}
Αρχική / Slider / Δήμος – Μητρόπολη: Διάθεση συνεργασίας για το κοινό καλό

Δήμος – Μητρόπολη: Διάθεση συνεργασίας για το κοινό καλό

Η διάθεση συνεργασίας που επικρατεί πλέον στις σχέσεις της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, αποτυπώνεται στο σχέδιο συνεργασίας των δυο πλευρών, για την κατασκευή ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η νέα δομή φροντίδας νηπίων, θα είναι η αρτιότερη και η μεγαλύτερης δυναμικότητας στην πόλη και λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο ο Δήμος. Την εξυπηρέτηση περισσότερων οικογενειών. Από την άλλη πλευρά, η Μητρόπολη αποδεικνύει για άλλη μια φορά την διάθεση προσφοράς προς όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας. Είναι η πολλοστή φορά που ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ βγαίνει μπροστά και θα διαθέσει μεγάλο μέρος των πόρων της Μητρόπολης, σε μια κίνηση ειλικρινούς προσφοράς τον συνάνθρωπο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο παιδικός σταθμός που θα στοιχίσει περί τα 2 εκ. ευρώ, θα μπορεί να φιλοξενεί 100 παιδιά (εκ των οποίων τα 50 τουλάχιστον, θα είναι παιδιά κατοίκων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας) και η λειτουργία του θα διέπεται από τους όρους λειτουργίας που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Ο συγκεκριμένος θα είναι ο έκτος παιδικός σταθμός που θα λειτουργεί στην πόλη υπό την αιγίδα του Δήμου και θα συμπληρώσει μεγάλο μέρος των αναγκών που υπάρχουν.

Το ακίνητο παραχωρείται από τον Δήμο για 25 χρόνια και το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του αναλαμβάνει η Μητρόπολη. Εφόσον οι δυο πλευρές το επιθυμούν, η παραχώρηση μπορεί να συνεχιστεί για ακόμα 25 χρόνια και κατόπιν περιέρχεται αυτόματα στην κυριότητα του Δήμου, Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα συζητηθούν στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι εμφανίζονται θετικοί στον σχεδιασμό και διατεθειμένοι να ανοίξουν τον δρόμο της αγαστής συνεργασίας του Δήμου με την Μητρόπολη, γεγονός που θα αποβεί ωφέλιμο για την πόλη και τους πολίτες. Εντούτοις υπάρχουν και φωνές που περισσότερο για ιδεοληπτικούς λόγους εμφανίζονται αντίθετες με την συνεργασία Δήμου – Εκκλησίας ακόμα και σε θέματα κοινωνικής αρωγής.

 

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.