεις έκαναν και άλλοι φορείς.

Για την ιστορία,

πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Υπέρ της συνεργασίας ψήφισαν (18):

Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Ηλίας Τάφας, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Κανταρέλης, Ανθή Παπακώστα, Σωτήρης Κοσκολέτος, Σπύρος Μπερδέσης, Κώστας Μπίγαλης, Γιώργος Καραβίας, Μιχάλης Κουτσάκης, Χρήστος Κοπελούσος, Θάνος Λέκκας, Πέτρος Λαζαρίδης, Χάρης Τομπούλογλου, Κώστας Τομπούλογλου, Παν. Αθανασόπουλος, Αν. Κωνσταντινίδης, Σοφία Αλεφραγκή.

Κατά της συνεργασίας ψήφισαν (8):

Παντ. Γρετζελιάς, Χρ. Γρετζελιάς, Γ. Αναγνώστου, Αλ. Γούλας, Νίκος Σερετάκης, Δ. Γκούμα, Ι. Ζαχαριάδης, Ι. Ουσταμπασίδης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών (6) ψήφισαν δική τους πρόταση που πρόβλεπε την αναζήτηση κονδυλίων για κατασκευή του παιδικού σταθμού από τον Δήμο.

Από την συνεδρίαση απουσίασε η Ευτυχία Παπαλούκα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η διαφοροποίηση των Δημοτικών Συμβούλων Θάνου Λέκκα και Πέτρου Λαζαρίδη από την παράταξη Γρετζελιά.

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.