}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση Δύναμης Πολιτών

Ανακοίνωση Δύναμης Πολιτών

Κύριε Βούρο, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

Ο κ. Βούρος πριν λίγες μέρες εξέδωσε ένα κείμενο με τον τίτλο «επιστολή στους δημότες», μέσα από το οποίο κατηγορεί οποιονδήποτε του ασκεί κριτική με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ειδική μνεία μάλιστα επεφύλαξε στον επικεφαλής της παράταξής μας και πρώην δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο, κατηγορώντας τον για τα πιο απίθανα πράγματα. Αντιπαρερχόμενοι την πρόκληση να απαντήσουμε στο επίπεδο του κ. Βούρου, θα μιλήσουμε με γεγονότα και ειδικά με αυτά που αφορούν στους πολίτες και την καθημερινότητά τους στην πόλη μας.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο κ. Βούρος εξελέγη στο δημαρχιακό θώκο. Μέσα σε αυτό το διάστημα, παρά τις χιλιάδες φωτογραφίες και τα δεκάδες δελτία τύπου που έχει βγάλει, όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κάποια καινούρια ιδέα ή πρόταση για το μέλλον του Δήμου μας, αλλά πασχίζει να ολοκληρώσει αυτά που εμείς σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε για το Δήμο:

– Το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο, σημαντικότατο έργο υποδομής για την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας που ξεκίνησε το 2017 και αναμενόταν (βάσει της σύμβασης) να έχει παραδοθεί το Γενάρη του 2020 και να λειτουργήσει με το νέο σχολικό έτος, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, χωρίς κανείς από τη δημοτική αρχή να έχει δείξει το πραγματικό ενδιαφέρον.

– Η ανάπλαση του στρατιωτικού εργοστασίου στη Νέα Χαλκηδόνα, έργο που σχεδιάστηκε από εμάς και έλαβε χρηματοδότηση 2.1 εκ ευρώ, ψυχορραγεί λόγω παρατυπιών που επανειλημμένα έχουν θέσει η αντιπολίτευση και υπάλληλοι του Δήμου.

– Τα 10.3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφήσαμε στο Δήμο ως «προίκα» από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αγορά οικοπέδου, τη δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και την αγορά κινητού πράσινου σημείου, λιμνάζουν ανεκμετάλλευτα, αφού δεν έχει γίνει ουδεμία ενέργεια για την αξιοποίησή τους.

– Η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος της Εθνικής Οδού, έργο που σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου, αδειοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είναι ακόμη παγωμένη και ουδείς από τη σημερινή διοίκηση ασχολείται για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος.

– Το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Σκρα, έργο που ο σχεδιασμός του ξεκίνησε επί της θητείας του κ. Κόντου και ολοκληρώθηκε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής με την εκπόνηση των μελετών και τη διενέργεια διαγωνισμού ύψους 3.7 εκ. ευρώ, έχει αφεθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αδιαφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

– Η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης, η οποία πήρε περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μειώνει το κόστος του φωτισμού για το δημότη κατά 50%, αντί να ολοκληρωθεί με δημοπράτηση,  μπήκε στο συρτάρι και επελέγη η λύση της απευθείας ανάθεσης νέας μελέτης…

– Η κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου, που  λύνει σοβαρά κυκλοφοριακά ζητήματα στην περιοχή των Απομάχων, στη συμβολή Πίνδου και Σοφούλη όπου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα και δυστυχήματα, στα φανάρια του «Βλάχου» στη Δεκελείας και στη Βρυούλων, έχει μπει και αυτή στο συρτάρι, αφού για τη σημερινή αρχή οι προτεραιότητες είναι άλλες.

– Το πρωτότυπο και καινοτόμο Σχέδιο Βιώσιμης και Αστικής Κινητικότητας, το οποίο εκπόνησε και σχεδίαζε να υλοποιήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή για να βελτιώσει την καθημερινότητα και να αναβαθμίσει σημαντικό τμήμα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, μάλλον είναι άγνωστες λέξεις για τον κ. Βούρο.

– Η ασφαλτόστρωση, ύψους 800.000 ευρώ, η σύμβαση της οποίας υπογράφηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά πήρε και 3η παράταση χωρίς κανένα λόγο και αιτία.

– Η ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη δημιουργία σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού στην πλατεία Μουστακλή στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου ο Δήμος να σταματήσει να πληρώνει ενοίκιο για ένα γερασμένο κτίριο, όχι μόνο δεν έχει κατατεθεί σε κάποιο δημόσιο φορέα για να λάβει χρηματοδότηση, αλλά αντίθετα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κ. Βούρος ετοιμάζεται να την ακυρώσει.

– Η ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη δημιουργία νέου ΚΑΠΗ, όχι μόνο δεν έχει τύχει κανενός ενδιαφέροντος, αλλά  βρίσκεται και αυτή ξεχασμένη από μία δημοτική αρχή χωρίς κανένα όραμα και σχέδιο για την πόλη.

– Η ανάπλαση της πλατείας της Αγίας Μαρίνας και του πάρκου Τουραλί στους Απομάχους, έργο που καταψήφισαν στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής ως αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί καν διαγωνισμός…

Αυτά και πολλά άλλα θα όφειλαν να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής της σημερινής δημοτικής αρχής. Αντίθετα, αποτελεί πια κοινή ομολογία ότι αυτή η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τις δημόσιες σχέσεις και την εικόνα της, καθώς και για τις εξυπηρετήσεις σε «ημέτερους», τη στιγμή που το παραγόμενο έργο για τα προβλήματα της πόλης και των δημοτών είναι μηδαμινό.

Ως Δύναμη πολιτών, όπως κάναμε και πριν λίγο καιρό με τις προτάσεις ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία (τις οποίες ο κ. Βούρος αγνόησε επιδεικτικά, όπως και κάθε άλλη πρόταση της αντιπολίτευσης), θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν στην πόλη. Δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και ασκώντας έλεγχο στα πεπραγμένα της διοίκησης. Ίσως ο κ. Βούρος να νομίζει ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που παρουσιάζουν οι συνεργάτες του, που πληρώνονται με τα χρήματα των δημοτών, στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατέχουν. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αυτό το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι πολίτες.

 

 

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.