}
Αρχική / Slider / Προχωρούν δυο σημαντικά έργα για την πόλη

Προχωρούν δυο σημαντικά έργα για την πόλη

Νέα Φιλαδέλφεια, 30/04/20

«Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες»

Μετά το υπ’ αριθμ. 36941/27.12.2019 αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μας γνωστοποιήθηκε στις 24/04/20 η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙΧ, του έργου:

«Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» συνολικού προϋπολογισμού 78.740,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η χρηματοδότηση της ανωτέρω Πράξης επιμερίζεται ως ακολούθως:

  • ΠΔΕ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 78.740,00€
  • ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ:

 

«Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην συνεδρίαση του στις 16/04/20, ενέκρινε τη σκοπιμότητα υποβολής πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7» προϋπολογισμού 3.850.000,00 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική».

Έπειτα από τις παραπάνω αποφάσεις ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα για την πόλη μας. Τόσο τα ζητήματα προσβασιμότητας στις σχολικές μας μονάδες, όσο και τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της περιοχής της Αγίας Μαρίνας βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής μας Αρχής. Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής κ. Γ. Δημόπουλο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κανταρέλη και φυσικά τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δουλεύουμε καθημερινά ώστε το ταχύτερο δυνατό να δούμε να ξεκινούν και να υλοποιούνται έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα».

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Από το γραφείο Τύπου

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.